blik.co.za   gebeure   meer   byvoeg  
Platforms en Merkers
kos: resepte, kookkuns, bak, bier, wyn, mampoer, witblits, brandewyn, hardehout, eetplekke
Stellenbosch Hills het pas die 2020-oesjaar van sy 1707 White Reserve die lig laat sien. Al drie kultivars waaruit die versnit vir die 1707 White Reserve bestaan, kom van een produsent in die Stellenbosch Kloof-area. Dié streek is lank reeds die tuiste vir van Suid-Afrika se bekroondste- én bekendste wyne. “Ons vlagskip 1707 White Reserve is in beperkte hoeveelhede beskikbaar en bring gereeld pluimpies vir ons wynkelder in,” sê James Ochse, Stellenbosch Hills se wynmaker. “Dis waarlik ’n waardige ambassadeur vir die uitmuntende terroir van die Stellenbosch Kloof-area wat bekend is vir sy ideale klimaat en vrugbare grond.” Maar dis nie net onder Suid-Afrikaners waar hierdie wyn gewild is nie, wynliefhebbers van sover as Nederland, Rusland en Japan lek ook


Onlangse inskrywings

Ek het die laaste paar jaar baie lief geraak vir die smaak van suurlemoen gegeurde gebak. Ek het verlede jaar my resep vir suurlemoen skywe gedeel en vandag deel ek ‘n resep vir ‘n suurlemoen broodjie. Ek het die resep op ‘n baie oulike blog gesien wat ek volg genaamd cookingwithshereen. (hier is die link : http://www.cookingwithshereen.com ) Dis ‘n heerlike broodjie, maar ek wou dit wel ‘n klein bietjie meer stroperig he, so ek het ‘n paar veranderinge gemaak aan haar oorspronklike resep. Jy benodig…Vir die broodjie:260g (1 koppie) suiker2 suurlemoene (zest gerasper en sap uitgedruk…omtrent ¼ koppie)3 eiers2/3 koppie karringmelk½ koppie olie2 kop meel2 teelepels bakpoeier½ teelepel


Onlangse inskrywings

18 vasteskil-nartjies6 suurlemoene2,8 liter water1,4 kg suikerSny die vrugte middeldeur en druk die sap uit.Verwyder die vrugte se middelste vliesies en pitte.Plaas die vliesies en pitte in 280 mℓ water om te week.Snipper die vrugte se skille baie fyn.Plaas dit saam met die orige water en vrugtesap in ’n houer om oornag te week.Dreineer die volgende dag die water van die pitte en vliese. Gooi die water by die sapmengsel. Kook dit in ’n konfytkastrol vir 1 uur.Voeg die suiker by en verlaag die hitte. Kook stadig tot die suiker opgelos het.Kook dan vinnig tot die marmelade begin stol.Skep nou die skuim af en skep dan in warm, droë flesse.Plaas ’n waspapier-sirkel op elke fles en bedek met ’n groot


Onlangse inskrywings

Cheddar, appel en salieskons Salige driemanskap in hierdie skons: kaas, appel, salie 530 ml koekmeel 15 ml bakpoeier 2,5 ml sout Stewige knippie rooipeper 15 ml ligte bruinsuiker 125 ml botter, koud, in stukkies gesny 125 ml melk of karringmelk 250 ml fyngekapte appel, ongeskil 250 ml gerasperde skerp cheddar 60 ml fyngekapte vars salieblare, plus ekstra vir garnering 30 ml melk of room, om oor te smeer Voorverhit die oond na 190°C. Smeer ‘n bakplaat.


Onlangse inskrywings

Tepache, of te wel pynappelbier. Hierdie bier word met afval stukke pynappel gemaak en die natuurlike fermentasie lewer ‘n redelike bier met skop. Geen kommersiele of brouersgis word in hierdie resep gebruik. Die natuurlike mikrobes van die vrug en die suikers lewer opsigself ‘n wonderlike bruisdrankie. Nota: 1. Fermenteer asb niks warmer as 23C. Die bier sal binne ‘n kort tydjie baie suur word. 2. Steriliseer alle toerusting wat jy gebruik deur dit in warm sout water te kook en dan in ‘n oond by 120C vir 15 min te verhit…bottels, proppe, lepels, siffies en alles wat aan die bier raak. 1 pynappel, geskil en alle skille gekap en die helfte van die pynappel gepuree vir die bier en die


Onlangse inskrywings

Homemade hot chocolate is so easy to make and a healthier alternative to shop-bought powders or mixes. If you prepare your own, you can control what goes into each mug of deliciousness and choose better quality chocolate that is lower in sugar and other additives. Remember, dark chocolate gives a better, richer flavour than milk chocolate. If preferred, you can stir in a little honey for a sweeter taste. The post Hot chocolate appeared first on HeleenMeyer.

Onlangse inskrywings

My Oupa: Schalk Willem Jacobsz “22.11.1865 – 6.10.1943” Wilhelmina Maud Williams (Minnie) 23.05.1875-13.8.1956, dogter van Leopold Williams 31-01.1839 – 10.11.1910 Links Bo: Schalk as krygsgevangene te Ragama, Ceylon. Middel Links: Oupa Jan en derde vrou Aletta Naude met kleinkinders Frank en Bodina. Middel: Hul 4 seuns Jan Francois Frank 15.06.1895 – 21.05.1926. Schalk Willem 12.06.1904-20.06.1990

Onlangse inskrywings

Min dinge laat my gril soos waatlemoenskil. Maar as die lewe die soete kroon van jou weerhou en jou suur skille gee, maak jy piekels daarvan ... Kleintyd het ons in die waatlemoenparadys gewoon. Ek het nêrens nog soeter en rooier teëgekom as die waatlemoene daar uit Oudtshoorn se wêreld nie. Jy proe eintlik die Karooson in elke skyf. Ons het net ’n entjie buite die dorp op Volmoed gewoon. My pa was skoolhoof daar. Dit was ’n regte plaasgemeenskap en my pa het gereeld huis toe gekom met waatlemoene wat hy by die boere present gekry het. Ek kon my staan en verkyk aan hoe my pa waatlemoen slag. Hy het die skywe van die buitekant af gemerk


Onlangse inskrywings

Staatmaker broodjie, sommer 1,2,3 aanmekaar geslaan, geen wag om te reis nie. Lekker saam braaivleis, potjie, pasta of sommer net so op sy eie met bietjie botter Jy het nodig: 2 kop Bruismeel3 groot eiers2 kop melkhalwe kop Sprite1 pakkie Knorr kits sous "four cheese sauce" - hou in poeiervorm1 Fyn gerasperde ui2 tl gemengde droee kruie1 tl KnofdelsoutHalwe tl BorrieSprinkel vars gemaalde swartpeper Voorverhit oond 180 C In 'n lekker groot mengbak, klits eier en melkSif saam Bruismeel, knorr souspoeier, gemengde kruie, knoffelsout, borrie en swartpeperOm die beurt voeg nou bietjies bietjiesop 'n slag by eiermengsel, meng goed deur.Voeg gerasperde uie by, voeg die Sprite by


Onlangse inskrywings

Dit is ‘n nagereg wat reeds die vorige dag gemaak word en hoe langer hy staan hoe beter. Die Italianers se die naam beteken : “Pick me up”. Na ja toe na krismis kort ons dit seker almal. BESTANDDELE 500 ml room 250 g mascarpone kaas (kamertemperatuur) 80 g strooisuiker 5 ml vanillageursel 1 pak boudoir beskuitjies ( vingerbeskuitjies) 250 ml sterk koffie 80 ml koffielikeur Kakaopoier 1 flake METODE Klits die room tot dit begin styf raak Voeg die vanillageursel en strooisuiker by en klits tot sagte punte Roer die mascarpone by die room. Kry ‘n glasbak, want jy gaan nou jou beskuitjies daarin pak Meng die koffie en die likeur en


Onlangse inskrywings

Een van die dinge wat ’n tyd soos Kersfees lekker maak is die feit dat elke gesin en familie hulle eie tradisies het. Sommige gesinne maak geskenke op die 24ste oop soos Duitsers, ander sing kersliedere om die kersboom, en ander eet koekstruif. In my grootwordhuis het ons die tradisie van soetkoekies-bak gehad. Elke jaar sou my ma die Kook en Geniet oopslaan en dié staatmaker-resep aanpak. Ek gebruik die woord ‘aanpak’ omdat die beslag produseer omtrent genoeg koekies vir die hele Afrika – beslis nie ’n kort kennisgewing tipe resep nie. Met ’n kombuisvloer vol meel en ‘n toonbank vol versiersuiker het ek hierdie jaar ons tradisie laat


Onlangse inskrywings




Onlangse inskrywings

Elke dag is ’n geskenk. Wat jy daarvan maak is jou keuse. Hoe die dag eindig, is jou besluit. Ek hoor so baie mense sê, “as ek maar net geld gehad het” of selfs “as ek net méér geld gehad het, sou ek …” “As ek maar net ’n beter werk gehad het”. “As ek in ’n ander land gebly het.” “As my man/vrou tog net … ”. As, as, as. As is verbrande hout. Jou lewe is dit wat jy insit. Dit wat jy bereid is om te doen. Die dinge waarvoor jy dankbaar is, eerder as die soeke na dit wat jy nie het nie. Dit wat jy uit die lewe neem moet nooit

Onlangse inskrywings

Archimedes moes vir Koning Hiero II uitpluis of van die goud wat vir sy kroon gebruik moes word dalk vervang is met silver. Korrupsie is tydloos. Hy het in die bad geklim en opgemerk dat die water styg toe hy inklim. Een plus een is twee en hy het die gevolgtrekking gemaak dat water gebruik kan word om die volume van 'n onegalige voorwerp te meet. Hy was so opgewonde oor sy ontdekking dat hy poedel nakend in die straat afhardloop en "Eureka!" geskree het.My suurdeeg gis monstertjie is grootgemaak op Eureka meel so net goed om hom na Archimedes te vernoem. Maar enige troeteldier moet nie 'n naam kry met vier lettergrepe nie. Twee is genoeg want hoe roep


Onlangse inskrywings

Hierdie was seker een van die lekkerste Low FODMAP geregte wat ek al gemaak het! Bestandele: * 6 x hoender borsies, plat gekap * 7-10 medium aartappels, in klein blokkies gesny * 1 x teelepel olie (verkieslik coconut oil) * sout en peper na smaak * Mayonnaise * Gerasperde Kaas (white Cheddar of Tussers) Voorverhit oond op 220°c Smeer oond pan met bietjie olie/spuit met spray and cook Versprei gesnyde aartappels eweredig onder in pan. Strooi die olie oor en gooi sout en peper


Onlangse inskrywings

Skil jou aartappels en sny aartappel in 4 stukke/skyweGooi in plastieksak en pre-cook in mikrogolf tot gaarGooi klomp meel en aromat in die sak saam met die aartappels (die kaas of gewone geur is reg)Gooi hierby 'n klein pakkie fyngedrukte Simba Chips by (geur van jou keuse)Skud die sak tot die aartappels oral om bedek is met die mengselGooi in pot met redelike warm olie totdat dit warm word, of sommer jou deep fryer en braai tot goudbruin en bros.Bron: Source Bosveld Bos Kombuis/Lekker Wildsvleis Resepte Repost Kaalvoet: Barefoot Chef


Onlangse inskrywings

Print Banana Bread Sosaties Author: uitkyk Prep Time: 20


Onlangse inskrywings

Haal die stingels uit.Spinasie ... dis 'n woord wat lelike gedagtes in my laat opkom. As 'n deurtrapte koshuisbrak ken ek spinasie as daardie vaal, waterige gekookte trapsel met uie en aartappels by. Gekook vir ure en skrikwekkend in kleur, geur en aangesig.Ek is doodseker die meeste van ons het soortgelyke herrinneringe aan spinasie.Kerf die stingels vir die sousSo tyd gelede het ek vir my 'n Aquaponic stelsel opgerig en Spinasie was een van die gewasse wat ek ingesit het. Teen die tyd dat die Spinasie gereed was vir oes het ek begin uitdeel en verkoop maar het self nie aan die goed geraak nie.Toe kom die China Virus en ek kyk met nuwe oë na my kokery en etery.


Onlangse inskrywings

Ingredients spray olive oil 2 chicken breasts, skinless and trimmed 200g each ½ onion, finely chopped 1 fat garlic clove, crushed 100g mixed or chestnut mushrooms, sliced 250ml chicken stock (made with ½ a stock cube) salt and pepper 100ml crème fraîche 1 tbsp freshly chopped parsley, for garnish 300g broccoli, steamed, to serve Method Heat the spray oil in a non-stick frying pan, add the chicken breasts and fry for about 10 minutes, or until well browned on both sides. Set aside. In the same pan, add a little more oil and fry the onion for 2–3 minutes, or until translucent. Add the garlic and fry for another 1–2 minutes. Add the mushrooms and fry until golden-brown. If they

Onlangse inskrywings

Dear Senor Pizza Customers, We are delighted to announce that we will be open for business again from 1 May. Due to the COVID-19 Level 4 regulations, our Bar and Sit-down will still be closed, however we will deliver your Freshly, Oven-baked Pizzas, Pastas, Hamburgers and Toasted Sandwiches straight to your door. Trading hours will be daily from 09:00 to 19:00. Until further notice. Looking forward to your valued support and serving the Heidelberg community again. Please contact us:016 349 6145016 341 7002


Onlangse inskrywings

Die nuwe jaar is in volle swang. Ons het in Januarie weggespring met ‘n vaart, en alles hardloop voor die wind. Elke dag het genoeg aan sy eie dinge. Ons jaag van afspraak tot afspraak, van wasgoed bondel tot bondel, van opstaantyd tot slaaptyd, van spertyd tot spertyd. Dit is kompleet asof die geheimsinnige grys menere van Michael Ende se storietjie, MOMO, ons aan die kort hare beet het. Iemand steel die tyd, want waarom is daar net nie meer tyd vir alles nie? Ons het al minder tyd vir mekaar, vir ons gunsteling-tydverdryf, vir ordentlik eet… en bitter min tyd vir die noodsaaklikste van alles – geestelike voedsel. Mens


Onlangse inskrywings




Onlangse inskrywings

Glo dit of nie, hierdie is ’n storie oor wyn. As jy in die vroeë 1800’s deur die Witwatersrand gery het sou jy nie veel van dit gedink het nie. En as jy die winter gekies het om dit te doen sou jy nóg minder gedink het. Daar is nie baie natuurskoon nie en die bietjie wat daar is, is bedek in daai kleur waarvoor net Afrikaans ’n woord het: vaal. Vaal gras en rooi grond. Op eerste oogopslag lyk dit nie soos die land van melk en heuning waarvoor jy gehoop het nie. Jy kyk vir Sarie op die ossewa en wonder of julle nie eerder moet teruggaan Kaap toe nie, maar jy stap aan want dis moer

Onlangse inskrywings

Met van die land se topkunstenaars wat binnekort by Die Keldery, in Vredendal, in aksie beleef kan word, is dié venue beslis die plek om te wees. Die Keldery, amptelike proe-lokaal van Namaqua-wyne, is die perfekte plek om te ontspan en lekker saam met vriende en familie te kuier. Dit is hier waar eg-Namakwalandse gasvryheid en vriendelikheid van die personeel verwag kan word terwyl daar aan tradisionele geregte gesmul word. Om alles te kroon kan enige van die Namaqua-wyne hier geniet word. Die Keldery Restaurant bied ’n program met vermaak vanuit die boonste rakke aan en daar kan uitgesien word na drie groot optredes wat binnekort by dié topklas-restaurant sal plaasvind. Inwoners van en besoekers aan die Namakwalandse

Onlangse inskrywings

700g klein aartappeltjies 150 ml olyfolie (Ek het ‘n nuwe suurlemoen gegeurde olie) 30 ml heelkorrel mostert 70 ml suurlemoensap (of ‘n halfwe suurlemoen se sap) 2 ryp avokadopere Sout en swartpeper na smaak   Kook die aartappels sag maar nie pap nie Meng die olyfolie, mostert, suurlemoensap en sout en peper Sny aartappels in...

Onlangse inskrywings

KULTUURSTOKERSGILDE MAMPOERFEES 4 JUNIE 2016, MET MAMPOER-KAMPIOENSKAPPE OP DONDERDAG 2 JUNIE. Inleiding: Ons nooi alle kultuurstokers en Artikel 116 stokers in Suid Afrika om deel te neem aan die Nasionale Mampoerkampioenskappe te Willem Prinsloo Landboumuseum, Rayton Pretoria, vanaf 1 Junie tot 4 Junie 2016. Die doel van die mampoerfees is om die gehalte van die drank wat deur bogenoemde gestook word te verbeter. Volgorde van gebeure: Woensdag 1 Junie – Dranklokaal word voorberei vir beoordeling vanaf 10h00. Donderdag 2 Junie – Beoordeling van drank vind plaas Vrydag 3 Junie – Van 07h00 tot 10h00 word uitslae op die bottels aangebring. Van 10h00 tot 13h00 word ‘n Kursus in “Basiese Stookbeginsels” deur die hoofbeoordeellaar Lofty Ellis aangebied Die

Onlangse inskrywings

Gaan luister saam op ons website !!! Die spesiale trial ending episode!! Ons beplan 'n bankrooftog. en bespreek ons planne vir 'n zombie apocalypse sowel as ons eie reallity tv show.

Onlangse inskrywings

Hoender is ’n heel gawe dier. Hoenderpastei, heel hoender op die braai, hoender in witwyn… Gee vir my en ek gee my oor aan die lekkerte. Maar ai, vir hoenderborsies het ek nie juis ooghare nie. Eerstens is daar die tekstuur – daai sappige donkerder fyn vleisies van die boud en die been, dié het bors nie. Dis bra bleeksiel en stringerig. En dan’s daar die neiging na droogheid, soos Kaapstad die laaste drie jaar. Borsies maak sin vir my as ek hulle stop (soos met kruie en knoffelbotter Kiev-styl) of toedraai in ’n pancetta-kombersie. Maar waarskynlik my gunsteling ding om met ’n bors te doen is om hom katswink te slaan tot hy stil lê, en in ’n eier-en-krummelbad


Onlangse inskrywings

Maak: omtrent 30Bereidingstyd: 30 minuteBaktyd: 10 minuteOondtemperatuur: 180 °C300 ml (165 g) koekmeel65 ml (55 g) strooisuiker135 ml (125 g) koue botter1 ml amandelgeursel125 ml (50 g) gemaalde amandels1 groot eiergeelVERSIERSEL250 ml (130 g) versiersuiker, gesif kos kleursel in die kleure van jou keuse.1 Meng die meel en suiker saam in 'n mengbak of voedselverwerker. Voeg die botter by en vryf of pols dit totdat die mengsel soos droë broodkrummels lyk. Meng die amandelgeursel, fyn amandels en eiergeel by.2 Maak 'n bol met die mengsel en bedek dit met kleefplastiek. Sit dit vir 30 minute in die yskas.3 Rol die deeg tussen twee velle waspapier uit tot 'n dikte van 5 mm. Gebruik 'n ravioli snyer of messie en

Onlangse inskrywings

Wanneer laas het jy sommer net iets vir die lekker gedoen? Sommer net vir die pret? Daardie selfde lekkerte ervaar as wanneer jy diep uit jou maag uit lag . . . sommer oor niks. ‘n Mens raak so vasgevang in ‘n oorlewingstryd – want dis wat dit deesdae is om te sorg dat daar genoeg kos op die tafel en jou mense versorg is. En jy vergeet van die lag en die lekker, om sommer net pret te hê. Ek het nooit kinders gehad nie en was langer losloper as die drie kort tussenposes wat ek getroud was. Maar nóú leer ek wat dit is om te moet sorg. Ek het ‘n man van die straat af onder my


Onlangse inskrywings

Jy benodig: 1.25 liter melk 2ml koeksoda 500g suiker 3ml sout Metode: Voeg alle bestanddele bymekaar en roer oor lae hitte totdat die suiker opgelos is. Kook stadig totdat die melk soos dik room begin lyk. Moenie roer nie, tensy melk wil oorkook. Gooi in flesse wat gesteriliseer is en …

Onlangse inskrywings

Griekse kookkuns 1Traditionele Griekse Kersfeeskoekies.Melomakarona!!!😋https://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2019/07/griekse-kookkuns.html2 cups veg oil1/2 cup orange juice1/3 cup sugar1 tbspoon cinnamon2 cups plain flour4 cups self raising flourSyrup1 cup honey1 cup sugar1 cup water1 cinnamon stick1 tbspn grated orange rindPreheat oven to 180cCombine all wet ingredients. then add flour till dough becomes soft but not sticky.roll small balls and lay out onto tray.cool approx half hourBake for 30 mins and allow to cool.Bring water, sugar, orange rind and cinnamon to a simmer. Add honey and let cool down. Slowly add biscuits into syrup leave for a few seconds, then put on plate and sprinkle with crushed walnuts.Source: greek recipes.GRIEKSE KOOKKUNS 2 LAMB KLEFTIKO.https://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2019/07/griekse-kookkuns.htmlI leg of lamb (I used 4 lamb shanks)Marinade:4 (or more) cloves garlic


Onlangse inskrywings

60ml botter 60 ml kondensmelk 10 ml suurlemoensap Klits alles goed saam tot lig en styf Gebruik soos geklitse room


Onlangse inskrywings

Portuguese Espetadas Wil bietjie vir julle ons Espetadas wys wat ons nou die dag met ‘n kampnaweek gemaak het. Julle kan dit gerus probeer. Dit is heerlik. Groot stukke rump, sirlion of fillet steak – in groot blokke gesny. Ons het hier Kudu fillet gebruik. MARINEER jou vleis 1 UUR VOOR JY BRAAI in knoffel, […]

Onlangse inskrywings

Week vyf: Kolwyntjies vir Ouerdag by die skool Eerste ouerdag by sussie (Maia) se skool en soos enige ma wat wil betrokke lyk, stem ek toe in om kolwyntjies te maak vir die dag. Mens het mos die ‘urge’ om te probeer lyk dat jy jou sh!t together het vir al die mense om jou, maar in realiteit hol jy net soos ‘n hoender wat se kop afgekap is rond. Maar die waarheid is ons almal doen, moenie vir jouself jok nie! En dis normaal. Want kids happen. En niks is weer dieselfde. En dis okay. So stuur ek man winkel toe met die inkopielys vir skool se kolwyntjies (hy het nie geweet dis die afrikaanse woord vir cupcakes nie,

Onlangse inskrywings

In die aand as ek my kop neerlê, en my vriend, die droom weer sien, dink ek aan beesvleis stroganoff. Dan praat ek en my vriend oor hierdie wonderlike kos wat jare gelede as goedkoop en gewild gesien was. Ek is bevoorreg om die meeste van my drome te kan onthou. Hierdie besonderse droom was besonders stormagtig. Ek het rondgerol en gesweet onder die warm kombers. Warm as gevolg van my hitte daarin vasgevang en my gewete wat my laat rol. Ek dink aan die bestanddele: 907 g (2 pond) beesfilet 4 eetlepels buitensporige duur botter 1 groot ui, fyngekap 3 eetlepels meelblom 1 huisie knoffel, fyngestamp Sout en peper na smaak 2 blokkies vleisekstrak opgelos in ‘n koppe tamatiesous


Onlangse inskrywings

Mix 1 tin john west mackrel in oil with a tin john west sardines in oil and about 3 john west anchovies…blend well and serve

Onlangse inskrywings

Hoofstuk 1 Basiese Reëls vir die generasie wat akademiese resepte wil lees Maak seker dat alle gemeenregtelike (ou reëls) en statutêre vereistes (die land se geskrewe reëls – ja, daar is so iets) nagekom word, onder andere, daardie vereistes (wat jy in of op of aan die resep moet kan sien) wat nagekom word om te verseker dat die resep bindend op die mense is (jy mag nie iets anders doen nie – die woorde bind jou vas soos ‘n tou wat om jou arms en lyf gaan), en dat die mense nie krimineel vervolg sal word nie (die resep mag byvoorbeeld nie se dat jy iets verkeerds moet gaan doen, soos om diere seer te


Onlangse inskrywings

BOONTJIE SOPBestandele1 Pakkie Bees Stew vleis1 ui3 Aartappels3 Wortels4 Preie Stingels (Leeks)1 Blik Tamatie en Uie Mix1 pakkie Bruin uie sop of 1 pakkie stew mix sop1 pakkie droe boontjies3 Lepels Worcestershire Sous3 Liters Water2 Blokkies Beef Stock Sout en Swart Peper.. Braavleis Speserye1 Koppie droe sopmengselMetodeKook boontjies vir n uur in water met sout. Spoel boontjies af in n vergieter. Hou eenkant.Braai ui en plaas vleis in pot.Voeg sout,peper,worcestershire sous en braaivleis speseryer by vleis. Meng beef stock in 2 liters water en voeg by vleis. Voeg boontjies en droe sopmengsel by vleis en kook vir nog n uur. Rasper aartappels, wortels en kap preie. Na n uur voeg aartappels,wortels, preie, blik tamatie en uie


Onlangse inskrywings

Die Windpomp Feesbord Hierdie feesbord was gelaai met die lekkerste plaaslike Karoo produkte - volstruisfrikkadelle, granate, vye, geroosterde brood, olywe, songedroogde tamaties, patee en die wonderlikste bonepatee wat ons gemaak het met IMBO-bone. Die

Onlangse inskrywings