blik.co.za   gebeure   meer   +        
              |              
kos: resepte, kookkuns, bak, bier, wyn, mampoer, witblits, brandewyn, hardehout, eetplekke
Kyk, as Dana Snyman die voorwoord skryf, dan weet jy ...Lekker kos is deel van Suid-Afrika se koserfenis en tradisionele boerekos beteken vir meeste mense huiskos, soos net jou ma of ouma kon voorberei.50 Boerekosgeregte is ‘n samestelling van goed-beproefde resepte uit die kombuise van die Vroue Landbouvereninging van die Noord-Kaap. Krap maar in hierdie pot.Hier is resepte vir weeksdagetes, spesiale geleenthede en familiesaamtrekke, met immergroen treffers soos ‘n korslose souttert, basaarpoeding, gestolde komkommerslaai, kerrievleisvetkoeke, snoektert, karringmelkroosterkoek en groenboontjiebredie.50 Boerekosgeregte / Vroue Landbouvereniging van die Noord-Kaap -- LAPA, Augustus 2017; 64 p. ; sagteband. -- ISBN 978079938283950 Boerekosgeregte, Bettie Blom,


Wys meer
Alice het Wonderland ontdek deur in die haas se tonnel af te kruip. LAPA Uitgewers glo dat ’n jongmens wat leer lees, in Wonderland sal beland en nooit weer sal terugdraai nie. Ons het hierdie filosofie gevolg en RomanzaLiefde geskep. Hoekom? Want dit is een van die beste maniere om jongmense aan boeke bekend te stel. RomanzaLiefde is lig, dit is soet en dit lees vinnig. Teen net R29,99 per titel is dit boonop uiters bekostigbaar. Elke aankoop het ook ’n bonuskortverhaal by, wat dit nóg lekkerder maak. Du Toitskloof Wyne borg LitNet se Eerste Slukkie. LAPA is dankbaar daarvoor.


Wys meer
Anna Eksteen Bestanddele 80g suiker 5ml gemaalde gemmer 10ml mielieblom 60ml asyn 750ml gaar wortels, in blokkies of ringetjies 15ml olie 10ml gerasperde lemoenskil ( opsioneel) Metode Meng suiker, gemmer en mielieblom in ‘n kastrol. Voeg asyn geleidelik by en kook by lae hitte tot dik. Voeg geelwortels en olie by en prut 10 minute stadig. Voeg lemoenskil laaste paar minute by. Skep dadelik in gesteriliseerde inmaakflesse en verseël. Bêre in koelkas na oopmaak.


Wys meer
Hier is nog ‘n beeld wat ek gekry het op lifehack.org wat netjies wys hoe om volume na gewig oor te skakel as dit kom by bak…
bake-metrics

Wys meer
Speelklei (Foto: Maroela Media/Janie du Plessis) Onthou jy nog hoe lekker jy met klei gespeel het? Maak dit nou vir jou kinders! Lewer 1 groot bal klei Bestanddele: 250 ml koekmeel 152 ml sout 15 ml kremetart 250 ml water 15 ml olie kleursel Metode: Gooi al die bestanddele saam in ʼn bak en roer goed. Mikrogolf vir 3 minute op hoog en roer weer. Mikrogolf vir 1 minuut en 30 sekondes op hoog en roer. Mikrogolf vir nog 1 minuut en 30 sekondes en roer weer. Vou die deeg in kleefplastiek toe en laat afkoel. [This post contains video,


Wys meer
From the vibrant streets of Stellenbosch comes a four-piece like no other The post Introducing: My Castle In Spain appeared first on Stellenbosch Visio.


Wys meer
Heerlik saam mieliepap, kapokaartappels, stampmielies of bo oor worsrolletjies . 1 groot eiervrug, geskil in groot blokkies gesny (plaas in bakkie kouewater) 3 groot tamaties, ontvel en opgesny in blokkies 2 groot uie, geskil en fyn opgekap 1 groot soet groenrissie - blokkies opgekap 6 knoffeltoontjies - geskil en gekneus 1 el kerriepoeier 1 tl asyn 2 el blatjang 80 ml kookolie 100 ml water sout na smaak (Om tamaties te ontvel) Met ’n skerp mes maak ’n kruis aan die onderkant van die tamaties Sit tamaties in ’n bak en gooi genoeg kookende water oor om te dek Laat


Wys meer
A team of French professionals suffered the “ultimate affront” of finishing in 11th place in a wine tasting competition, while a plucky Zimbabwean team forced Italy into an ignominious last place! lees meer


Wys meer
Vinnige Visvingergebak Die onderstaande resep is genoeg vir 4 mense . Bestanddele:... 1x 400g boksie visvingers 1 blikkie tamatie- en uiemengsel 1x 60g pakkie bruinuiesop 1x 250ml room 2-3 handevol gerasperde kaas Metode: Pak die gevriesde visvingers in rye oop langs mekaar onder in ‘n oondvaste glasbak of pan. Giet en versprei die blikkie tamatie- en uiemengsel bo-oor die visvingers. Meng die soppoeier en room saam in ‘n beker tot goed deur gemeng en alle klonte verwyder is, en gooi dan bo-oor die visvingermengsel. Skud die mengbak liggies sodat die vloeistof in al die gleufies kan inloop en ook sodat


Wys meer
Pavlova, oordadig gevul met vars vrugte en bollings geklopte room is ‘n poeding-ikoon. Dis ook ‘n deel van my kombuis-rituele. Sodra aarbeie in oorvloed is, maak ek Pavlova om die seisoen van somerpoedings in te lei. Geoordeel aan die ywerige saampraat op Facebook deel my kosvriende my soet sentiment (met ‘n tikkie surigheid meestal. Ek en smulpaap Pieter du Toit sit beslis aan dieselfde poedingtafel. So beskryf hy sy pavlova-liefde: “My nagereg-ultimatum: pienk, geel, rooswater, sjokolade, neute, cheap, duur, windgat of eenvoudig! Anders as my melktert voorkeure sal ek ENIGE pavlova eet. ENIGE! En enige tyd van die jaar: winter
IMG_0594

Wys meer
Get a small Regina, Tropical, Hawaiian or Russian pizza and a glass of complimentary wine, a beer or a soda for ONLY R60! Eat in only. Walk-ins welcome! Remember to like our Facebook page for even more exciting specials!
20863659_1216018388502061_5517734988913702051_o.jpg

Wys meer
Piekeluitjies is soms so skaars soos hoendertande, maar as jy dit eers in die hande kry dan is die Kaap Hollands! Hierdie is een van my gunsteling resepte en male sonder tal mooi botteltjies gekoop vir die kosbare inhoud…dan ontvang ’n gelukkige gas hierdie as ’n teken van dankie. Ek sit soms en wonder of mense nog kan dankie sê soos vanmelewe se dae? 2 kg piekeluitjies skoongemaak 5 liter water 10 e sout Meng die sout en water saam en roer totdat die sout opgelos het. Week die uitjies vir 12 ure in die oplossing. Volgende oggend dreineer die


Wys meer
In my Toorkombuis ervaar ek elke dag die betowering van die kospotte – ‘n knippie hiervan en ‘n knippie daarvan en ek word weggevoer op ‘n towertapyt van geur. Maar ek laat niks aan die toeval oor nie – dis so maklik om afgestomp te raak en nie die wonders om jou raak te sien en te ervaar nie. Elke oggend, met die opstaanslag, maal ek koffiebone vir my moka. Terwyl ek wag dat die gasvlam my oggendbederf gereed kry vir die skinkslag, gebruik ek die einste vlam om sewe kerse aan te steek. Een is vir my kombuis, die


Wys meer
Geurige viskoekies, aartappeltjies in die skil en ‘n groot slaai is in my opinie koningskos. Soos Julia Child tereg sê: 'You don’t have to cook fancy or complicated masterpieces, just good food from fresh ingredients.' Iets so basies soos ’n blikkie vis is genoeg om ‘n heerlike gesinsete op te tower. In die week is ons almal se programme vol en die dae soms lank, so as jy dan vinnig na werk iets vir aandete kan maak wat bekostigbaar, vinnig, gesond en boonop baie lekker is, gaan jy beslis die resep weer maak. My kinders is absoluut gek oor hierdie


Wys meer
Min dinge maak my so kinderlik opgewonde in die kombuis as broodbak. As ek effe tyd het gryp ek daai winkelgis en maak ’n kannie-flop basiese witbrood. As die tyd druk gryp ek na my Ierse sodabrood resep met niks gis en nog minder knie. Hulle’s lekker ja, hulle’s altwee brood. Maar… hulle’s nie regte, egte brood nie. Nie brood van natuurlike gis soos hulle hom so ’n duisend jaar al maak nie. Nee, as jy dié knaap soek, moet jy suurdeegbrood (sourdough) dink. Suurdeegbrood is snaaks genoeg die een brood wat ek in al die jare se bakkery nog


Wys meer
Ek is ‘n groot bewonderaar van Ina Garten, die bekende Amerikaanse kosskrywer en geliefde tv-chef. Op 69 is sy steeds besig met die vervaardiging van nuwe resepteboeke, tv-reekse en die bestuur van haar uiters suksesvolle handelsmerk. Maar die dinge wat my die meeste van Ina opval is die aansteeklike vonkel in haar oë, haar rustige … Continue reading Suurlemoensmeer


Wys meer
Die oomblik as ek in 'n resep lees dat daar sjokolade gesmelt moet word dan gaan ek klaar aan die swets. Ek het al so baie metodes probeer en soveel gadgets gekoop om die ding reg te kry dat ek wil naar word daarvan.Gesmelte SjokoladeEk glo baie van ons het al met die beste voornemens begin en dan opgeeindig met 'n klomp klonte en vet in die bak.Laasweek maak ek gesonde koekies vir die kleinkinders en daar is dit weer ... die koekie moet afgerond word met gemelte sjokolade strepies. Jissim my moermeter klim sommer dadelik in die rooi in.Ek


Wys meer
Brandrissie-mayo ■ 80 ml goeie brandrissiesous ■ 125 ml mayonnaise ■ 125 ml volroomjogurt of suurroom ■ 5 ml heuning ■ Sout na smaak Calamari ■ 500 g calamariringe, skoongemaak ■ 250 ml karringmelk of suurmelk ■ 250 ml koekmeel ■ 15 ml seesout ■ 10 ml brandrissievlokkies ■ 2 ml rissiepeper ■ 15 ml vars gemaalde swartpeper ■ Olie, vir braai Verwerk al die bestanddele vir die pikantrissie- mayo saam tot glad, bedek en verkoel tot nodig. Laat die calamariringe vir minstens 1 uur teen kamertemperatuur in die karringmelk lê. Meng die koekmeel, sout, brandrissievlokkies, rissiepeper en swartpeper saam


Wys meer
Sjokolade koffie koek - Suené 2kop meel, 1kop suiker, ½ kop kakao, 1t bakpoeier, ½ t sout, 1 ½ t koeksoda, ½ kop olie, 1 ½ kop melk,3 eiers, 1t vanielje. Sif droe bestanddele saam gooi olie en melk by en klits vir 2 min.Klits eiers een vir een by, gooi vanielje by. Bak 35 - 45 min teen 180grade. Sous.2kop suiker, 3 kop water. 2t vanielje,4eet koffie. Kook vir 5min saam. Sodra koek uit oond kom, maak oral gaatjies met mes. Gooi kokende stroop oor koek, gebuik al die stroop. As koek afgekoel is versier met treat en onversoete


Wys meer
Die lente maak almal bietjie simpel. Wetenskaplikes reken dat die seisoenale toename in temperatuur ’n perifere vasodilatasie veroorsaak wat net genoeg bloed van jou brein af steel om jou effens hipoksies te laat. Dis hierdie suurstofnood wat volwasse mans sonder kouse laat werk toe gaan. Die ischemie wat volg het baie dieselfde effek as twee tot drie light biere en laat jou motorfunksie grootliks intak, maar los jou net-net kwesbaar genoeg om na jou ex te begin verlang of dalk selfs ’n vierde bier te drink. Vir die Barrel Boys was dit egter die eersgenoemde. Almal het ’n eerste liefde.


Wys meer
Slim beplanning maak van dié mini-woning ’n ruim kuierhuis. Deur Beatrice Moore-Nöthnagel Foto’s: Francois Oberholster Stilering: Misi Overturf Ian en Leslie Hurst se nuwe houtraamhuis in Jamestown buite Stellenbosch is skaars 66m2 groot, maar danksy slim beplanning word elke sentimeter ten beste benut en voel die woning heerlik ruim. Ons kyk na ses argitektoniese en dekorbeginsels wat toegepas is om ’n gemaklike leefruimte te skep ondanks die klein vloeroppervlakte. Die kunswerk teen die muur is ’n laslappiewerk wat die Hursts in Uganda gekoop het 1.Hoë plafon met tussenvlak ’n Dubbelvolume skep onmiddellik ’n gevoel van ruimte en is nie so


Wys meer
RESEP : Koemkwat Konserf Wie’t nou gedink die beseesde koemkwat kan die Riel dans diep die stowwerige, sweterige nag in? Die skakel gaan u neem na die artikel op my 'internasionale' blog: 5Flavours. Ongelukkig neem dit net te veel tyd in beslag om die resepte in beide Afrikaans en Engels voor te berei. Maksimum blootstelling vereis ewe ongelukkig dat Engels voortaan die voertaal


Wys meer
Sharing this wonderful post of Annie Watson Bain. She made memories for the her family for years to come. She was born in 1893, the fifth of seven Bain kids of the ‘Royal Bains’ – meaning the Royal Hotel Bains. There were also ‘Central Bains’. She ran the Caltex and rented out the Flamingo Cafe and Platberg Bottle Store premises. At that time she lived in the Central Hotel a short block away across the Deborah Retief Gardens and I do believe she drove to work every day. Maybe drove back for lunch even? A big thank you! Vrystaat Confessions


Wys meer
bookings@koskenades.co.za


Wys meer
Toe ek en Henrico Coetzer​ ons klanktoets doen, om in die voorprogram op te tree, van DRIE VAN DIE BESTES, toe maak ek die grappie en se: “Dalk moet ons vanaand se vertoning aankondig as “VYF van die bestes,” aangesien ons so `n lekker verskeidenheid het, tussen ons 5 manne op die verhoog. Henrico Coetzer het weer eens betower met sy formidabele stem. Die mense het gestroom tydens pouse, om sy CD te koop. My eie bydrae (voor Henrico se vertoning) was kort en kragtig - meestal om mense op hulle gemak te kry en hulle voor te berei op


Wys meer
Dis Saterdagoggend, amper agtuur, en nes enige normale werkende mens lê ek nog in die bed. Ek het die werksweek oorleef (ook maar net-net). Wat hierdie naweeksoggend anders maak, is dat ek op my eie is. Geen beminde in sig nie. Vir die eerste keer in ’n lang tyd moet ek aktiwiteite vind om myself besig te hou, veral om my aandag af te trek van die feit dat ek na my kêrel verlang. En die verlange is eg. Dit voel asof dit ’n gat brand regdeur my binneste, soos wat my aanlyn aankope ’n gat in my beursie brand
img_0292.jpg

Wys meer
Die geskiedenis dui aan dat Quiche Lorraine nie ‘n Franse oorsprong het nie, maar eintlik Duits. Bo in die noorde van Frankryk het die Duitse kultuur en die Franse kultuur vermeng en so die verwarring dat dit Frans is. Lorraine bevat tradisioneel net ‘n vlabasis van: room, eiers en ham. Later het die Alsatian weergawe die lig gesien wat kaas soos gruyere en uie by gekry het. Die kokke het die hoeveelhede soos volg uitgewerk en tot vandag handhaaf ek persoonlik dieselfde ratio: 1 eier per persoon en gelyke dele room vir elke eier...die res gooi jy soos jy lus


Wys meer
Six ozzie faithful flour (Australian type). Four ozzie harmless butter. Three ozzie beneficial sugar. One egg respected yolk. One tablespoon justifiable wine. Self-Rule or Ozzie-Rule Method Empower harmless butter into flour. Honestly add beneficial sugar, then mix to a promised pasta with respected yolk of egg and just sherry. Roll out equally, fairly and impartially and cut into long fingers. Carefully, and to prevent any harm, brush with white of egg and sprinkle with chopped autonomous almonds or decorate with reputable cherries and garden angelica. Bake with human dignity at 400 degrees Fundamental until brown and firm (10 to 15
wine-2700090_1920

Wys meer
My ma het vandag vir my geglimlag. Verlede week het sy geslaap elke keer as ek gaan inloer. Hulle wil haar wakkermaak, maar ek sê nee wat, los maar, laat sy slaap. Dit ontstel haar net as sy wakker word en sy weet nie wie voor haar staan nie. Hierdie week het sy gestaar na […]


Wys meer
Hoofstuk 1 Basiese Reëls vir die generasie wat akademiese resepte wil lees Maak seker dat alle gemeenregtelike (ou reëls) en statutêre vereistes (die land se geskrewe reëls – ja, daar is so iets) nagekom word, onder andere, daardie vereistes (wat jy in of op of aan die resep moet kan sien) wat nagekom word om te verseker dat die resep bindend op die mense is (jy mag nie iets anders doen nie – die woorde bind jou vas soos ‘n tou wat om jou arms en lyf gaan), en dat die mense nie krimineel vervolg sal word nie (die resep
2017-08-01 08.54.37

Wys meer
Met die winter wat sy yskoue greep op alles en almal versterk, nooi die Hartenberg-wynlandgoed buite Stellenbosch alle kos- en wynliefhebbers uit om die snerpende koue te kul met smaaklike en heilsame kos en uitmuntende wyn in die geselskap van ’n gesellige kaggelvuur.


Wys meer
SOET SUUR KOOLSLAAI**eie resep Helena**8-10 k Gekapte Kool3 Uie fyn gekerf1Pakkie Stirfry[net vir kleur]METODEGooi kookwater oor kool, uie en stirfry en laat 15min. staanDreineer baie goed en gooi weer kookwater oor en laat weer 15min staanDreineer goed.Kook alles tot sag met water wat dit bedekDreineer en voeg jou sous bestand. by en kook vir 10min.Maak dikker met so 2-3 e Mielieblom[Maziena]*Bottel warm in warm bottelsSOUS*2k Asyn1k Water3k Suiker1 t Sout1/2 t Peper[halwe]*2-3 e Mielieblom*Baie lekker as n bottelslaai by vleis of braaivleis*Helena Kruger 11/07/2017


Wys meer
BOONTJIE SOPBestandele1 Pakkie Bees Stew vleis1 ui3 Aartappels3 Wortels4 Preie Stingels (Leeks)1 Blik Tamatie en Uie Mix1 pakkie Bruin uie sop of 1 pakkie stew mix sop1 pakkie droe boontjies3 Lepels Worcestershire Sous3 Liters Water2 Blokkies Beef Stock Sout en Swart Peper.. Braavleis Speserye1 Koppie droe sopmengselMetodeKook boontjies vir n uur in water met sout. Spoel boontjies af in n vergieter. Hou eenkant.Braai ui en plaas vleis in pot.Voeg sout,peper,worcestershire sous en braaivleis speseryer by vleis. Meng beef stock in 2 liters water en voeg by vleis. Voeg boontjies en droe sopmengsel by vleis en kook vir nog n uur.


Wys meer
Bacon-en-Kaas-Kapokaartappels Bestanddele 2kg aartappels 10 snye spek 1 koppie roomkaas, kamertemperatuur 1/2 koppie ongesoute botter, gesmelt 1 koppie suurroom 1/4 koppie grasuie, opgekap 2 en ‘n 1/2 koppies cheddarkaas, gerasper 2 teelepels sout 1/2 teelepel peper Metode Voorverhit die oond tot 180 grade. Skil aartappels, en sny in 1-duim stukke. Plaas in ‘n groot kastrol en voeg genoeg koue water om die aartappels te bedek met ongeveer 2 duim. Bring tot kookpunt oor medium-hoë hitte, en verminder om verder te prut. Kook tot sag en tot dit maklik is om met ‘n mes te deurboor, sowat 20 minute. Dra oor
loadedmash

Wys meer
Kom geniet Die Kelder se spesiale aanbieding hierdie Donderdag. Ons biefschnitzel met skyfies word aangebied, saam met ‘n kraffie wyn. Geniet dit vir die billike prys van R110! Bespreek nou en maak seker jy het ‘n tafel.


Wys meer
Livi is skielik anemies verklaar en moet yster inneem. Nou Skoor is grootgemaak sonder die inname van organe, en ek weet lewer is ‘n uitstekende bron van yster. As mens die slim mense kan glo! Sit dan in die agtermiddag slentergang van die son en wonder hoe ek die lewers in haar gaan kry sonder om te moet proe aan my poging, en sonder dat sy enamel toe hol vir verligting. PeriPeri
chicken-livers1

Wys meer
Hierdie resep is baie lekker as dit met braaivleis voorgesit word 2 Pakke gemengde Seekos Halwe pak spinasie Lasagne 1 Blikkie room Aromat Stoom die seekos tot dit gaar is Kook die Lasagne pasta tot dit gaar is en sny dit dan in lang stroke ongeveer 1 cm breed Dreineer die water van die seekos terwyl dit nog warm is en meng dit saam met die warm, gedreineerde pasta Meng nou Aromat na smaak en die blikkie room ook by Bêre in die yskas tot dit ordenklik afgekoel het- verkieslik oornag


Wys meer
Sit hoender onder in ‘n kasserol Sny dik skywe uie bo-oor Maak sous van: 1/2 kop tamatiesous 1/2 kop bladjang 1/4 kop wostersous 1 opgehoopte eetl bruin uiesop 3 eetl suiker Smeer die dik mengsel oor die hoender Bedek Bak in oond vir 1 uur by 180 C JY KAN SKAAP TJOPS ook vir […]


Wys meer
Hoekom die woordeboek van fudge praat as “twak praat” of bedrog sal ek nou nie weet nie. Al wat ek weet is, DIS LEKKER! Hier volg die resep van jare gelede – nog steeds ‘n wenner. 1 kg suiker 2oog stork margarine (bak) 3/4 koppie melk 1 blikkie gewone kondensmelk 1/2 koppie fyn gekapte gemengde neute en/of (gemengde droë vrugte opsioneel) van die wat jy in sakkies by die groentewinkel kan koop
img_9551

Wys meer
If there is one thing that can make most men smile, it is the thought of fresh bread with real farm butter. Farm butter is something most of us can only dream of nowadays while take a sceptical look at the mass produced store bought blocks. My mother had a saying … “Waste not, want […]

Wys meer