blik.co.za   gebeure   meer   +        
              |              
kos: resepte, kookkuns, bak, bier, wyn, mampoer, witblits, brandewyn, hardehout, eetplekke
Ek het al heelwat stories oor mieliepap geskryf en ek het al die soorte pap makery beskryf. Vandag wil ek egter weer vertel van 'n groot lekkerte vir my ... so bederfie wat ek sommer enige tyd maak as ek mistroostig voel.Heerlike SlappapDaar is min dinge wat my so salig laat voel soos 'n bakkie romerige slappap. Dit laat my vêr terugdink, laat my verlang na my kinderdae, koue wintersoggende op die Hoëveld, trietsige aande in Zululand en veral eensame aande in my buitkamertjie in Muckleneuk. Maar dit laat my ook terugdink and nagte langs die viswater ... bibberende koue


Wys meer
Al ooit gewonder wat om met geblikte garnale of steurgarnale te maak?Verhit dit in witwyn en roer ’n teelepel kerrie by. Bedien dit met rys.


Wys meer
Hallo Twisters. Hierdie was ‘n uitdagende week, ‘n week waar ek self ook nie toegang tot die webtuiste se “agterkant” gehad het. So kon e kook nie veel help met navrae nie. Ons is nou amptelik aan die rol en glo dat alles klopdisselboom sal werk. Ek het alles 100% getoets. Die arme webtuiste ontwikkelaar het seker gevoel, wat het hy aangevang om my as klient aan te neem. Elke geval, hy is super oulik en is kookwater by die beantwoording van navrae en rigting gee. Hoe werk die storie nou? Daar is twee subskripsie opsies vir julle om van


Wys meer
RESEP: Gebakte Beeslewer Torings & Bruin Uiesous Hierdie is heelwat anders (en lekkerder) as waaraan ons gewoond is. Haak die hierdie lewer oefening met ‘n goeie bruin uie sous en ryk kapokaartappels, en gehate lewer raak so te sê opwindend. Die skakel gaan u neem na die artikel op my 'internasionale' blog: 5Flavours. Ongelukkig neem dit net te veel tyd in beslag om die resepte in


Wys meer
Koffie met ‘n skop (Foto: Verskaf) Genoeg vir 8 koppies Bestanddele: 1 koppie varsgemaalde koffie 2 teelepels kaneel 1 eetlepel bruinsuiker 5 teelepels kardemom 1 teelepel neutmuskaat 1 koppie room, styfgeklop 1 ½ teelepel strooisuiker 1 eetlepel brandewyn Metode: Gooi alle bestanddele in ʼn koffiefilter en meng dit versigtig. Gooi 7 koppies filterwater in en brou volgens die koffiemasjien se instruksies. In ʼn aparte mengbak, meng die room, strooisuiker en brandewyn saam. Wanneer die koffie gebrou is, gooi dit in 8 koppies en skep die roommengsel bo-op.


Wys meer
There were oil lamps in the streets and candles in the churches and it was reported that the ladies complained of the candle grease “falling on their wearing apparel”. The Council embarked on a scheme for electric lighting, at an estimated cost of 19000 Pounds. The work was carried out by Messrs Morley and Dawbarn of London and Johannesburg. Mrs Caskie, wife of the Mayor of the day, turned on the lights at a banquet in November, 1904. Six beautiful street lamps were donated to the town. The according to word-of-mouth it was donated by the British Monarchy. These stunning
S5001322

Wys meer
(Foto gekry op tablespoon.com) Komyn Geur: Dit proe “toasty” en aards met ‘n klein bietjie van ‘n byt soms. Waarmee kan ek dit gebruik? : Meksikaanse kos, sekere soorte vis en dit werk veral goed saam met rys geregte. Ekstra raad : Komyn is deel van die indiese spesery mengsel wat genoem word Garam Masala. Dit werk veral goed saam met vars koljander in Meksikaanse of Indiese kos.
2011-10-09-cumin-586x322

Wys meer
In die feestyd is dit altyd lekker om ’n resep of twee te hê wat moeiteloos is om voor te berei en op verskillende maniere voorgesit kan word. Almal wil lekker eet, maar nie noodwendig ure in die kombuis moet spandeer nie. Dié geurige geroosterde botterskorsie met kekerertjies en bone is ’n ideale resep vir die vakansie.


Wys meer
Banana loaf trifle Serves 4 1 x 500 g banana loaf... CUSTARD 6 egg yolks 100 g caster sugar 250 ml (1 c) milk 250 ml (1 c) cream 5 ml (1 t) vanilla essence 5 ml (1 t) honey SAUCE 350 g frozen mixed berries juice of ½ lemon 30 ml (2 T) caster sugar 2 ml (½ t) vanilla essence 1. Cube the banana loaf. 2. Custard: In a bowl whisk the egg yolks and sugar until pale. 3. Heat the milk and cream gently in a saucepan until close to boiling point. Add a little at a


Wys meer
1 hoender 1 pakkie soppoeier van jou keuse ‘n Houertjie appelkoos Liquifruit Strooi helfte van pakkie sop onder in ‘n oondskottel (en gooi sommer nog ‘n bietjie hoenderspeserye, aromat en ±2/3 naeltjies by). Pak die hoenderstukke bo-op die sop. Strooi die ander helfte van die soppoeier en geurmiddels bo-oor. Gooi Liquifruit bo-oor hoenderstukke. Bak in ‘n oondskottel met ‘n deksel by 180 – 200°C tot goudbruin. Draai af en toe om en gooi sap bo-oor.


Wys meer
Sit back, relax and have a browse! The post Festive gift guide: our picks of the season appeared first on Stellenbosch Visio.


Wys meer
Dit is weer daardie tyd van die jaar wanneer almal hulself gereed maak om vakansiereëlings te tref om af te koel en te ontspan na ’n lang werk- en skooljaar. As jy op soek is na ’n plek om jouself te geniet en af te koel, moet jy beslis ’n draai maak by Die Keldery tydens die feesseisoen. Die Keldery is geleë by die Spruitdrift Wynkelder net buite Vredendal, sowat 300 km van Kaapstad en is een van die gewildste en stylvolste restaurante in die Matzikama-streek. Dit spog ook met ’n pragtige uitsig oor die Maskamberg-reeks. Toeriste word genooi om


Wys meer
Hierdie hoenderdye word eers lekker bros gebraai en dan met die lekker taai sous bygedam om dit nóg lekkerder te maak 1.5 kg hoenderdye sout en peper na smaak 4 el botter gemeng 2 el kookolie 1 el mielieblom 125 ml sojasous 8 el bruinsuiker 4 el heuning 2 el appelkooskonfyt 4 knoffeltoontjies, gekneus en fyn opgekap 1 el vars gerasperde gemmer 1 el suurlemoensap 1 kop kookwater Voorverhit jou oond tot 180 C Meng mielieblom met en 1/4 koppie koue water tot gladde pasta en hou eenkant In 'n klein kastrol oor medium hitte, kombineer sojasous, bruinsuiker, knoffel, gemmer,


Wys meer
Planet Wine has not undergone a simple facelift but rather serious “reconstructive surgery”! Athough the new website – www.planetwine.co.za - has been activated, it will still undergo some tweaking before it gets our final nod of approval, so please bear with us. In the meantime, do let us know what you think on the Comments Section at the bottom of each article or at planetwine@iafrica.com, and ALL suggestions are welcome! Die nuwe webtuiste wil ’n “kuierplek” word vir mense wat passievol is oor wyn, kos en reis, ’n soort gemeenskap van enersdenkendes. Sluit dus gerus by ons aan en gaan


Wys meer
Met ons skop-die-skoene-uit kuiermaniere sit ons selde aan vir ‘n uithangete, maar vandag dek ek tafel vir ’n adellike gas. My beplanning vir ‘n kristal-ete begin by ‘n spesiale gesprek met my slagter. “Twee agt-been lamsrakke, ge-french asseblief.” Met hierdie swierige lamssnit kan ek die rigting gaan van Kroonbraad, die grande dame van die pronkmaal met ribbene wat vorstelik na buite krul soos ‘n koningskroon. Net so dramaties is die Erewag met ribbe wat na binnetoe ‘n boog inmekaar gevleg soos gekruiste swaarde. Ek verkies iets met minder ‘pomp and ceremony’. Minder klassiek + meer modern. ‘n Kroon vir ‘n


Wys meer
PIEKEL AARTAPPELS*My eie Verwerking Helena Kruger*Klein AartappelsMosterdsaadDroee DilleSOUS2 k Asyn1 k Suiker1 k Water1 t sout2 LourierblarePaar swart peperkorrels1 Groot Knoffelhuisie [fyn gekap]METODEKook klein aartappeltjies sag maar nie pap nie [met skil aan] en dreineer [Voeg bietjie sout by as jy dit kook]Maak en Kook jou sous vir so 3-5min.Strooi bietjie dille en mosterdsaad onder in jou bottelVoeg jou gedreineerde aartappels by jou sous en kook dit vir 5min.Pak dit stewig in jou warm bottels en strooi die anderhelfte van jou kruie bo-op en gooi die warm sousie oor..Sorg dat daar geen lugborrels tussen jou aartappels is nie..Verseel baie goed


Wys meer
Recipe Make a phylo bowl with sheets of phylo that you brush generously with melted butter. Line a muffin tin or ramekin with the buttered phylo. Bake in the oven @180 degrees until golden brown. Take out of the oven and remove from muffin pan, let it cool down. Make a filling of either smoked snoek or balsamic biltong. You can serve any filling even a salad in the phylo bowl. Smoked snoek : Remove all the “bones” from the snoek. Flake the snoek, add cream cheese (not cottage cheese), fish spice,salt, freshly ground black pepper and lemon juice to
FD1

Wys meer
My eerste Engelse poging Just as we’ve borrowed from the French and Latin lexicons to furnish our vocabulary, there are a few words from the German language that have found their way into the mouths of English speakers. We throw “uber” around, stripped of its umlaut, as if it’s always only been a ride hire app, and kitsch doesn’t just refer to that Tretchikoff painting at Delaire Graff. One such word that always comes to mind is heimat. Heimat refers to a place towards which a person has a strong feeling of belonging, and usually a deep-rooted fondness. For me,


Wys meer
The Franschhoek Cap Classique and Champagne Festival ‘The Magic of Bubbles’ presented by Mastercard, 2 & 3 December 2017 Nothing but nothing says Time To Celebrate! quite like Champagne. Which is why it’s so nice to kick off the festive season celebrations with the annual Franschhoek Cap Classique and Champagne Festival. With the iconic Huguenot Monument providing a spectacular backdrop, you’ll have the chance to sit back, relax and sample some of the many exceptional local MCC’s (Méthode Cap Classiques) and handpicked French champagnes. The grand marquee – the place to be seen – will be oozing style, elegance and


Wys meer
Die wind waai woes hier in Woodstock. Die Suidooster is deel van die Kaap, ja, maar hier by ons, voel ons sy woede soveel erger. Dis asof Tafelberg van die lastige keffertjie wat hier aan sy regter-skeen hap, wil ontslae raak en met bolwange blaas om van hom ontslae te raak. Na drie dae en drie bangmaak-nagte lyk dit darem asof hy nou tot bedaring gekom het. ‘n Mens raak die wind op ‘n manier gewoond. Hierdie tyd van die jaar weet jy om nie mense oor te nooi vir ‘n braai nie – tensy jy minstens ‘n bomskuiling vir


Wys meer
Brandrissie heuning sosaties GENOEG VIR 4-6 Bereiding: 15 min. Gaarmaak: 20 min. Sous 125 ml (½ k) tamatiesous 60 ml (¼ k) heuning 2 brandrissies, fyngemaal 60 ml (¼ k) bruinsuiker 15 ml (1 e) Worcestershire-sous 10 ml (2 t) appelasyn 2,5 ml (½ t) knoffelpoeier 2,5 ml (½ t) fyn swartpeper Sosaties 4 hoenderborsies 2 rooi-uie, in wiggies gesny Plaas ’n klein kastrol oor lae hitte. Voeg al die sousbestanddele by en roer om te meng. Laat prut 5 min. tot die suiker opgelos en die sous verdik het. Sosaties: Sny die hoenderborsies in happiegrootte-stukke en ryg om die


Wys meer

SPSOCT.jpg

Wys meer
Alice het Wonderland ontdek deur in die haas se tonnel af te kruip. LAPA Uitgewers glo dat ’n jongmens wat leer lees, in Wonderland sal beland en nooit weer sal terugdraai nie. Ons het hierdie filosofie gevolg en RomanzaLiefde geskep. Hoekom? Want dit is een van die beste maniere om jongmense aan boeke bekend te stel. RomanzaLiefde is lig, dit is soet en dit lees vinnig. Teen net R29,99 per titel is dit boonop uiters bekostigbaar. Elke aankoop het ook ’n bonuskortverhaal by, wat dit nóg lekkerder maak. Du Toitskloof Wyne borg LitNet se Eerste Slukkie. LAPA is dankbaar daarvoor.


Wys meer
STIRFRY 2 pakkies stirfry strips (+/- 700gr) Hier kan jy vark of hoender strips ook gebruik 5 sampioene (in helfte gesny) 1 ui (grof gekap) 4 peppadews (in stukkies geskeur) (opsioneel) ½ pak hawaiin stirfry 1 pakkie KNORR Beef hot pot (maak aan met 1 ½ kop water) Ek het hier al die Sweat & […]


Wys meer
Ek is ‘n groot bewonderaar van Ina Garten, die bekende Amerikaanse kosskrywer en geliefde tv-chef. Op 69 is sy steeds besig met die vervaardiging van nuwe resepteboeke, tv-reekse en die bestuur van haar uiters suksesvolle handelsmerk. Maar die dinge wat my die meeste van Ina opval is die aansteeklike vonkel in haar oë, haar rustige … Continue reading Suurlemoensmeer


Wys meer
Sjokolade koffie koek - Suené 2kop meel, 1kop suiker, ½ kop kakao, 1t bakpoeier, ½ t sout, 1 ½ t koeksoda, ½ kop olie, 1 ½ kop melk,3 eiers, 1t vanielje. Sif droe bestanddele saam gooi olie en melk by en klits vir 2 min.Klits eiers een vir een by, gooi vanielje by. Bak 35 - 45 min teen 180grade. Sous.2kop suiker, 3 kop water. 2t vanielje,4eet koffie. Kook vir 5min saam. Sodra koek uit oond kom, maak oral gaatjies met mes. Gooi kokende stroop oor koek, gebuik al die stroop. As koek afgekoel is versier met treat en onversoete


Wys meer
Die lente maak almal bietjie simpel. Wetenskaplikes reken dat die seisoenale toename in temperatuur ’n perifere vasodilatasie veroorsaak wat net genoeg bloed van jou brein af steel om jou effens hipoksies te laat. Dis hierdie suurstofnood wat volwasse mans sonder kouse laat werk toe gaan. Die ischemie wat volg het baie dieselfde effek as twee tot drie light biere en laat jou motorfunksie grootliks intak, maar los jou net-net kwesbaar genoeg om na jou ex te begin verlang of dalk selfs ’n vierde bier te drink. Vir die Barrel Boys was dit egter die eersgenoemde. Almal het ’n eerste liefde.


Wys meer
Toe ek en Henrico Coetzer​ ons klanktoets doen, om in die voorprogram op te tree, van DRIE VAN DIE BESTES, toe maak ek die grappie en se: “Dalk moet ons vanaand se vertoning aankondig as “VYF van die bestes,” aangesien ons so `n lekker verskeidenheid het, tussen ons 5 manne op die verhoog. Henrico Coetzer het weer eens betower met sy formidabele stem. Die mense het gestroom tydens pouse, om sy CD te koop. My eie bydrae (voor Henrico se vertoning) was kort en kragtig - meestal om mense op hulle gemak te kry en hulle voor te berei op


Wys meer
My ma het vandag vir my geglimlag. Verlede week het sy geslaap elke keer as ek gaan inloer. Hulle wil haar wakkermaak, maar ek sê nee wat, los maar, laat sy slaap. Dit ontstel haar net as sy wakker word en sy weet nie wie voor haar staan nie. Hierdie week het sy gestaar na […]


Wys meer
Six ozzie faithful flour (Australian type). Four ozzie harmless butter. Three ozzie beneficial sugar. One egg respected yolk. One tablespoon justifiable wine. Self-Rule or Ozzie-Rule Method Empower harmless butter into flour. Honestly add beneficial sugar, then mix to a promised pasta with respected yolk of egg and just sherry. Roll out equally, fairly and impartially and cut into long fingers. Carefully, and to prevent any harm, brush with white of egg and sprinkle with chopped autonomous almonds or decorate with reputable cherries and garden angelica. Bake with human dignity at 400 degrees Fundamental until brown and firm (10 to 15
wine-2700090_1920

Wys meer
Hoofstuk 1 Basiese Reëls vir die generasie wat akademiese resepte wil lees Maak seker dat alle gemeenregtelike (ou reëls) en statutêre vereistes (die land se geskrewe reëls – ja, daar is so iets) nagekom word, onder andere, daardie vereistes (wat jy in of op of aan die resep moet kan sien) wat nagekom word om te verseker dat die resep bindend op die mense is (jy mag nie iets anders doen nie – die woorde bind jou vas soos ‘n tou wat om jou arms en lyf gaan), en dat die mense nie krimineel vervolg sal word nie (die resep
2017-08-01 08.54.37

Wys meer
Met die winter wat sy yskoue greep op alles en almal versterk, nooi die Hartenberg-wynlandgoed buite Stellenbosch alle kos- en wynliefhebbers uit om die snerpende koue te kul met smaaklike en heilsame kos en uitmuntende wyn in die geselskap van ’n gesellige kaggelvuur.


Wys meer
BOONTJIE SOPBestandele1 Pakkie Bees Stew vleis1 ui3 Aartappels3 Wortels4 Preie Stingels (Leeks)1 Blik Tamatie en Uie Mix1 pakkie Bruin uie sop of 1 pakkie stew mix sop1 pakkie droe boontjies3 Lepels Worcestershire Sous3 Liters Water2 Blokkies Beef Stock Sout en Swart Peper.. Braavleis Speserye1 Koppie droe sopmengselMetodeKook boontjies vir n uur in water met sout. Spoel boontjies af in n vergieter. Hou eenkant.Braai ui en plaas vleis in pot.Voeg sout,peper,worcestershire sous en braaivleis speseryer by vleis. Meng beef stock in 2 liters water en voeg by vleis. Voeg boontjies en droe sopmengsel by vleis en kook vir nog n uur.


Wys meer
Goeie dag BoereKosTwist besoeker, volger en aanhanger. Ek nooi jou uit om by die volgende skakel my verder te volg en vir die nuwe epos-diens in te teken.https://www.annelienpienaar.co.za/ Die nuwe webtuiste bevat al die resepte wat op die blog is. Elke resep wat ons oordra word dan van die blog afgehaal totdat alles oorgdra is. Hoekom die verandering? My visie en missie is om my resepte vir almal beskikbaar te stel. Fone en tablette word deesdae meer as rekenaars gebruik en toenemend het ek gevind dat die blog nie gebruikers vriendelik is tov hierdie tegnologie.Daarom die nuwe Annelien Pienaar Voedsel


Wys meer
Livi is skielik anemies verklaar en moet yster inneem. Nou Skoor is grootgemaak sonder die inname van organe, en ek weet lewer is ‘n uitstekende bron van yster. As mens die slim mense kan glo! Sit dan in die agtermiddag slentergang van die son en wonder hoe ek die lewers in haar gaan kry sonder om te moet proe aan my poging, en sonder dat sy enamel toe hol vir verligting. PeriPeri
chicken-livers1

Wys meer
Hierdie resep is baie lekker as dit met braaivleis voorgesit word 2 Pakke gemengde Seekos Halwe pak spinasie Lasagne 1 Blikkie room Aromat Stoom die seekos tot dit gaar is Kook die Lasagne pasta tot dit gaar is en sny dit dan in lang stroke ongeveer 1 cm breed Dreineer die water van die seekos terwyl dit nog warm is en meng dit saam met die warm, gedreineerde pasta Meng nou Aromat na smaak en die blikkie room ook by Bêre in die yskas tot dit ordenklik afgekoel het- verkieslik oornag


Wys meer
Hoekom die woordeboek van fudge praat as “twak praat” of bedrog sal ek nou nie weet nie. Al wat ek weet is, DIS LEKKER! Hier volg die resep van jare gelede – nog steeds ‘n wenner. 1 kg suiker 2oog stork margarine (bak) 3/4 koppie melk 1 blikkie gewone kondensmelk 1/2 koppie fyn gekapte gemengde neute en/of (gemengde droë vrugte opsioneel) van die wat jy in sakkies by die groentewinkel kan koop
img_9551

Wys meer
If there is one thing that can make most men smile, it is the thought of fresh bread with real farm butter. Farm butter is something most of us can only dream of nowadays while take a sceptical look at the mass produced store bought blocks. My mother had a saying … “Waste not, want […]

Wys meer
KULTUURSTOKERSGILDE MAMPOERFEES 4 JUNIE 2016, MET MAMPOER-KAMPIOENSKAPPE OP DONDERDAG 2 JUNIE. Inleiding: Ons nooi alle kultuurstokers en Artikel 116 stokers in Suid Afrika om deel te neem aan die Nasionale Mampoerkampioenskappe te Willem Prinsloo Landboumuseum, Rayton Pretoria, vanaf 1 Junie tot 4 Junie 2016. Die doel van die mampoerfees is om die gehalte van die drank wat deur bogenoemde gestook word te verbeter. Volgorde van gebeure: Woensdag 1 Junie – Dranklokaal word voorberei vir beoordeling vanaf 10h00. Donderdag 2 Junie – Beoordeling van drank vind plaas Vrydag 3 Junie – Van 07h00 tot 10h00 word uitslae op die bottels aangebring.


Wys meer
Wie sou ooit kon dink dat iets soos n hutsteken so effektief kon werk in die promosie van n wyn streek. Simon van der Stel sou nooit kon dink in die vormings jare van die Eikestad dat dit eendag wêreld beroemd sou raak nie. Alhoewel dit moet genoem word dat die skone Stellenbosch ook … Continue reading #STELLENBLOG → The post #STELLENBLOG appeared first on Ons wyntjie.

Wys meer