blik.co.za& gebeure  meer  byvoeg 
  lees  nuus  leer  litnet  wordpress         
resepte, kookkuns, bak, bier, wyn, mampoer, witblits, brandewyn, hardehout, eetplekke
Om kaas makliker te rasper en die rasper makliker skoon te maak spuit die rasper met kleefwerende kossproei voor jy rasper.


Wys meer
Fudge fridge cake oftewel koekie fudge


Wys meer
Beslag ■ 185 g sagte botter ■ 180 ml strooisuiker ■ 3 eiers, geskei ■ 310 ml karringmelk ■ 530 ml koekmeel ■ 12 ml bakpoeier Stroop ■ 375 ml sterk, swart koffie ■ 250 ml bruinsuiker ■ 5 ml vanieljegeursel ■ 45 ml whisky of rum Voorverhit die oond tot 170°C en smeer ’n groot ringkoekpan. Verroom die botter en strooisuiker saam en klits die eiergele en karringmelk by. Sif die meel en bakpoeier oor en vou dit by die bottermengsel in. Klits die eierwitte tot stywe punte vorm en vou versigtig in. Skep in die voorbereide pan en


Wys meer
Lekker kos, lekker wyn, lekker samesyn. Dis wat wag op die Anthonij Rupert Wyne-landgoed naby Franschhoek se jaarlikse wynlandviering, die Protea-partytjie, wat Saterdag, 28 Oktober, aangebied word. lees meer


Wys meer
Lochner de Kock (skermskoot uit die video) Dit is nie aldag dat jy ʼn gereg as voorgereg óf nagereg kan gebruik nie. Hierdie een wys jou hoe! Bestanddele: 250 g aarbeie 100 ml witwyn 2 teelepels heuning 50 ml room swartpeper 1 avokado Metode: Verwyder aarbeie se steeltjies en druk die aarbeie met ʼn vurk fyner. Gooi witwyn, heuning, room en swartpeper oor die gedrukte aarbeie. Skil avokado en sny halwe avokadopeer in waaier-vorm. Gooi swartpeper bo-oor. Gooi arbeimengsel bo-oor avokado. Sit voor en geniet as voorgereg óf nagereg. Sien gerus in die video hoeveel van elke bestanddeel Lochner byvoeg,


Wys meer
‘Die geheim van ‘n goeie kerrie is dat jy dit moet koester; dit rêrig goed moet dophou.’ Firdous Patel, Upington, Noord-Kaap. Firdous is een van sestig kokke wat saamkom in CURRY, STORIES AND RECIPES FROM ACROSS SOUTH AFRICA deur Ishay Govender-Ypma. Dis ‘n boek vir langsaam kook, knibbelend aan die verhale van gewone mense en hul diep verhouding met kerrie. Ishay wat ‘n regsloopbaan verruil het vir die nomadiese bestaan van kos-en-reisskrywer, het ‘n groot belangstelling in kosantropologie. Haar oogmerk met hierdie boek is om ons land se kerriestories in al sy aromatiese fasette te vertel, die lief, maar ook
Curry Jacket (2)

Wys meer
42nd Hill (previously known as Reitzheuwel), Staffordshire Hill, Platberg, the Grant Quarries and Basotu Hill During the Anglo Boer War the number of troops in the town increased & many camps were established around the town. The British troops occupied Harrismith in August 1900 under Genl. Leslie Rundle of the 8th Division. The 8th Division was made up of the 1st Leister Regiment, 1st South Staffordshire Regiment, 2nd Grenadier Guards, 2nd Scots Guards, 2nd East Yorkshire Regiment, 1st Worcestershire Regiment, 2nd Royal West Kent Regiment, 2nd Manchester Regiment and the 2nd, fourth and 11th Battalion of the Imperial Yeomanry. In
Stafford-1

Wys meer
25 & 26 Augustus 2017Modimole NylstroomKaboemfees program >> ... nog inligting oor feeste in Suid-Afrika.


Wys meer
Dié oulike plan met kurk sal jou laaikas nuwe lewe gee. Deur Shelly Bergh Foto’s Francois Oberholster PROJEKGIDS Harde werk 1/10 Vaardigheidsvlak 1/10 Tyd nodig 30 minute Doen dit self vir ± R120 (bladgoud R100, bladgoudgom R20) Wat jy nodig het GEREEDSKAP * verfkwaste (een om die gom mee aan te wend en ’n sagtehaarkwas) * boor met ’n 4mm-boorpunt * skroewedraaier INKOPIELYS * kurkproppe (een vir elke laai) * bladgoud * bladgoudgom * skroewe (4 x 30mm) So maak jy … 1. Boor ’n gidsgat in die middel van elke prop se basis. 2. Wend die gom hier en


Wys meer
Toe ek en Henrico Coetzer​ ons klanktoets doen, om in die voorprogram op te tree, van DRIE VAN DIE BESTES, toe maak ek die grappie en se: “Dalk moet ons vanaand se vertoning aankondig as “VYF van die bestes,” aangesien ons so `n lekker verskeidenheid het, tussen ons 5 manne op die verhoog. Henrico Coetzer het weer eens betower met sy formidabele stem. Die mense het gestroom tydens pouse, om sy CD te koop. My eie bydrae (voor Henrico se vertoning) was kort en kragtig - meestal om mense op hulle gemak te kry en hulle voor te berei op


Wys meer
Die geskiedenis dui aan dat Quiche Lorraine nie ‘n Franse oorsprong het nie, maar eintlik Duits. Bo in die noorde van Frankryk het die Duitse kultuur en die Franse kultuur vermeng en so die verwarring dat dit Frans is. Lorraine bevat tradisioneel net ‘n vlabasis van: room, eiers en ham. Later het die Alsatian weergawe die lig gesien wat kaas soos gruyere en uie by gekry het. Die kokke het die hoeveelhede soos volg uitgewerk en tot vandag handhaaf ek persoonlik dieselfde ratio: 1 eier per persoon en gelyke dele room vir elke eier...die res gooi jy soos jy lus


Wys meer
Osstert is vir my pure fees, min dinge klou so goed aan die ribbe op ’n koue wintersaand. As kind op die plaas was dit gereeld op die tafel. Ons het koeie gehad so osstert was daar baie, maar ek het steeds gewens elke dier het agt gehad. Deesdae moet ek ongelukkig soos meeste ander maak en die pad winkel toe vat vir my stert. Dis peperduur en met al die bene in strek dit nie ver nie. Maar as die lus my eers pak soek ek hom op my bord. Ek besluit om my osstert te rek en maak


Wys meer
Soetsuur-beesvleisBestanddele1 kg beesvleis, repies gesny ½ koppie meel sout en peper 1 koppie tamatiesous 3 eetlepels bruinsuiker 1 koppie agurkies, gekap knippie knoffelsout ¼ koppie asyn 1 teelepel sout 1 ½ teelepel tiemieblare 1 x 370 g blik pynappelstukke 1 wortel, gekap 2 soet groenrissies, gekapMetodeVoeg die sout en peper by die meel, en rol die repiese vleis daarin. Braai dit vinnig in 'n warm kastrol om die vleis te seël. Voeg die res van die bestanddele, behalwe die pynappelstukke, wortel en rissie, by. Voeg die sap van die pynappelstukke by. Prut vir 15 minute. Voeg die res van die


Wys meer
Raising the reputation of South Africa's most widely planted varietal


Wys meer
Build a solid foundation Matthew 7:25 NIV Jesus said, “Everyone who hears these words of mine and puts them into practice is like a wise man who built his house on the rock… The winds blew and beat against that house; yet it did not fall, because it had its foundation on the rock” (vv. 24-25 NIV). When the storms of life come – and they will – it’s too late to lay a solid foundation. That’s when you discover what kind of foundation your life is built on, so don’t short-change yourself by using shoddy materials or taking shortcuts.


Wys meer
Contact us to book your social cooking class, team building, birthday party, bachelorette at our new venue, situated in Menlo Park….


Wys meer
Dis Saterdagoggend, amper agtuur, en nes enige normale werkende mens lê ek nog in die bed. Ek het die werksweek oorleef (ook maar net-net). Wat hierdie naweeksoggend anders maak, is dat ek op my eie is. Geen beminde in sig nie. Vir die eerste keer in ’n lang tyd moet ek aktiwiteite vind om myself besig te hou, veral om my aandag af te trek van die feit dat ek na my kêrel verlang. En die verlange is eg. Dit voel asof dit ’n gat brand regdeur my binneste, soos wat my aanlyn aankope ’n gat in my beursie brand
img_0292.jpg

Wys meer

Senor Pizza Special! (1)

Wys meer
RESEP: Vierkantige Hamburger “Patties’ Wie’t gesê ‘n burger mag net rond wees? Wees uit die boks en slaat hom tot hy vierkantig is. Dis verbasend hoeveel makliker (en minder morsig) die vierkantige affêre eet! Die skakel gaan u neem na die artikel op my 'internasionale' blog: 5Flavours. Ongelukkig neem dit net te veel tyd in beslag om die resepte in beide Afrikaans en Engels voor te


Wys meer
Hierdie soppie neem net 30 minute om te maak van begin tot einde. Indien die bestanddele nie in rou formaat beskikbaar is, kan jy met die geblikte produk soos aspersies en poeier kappok aartappel werk, dan maak jy die sop binne 10 minute. Die vars produk bly nog die heel lekkerste, maar as tyd druk, dan kroek ons almal maar soms. Hier is vir julle sommer twee resepte in een! Langpad: 30 minute 30 g (2 e) botter 1 prei of Ui (klein), fyn gekap 250 g aartappels, geskil en grof gekap 500 mℓ (2 k) water 6 e tuisgemaakte


Wys meer
My ma het vandag vir my geglimlag. Verlede week het sy geslaap elke keer as ek gaan inloer. Hulle wil haar wakkermaak, maar ek sê nee wat, los maar, laat sy slaap. Dit ontstel haar net as sy wakker word en sy weet nie wie voor haar staan nie. Hierdie week het sy gestaar na […]


Wys meer
Vandag se storie is 'n ding wat al baie lank in my kop maal. Sien, die ding werk so, ek het in die 80's al besluit dat Gas Braaiers is die ding vir my ... die goed is vinnig, skoon en maklik om te gebruik. Poppie braai self maklik as sy nie die stoof wil bemors met spattende vet nie. Ons kan op die ingewing van die oomblik besluit om te braai en dan 15 minute later is die vleis op die roosters.Pizza in BraaierDie puriste vertel jou van die smaak van hout en wie weet wat nog maar vir


Wys meer
The post Luna Paige at Towerbosch Earth Kitchen appeared first on LitNet.


Wys meer
Heerlik saam met gebakte aartappels, bo-oor gebraaide vleis of schnitzel of selfs heerlik saam pasta .. 250g sampioene - gekap 3 eetlepels botter 1 el mielieblom - ( maizena ) 250ml room ½ kop fyn biltongpoeier ½ kop koue melk sout en peper na smaak . Verhit botter in pan en braai gesnyde sampioene tot lekker bruin en geurig Meng maizena en melk in ’n koppie en klits tot gladde beslag en voeg mengsel by die gebraaide sampioene roer vinnig deur, draai plaat op laag Voeg die room by en meng goed Voeg nou biltongpoeier by en roer oor lae


Wys meer
Hoofstuk 1 Basiese Reëls vir die generasie wat akademiese resepte wil lees Maak seker dat alle gemeenregtelike (ou reëls) en statutêre vereistes (die land se geskrewe reëls – ja, daar is so iets) nagekom word, onder andere, daardie vereistes (wat jy in of op of aan die resep moet kan sien) wat nagekom word om te verseker dat die resep bindend op die mense is (jy mag nie iets anders doen nie – die woorde bind jou vas soos ‘n tou wat om jou arms en lyf gaan), en dat die mense nie krimineel vervolg sal word nie (die resep
2017-08-01 08.54.37

Wys meer
Bordeaux blends is die Beatles van wyne: populêr, invloedryk en meeste mense ken net die twee hooflede. ’n Klein persentasie kan drie lede, John, Paul en Ringo opnoem, maar net mense wat te veel tyd by O’Hagans se quiz night spandeer kan die vierde lid noem, en nie eers hulle sal hom in ’n line-up kan identifiseer nie – tensy die line-up uit John, Paul en Ringo bestaan. Dit kan wees omdat sy naam eenvoudig net te generies was om ’n blywende indruk op jou grysstof te laat tydens sy transito van een oor na die ander. Mens kan ook


Wys meer
Kook en bak is harde werk. Dis vroeg opstaan, ure lank op jou voete en winter en somer tussen twee warm oonde vasgevang. Baiekeer, wanneer ek saans doodmoeg neerval, wonder ek of dit regtig die moeite werd is. Dan is dit daardie gemmerkoekie-oomblikke wat my tevrede laat sug en in ‘n diepe slaap sink . . . ‘n Gemmerkoekie-oomblik is daardie vlietende paar sekodes wanneer iemand in een van my gemmerkoekies byt en so ‘n veraf uitdrukking kry. Dan word ek meegevoer na ‘n kombuis van lank gelede, of ‘n teetafel met fyn porselein saam met ‘n ouma of ‘n


Wys meer
Kosblik 101 SpyskaartPannekoeke met twee vulsels (met Nulaid eiers) Soutvulsel: Tuna en maaskaas met slaaibestanddele Soetvulsel: Pink Lady® appels met dadels en neute Halo waterbottel Min van ons kan die reuk van ‘n pannekoek ignoreer terwyl dit bak – daar is nou maar net iets bekoorliks daaraan en beslis koesterkos. Baie mense geniet dit as ‘n soet bederf met tee of koffie of as nagereg, maar dit kan ewe maklik ‘n maaltyd wees, as jy meer voedsame vulsels kies. Wees egter bewus daarvan dat dit ‘n ete met heelwat stysel tot gevolg kan hê, maar met ‘n paar slim keuses


Wys meer
Met die winter wat sy yskoue greep op alles en almal versterk, nooi die Hartenberg-wynlandgoed buite Stellenbosch alle kos- en wynliefhebbers uit om die snerpende koue te kul met smaaklike en heilsame kos en uitmuntende wyn in die geselskap van ’n gesellige kaggelvuur.


Wys meer
SOET SUUR KOOLSLAAI**eie resep Helena**8-10 k Gekapte Kool3 Uie fyn gekerf1Pakkie Stirfry[net vir kleur]METODEGooi kookwater oor kool, uie en stirfry en laat 15min. staanDreineer baie goed en gooi weer kookwater oor en laat weer 15min staanDreineer goed.Kook alles tot sag met water wat dit bedekDreineer en voeg jou sous bestand. by en kook vir 10min.Maak dikker met so 2-3 e Mielieblom[Maziena]*Bottel warm in warm bottelsSOUS*2k Asyn1k Water3k Suiker1 t Sout1/2 t Peper[halwe]*2-3 e Mielieblom*Baie lekker as n bottelslaai by vleis of braaivleis*Helena Kruger 11/07/2017


Wys meer
Wees gewaarsku: Daar is baie geweld in hierdie resep. Die woord “klits” word twee keer gebruik, die woord “sny” en die woord “mes”, een keer. Hierdie nagereg bevat appels. Dit kwalifiseer dus as deel van jou gebalanseerde dieet. Doen altyd ‘n voor-haalbaarheidstudie voordat jy nagereg maak. Die aandeelhouers moet daarin inkoop. Gebruik ‘n standaard grootte. So, almal weet wat ‘n standaard grootte is? Is dit reg, my Heuning? Ek bedoel my Suiker poppie. Wat is jou naam nou weer? Grondwetlike toelaatbare bestanddele: ‘n Halwe koppie suiker of plaasvervanger of alternatief. Suiker is sleg vir jou en die versoeter is blykbaar
cake-1290849_1920

Wys meer
BOONTJIE SOPBestandele1 Pakkie Bees Stew vleis1 ui3 Aartappels3 Wortels4 Preie Stingels (Leeks)1 Blik Tamatie en Uie Mix1 pakkie Bruin uie sop of 1 pakkie stew mix sop1 pakkie droe boontjies3 Lepels Worcestershire Sous3 Liters Water2 Blokkies Beef Stock Sout en Swart Peper.. Braavleis Speserye1 Koppie droe sopmengselMetodeKook boontjies vir n uur in water met sout. Spoel boontjies af in n vergieter. Hou eenkant.Braai ui en plaas vleis in pot.Voeg sout,peper,worcestershire sous en braaivleis speseryer by vleis. Meng beef stock in 2 liters water en voeg by vleis. Voeg boontjies en droe sopmengsel by vleis en kook vir nog n uur.


Wys meer
Bacon-en-Kaas-Kapokaartappels Bestanddele 2kg aartappels 10 snye spek 1 koppie roomkaas, kamertemperatuur 1/2 koppie ongesoute botter, gesmelt 1 koppie suurroom 1/4 koppie grasuie, opgekap 2 en ‘n 1/2 koppies cheddarkaas, gerasper 2 teelepels sout 1/2 teelepel peper Metode Voorverhit die oond tot 180 grade. Skil aartappels, en sny in 1-duim stukke. Plaas in ‘n groot kastrol en voeg genoeg koue water om die aartappels te bedek met ongeveer 2 duim. Bring tot kookpunt oor medium-hoë hitte, en verminder om verder te prut. Kook tot sag en tot dit maklik is om met ‘n mes te deurboor, sowat 20 minute. Dra oor
loadedmash

Wys meer
Kom geniet Die Kelder se spesiale aanbieding hierdie Donderdag. Ons biefschnitzel met skyfies word aangebied, saam met ‘n kraffie wyn. Geniet dit vir die billike prys van R110! Bespreek nou en maak seker jy het ‘n tafel.


Wys meer
Verlede week het ek die voorreg gehad om ‘n gas te wees aan Chef Mynhardt Joubert se Paasfeestafel by sy kombuisrestaurant in die Paarl. Mynhardt is ‘n vindingryke chef wat groepe van 10-30 gaste onthaal in ‘n ontspanne atmosfeer op die eerste vloer van ‘n lieflike historiese gebou skuins oorkant die ou stasie. Hy snoer […]


Wys meer
Livi is skielik anemies verklaar en moet yster inneem. Nou Skoor is grootgemaak sonder die inname van organe, en ek weet lewer is ‘n uitstekende bron van yster. As mens die slim mense kan glo! Sit dan in die agtermiddag slentergang van die son en wonder hoe ek die lewers in haar gaan kry sonder om te moet proe aan my poging, en sonder dat sy enamel toe hol vir verligting. PeriPeri
chicken-livers1

Wys meer
Hierdie resep is baie lekker as dit met braaivleis voorgesit word 2 Pakke gemengde Seekos Halwe pak spinasie Lasagne 1 Blikkie room Aromat Stoom die seekos tot dit gaar is Kook die Lasagne pasta tot dit gaar is en sny dit dan in lang stroke ongeveer 1 cm breed Dreineer die water van die seekos terwyl dit nog warm is en meng dit saam met die warm, gedreineerde pasta Meng nou Aromat na smaak en die blikkie room ook by Bêre in die yskas tot dit ordenklik afgekoel het- verkieslik oornag


Wys meer
Sit hoender onder in ‘n kasserol Sny dik skywe uie bo-oor Maak sous van: 1/2 kop tamatiesous 1/2 kop bladjang 1/4 kop wostersous 1 opgehoopte eetl bruin uiesop 3 eetl suiker Smeer die dik mengsel oor die hoender Bedek Bak in oond vir 1 uur by 180 C JY KAN SKAAP TJOPS ook vir […]


Wys meer
Hoekom die woordeboek van fudge praat as “twak praat” of bedrog sal ek nou nie weet nie. Al wat ek weet is, DIS LEKKER! Hier volg die resep van jare gelede – nog steeds ‘n wenner. 1 kg suiker 2oog stork margarine (bak) 3/4 koppie melk 1 blikkie gewone kondensmelk 1/2 koppie fyn gekapte gemengde neute en/of (gemengde droë vrugte opsioneel) van die wat jy in sakkies by die groentewinkel kan koop
img_9551

Wys meer
If there is one thing that can make most men smile, it is the thought of fresh bread with real farm butter. Farm butter is something most of us can only dream of nowadays while take a sceptical look at the mass produced store bought blocks. My mother had a saying … “Waste not, want […]

Wys meer