blik.co.za   gebeure   meer   +        
              |              
kos: resepte, kookkuns, bak, bier, wyn, mampoer, witblits, brandewyn, hardehout, eetplekke
Soms is die kombinasie van bestanddele en geurmiddels net perfek en ’n pure smaaksensasie. Hierdie Indonesiese rysgereg is perfekte winterskos en dit het nie eers noodwendig vleis nodig om vullend en bevredigend te wees nie. Om lekker te eet, is ’n vreugde in die lewe en as jy boonop weet dat jy ’n voedsame ete kan voorsit, is dit eens so goed. Ons almal hou mos van die gevoel: ‘nou’t ek lekker geëet’.


Wys meer
Vra die Kaapse Vlakte-boorling, Jamie Fredericks, wat tot dusver haar grootste uitdaging in die lewe was en hierdie 25-jarige assisent-witwynmaker by Nederburg se antwoord kom sonder aarseling: “Om alleen internasionaal te reis en staat te maak op mense wat ek nog nie ontmoet het nie!” Die oorsese reis waarna sy verwys, was ’n geleentheid om ná haar studies in Kalifornië te gaan werk. Haar wynreis het egter ’n hele tyd voor dit afgeskop. “Ek het altyd ’n groot passie vir wetenskap gehad, maar was onseker oor watter rigting om in hierdie dinamiese bedryf in te slaan. Aanvanklik het laborartoriumwerk soos


Wys meer
Het jy geweet jy kan lasagne met pannekoek maak? Kyk hier hoe!


Wys meer
Donderdag 19 Julie 2018 Tema: Glo Hom 4 **** My eie woorde ****Vanoggend se woord is so ’n kosbare belofte. Dit maak nie saak wat my herkoms is nie, want dit sê dieselfde HERE is HERE van almal. Het iemand jou al teleurgestel? Natuurlik ons was al almal teleurgesteld. Maak vandag hierdie belofte aan jou hart vas. Niemand wat in Hom glo sal teleurgestel word nie. Beteken dit dat alles net in plek gaan val en die lewe gaan een wonderlike droom wees wat bewaarheid word. Glad nie, want ons sal een toets na die ander kry maar uiteindelik bly


Wys meer
Laas week het ek die resep vir die kerrie pasta gegee wat jy nou in hierdie heerlike resep gebruik. Die lekker ding van ‘n kerrie of bredie wat lekker lank prut in die oond is dat jy goedkoper stukke vleis kan gebruik. Ek het sommer potjiekos vleis gebruik. Jy benodig… 1 volle gemaakte Rogan Josh kerrie pasta soos in vorige resep 1kg bees potjiekos vleis 1 groot ui (fyn gekap) 30ml botter 30 ml tamatie pasta 375 ml vol vet jogurt 625 ml bees aftreksel 1 blik gekapte tamaties 10-15 ml mielieblom gemeng met water om ‘n pasta te vorm


Wys meer
Paul Roos' Magnificent Seven impresses with a seamless transition from maroon to blue and white hoops in an emphatic victory over Natal's first XV. The post WP makes clean sweep at Craven Week appeared first on Stellenbosch Visio.


Wys meer
Ses weke se winter is onder die knie, nog net ses weke se bibber oor en dis Lentedag mense! Ek’s nie my beste self in die winter nie. Flennie pajamas, sokkies in die bed en ‘spencers’ (soos ouma hulle genoem het) is eenvoudig nie seksie nie. Maar winter het tog sy belonings. Soos souskluitjies, hoenderpastei en melkkos. En dan’s daar glühwein – verkieslik voor die kaggel. Dít maak my so bly, ek swaai skoon stert. Ek het net drie reëls as dit by glühwein kom: 1) Gee die spesery hope tyd om te trek; 2) Moet nooit, ooit die wyn


Wys meer
Verskeidenheid Namaqua-wyne om van te kies en keur by Die Keldery Met ’n panoramiese uitsig oor die pragtige wingerde en die Maskamberg, is Die Keldery Restaurant die perfekte venue waar besoekers rustig kan ontspan. Geleë by Spruitdrift-wynkelders net buite Vredendal, bied Die Keldery ’n ontspannende omgewing – ’n ideale plek om terug te sit en ’n verskeidenheid van die Namaqua-wyne by hul proelokaal te geniet. Die Keldery nooi jou om daagliks van Maandag tot Saterdag tussen 09:00 en 17:00 die verskeidenheid Namaqua-wyne te beproef of om die wyne hier te koop. Jy kan die volgende wyne hier geniet met die


Wys meer
Hallo Twister, Die week het gevlieg en met die dae wat verby gaan besef ek net…die end van die jaar begin wink vir my. Elke jaar maak ek maar die geskenke kas vol, soms net met idees, maar dit begin gestalte kry vir Kerstyd. Kerstyd is vir ons ‘n fees van GEE en dankie sê aan almal wat ons lewens die afgelope jaar verryk het. Hierdie jaar merk die 4de jaar van my Geskenke uit jou koskas klas/demonstraie. Daar is net een sessie en gewoonlik die laaste Saterdag van November. Maak nou al ‘n nota vir daardie dag. Dit sal


Wys meer
Biltong, vye en bloukaas, romerige biltongsop, varsgebakte brood of dalk ’n biltong potjie.Kuier vanaf 27 tot 29 Julie 2018 by die Rambler’s-klub in Bloemfontein vir ’n lekker fees. Kos, demonstrasies, vermaak, lekker kuier en vele meer.die amptelike webtuiste


Wys meer
Saterdagoggend 7 Julie 2018 skrik ek wakker ... jip, skrik is die regte woord. Dis 05h15 en nog nag. Vir my is dit 'n ongoddelike tyd om op te staan en ek kreun terwyl ek myself sit maak op die kant van die bed. Ons het baie voorbereiding gedoen vir die kompetisie in Sabie maar ek voel hondsleg. Dinsdag teen sononder het my neus begin brand en spoedig het ek geweet dat sulke tyd is ... grieptyd en die moerigheid begin prut in my. Tenspyte van meikasie en wat nog voel ek maar kakkerig vanoggend.Tafel is gedekMet 'n ernstige snuif


Wys meer
Maalvleis BroodjieBestanddele 500g maer vleis maalvleis 40g / 75ml koekmeel 50ml melk 5 ml sout 2,5 ml braai speserye 2,5 ml paprika 5ml gemengde droë kruie 5ml bakpoeier 1 eier 10ml tamatiesous 10ml sagte (MILD) of warm (HOT) chutney 125ml fyngekapte ui 10ml fyngekapte pietersielieMetode Voorverhit oond tot 180C en plaas oondrak in middelste posisie van die oond. Smeer een Hulett Foil Loafpan deeglik met botter, of spuit met SPRAY AND COOK. Plaas al die bestanddele in ‘n groot mengbak en roer goed tot eweredig gekombineer. Plaas die mengsel in die gesmeerde broodblik en bak vir 40 minute by 180C


Wys meer
In 2020 sal dit twee dekades wees sedert die Suid-Afrikaanse portbedryf deur die Europese Unie ingelig is om afstand te doen van die port-benaming. Dis vanjaar ’n dekade sedert die landbouhandelsooreenkoms tussen Suid-Afrika en die Europese Unie onderteken is, en van 1 Januarie 2012 af dra alle portwyne wat in Suid-Afrika gemaak word, ’n naam wat bestaan uit “Cape” gevolg deur naam van die betrokke styl, skryf Maryke Roberts. Ná die naamsverandering produseer die plaaslike wynbedryf Cape White, Cape Pink, Cape Ruby, Cape Tawny, Cape Late Bottled Vintage (LBV), Cape Vintage en Cape Vintage Reserve. Die term “port” word deur


Wys meer
60ml botter 60 ml kondensmelk 10 ml suurlemoensap Klits alles goed saam tot lig en styf Gebruik soos geklitse room
sorry no pic

Wys meer
Hierdie is eintlik oorspronklik ‘n Bulgaarse resep wat ek jare gelede by my Bulgaarse buurvrou gekry het nadat sy een Kersfees vir ons daarvan gebring het. Dit is tradisie in Bulgarye om die koekies Kerstyd te bak. Man maar hulle is lekker., hou maar die koekblikke vol regdeur die jaar met die lekker koekies Bestandele: 3 koppies meel 200g sucanat of bruin suiker (net minder as ‘n koppie) 1 teelepel koeksoda 1 teelepel fyn naeltjies 1 telepel fyn kaneel ‘n Knippie sout 3 eiers 100g heuning (7 eetlepels) 50g klapper olie (3.5 eelepels) 1 styf geklopte groot eier-wit Metode: In


Wys meer
Ek moet erken – boerdery is nie vir sissies nie. Hier het ons nou pas ‘n pragtige dier verloor – een wat vir ‘n bul gemerk was, want Bruin was regtig mooi – geen teken van siekte nie. Miskien het hy stadiger geloop, of pyn gehad erens – ons kon daar niks van bemerk nie. Net skielik…. dood. Hy was nie siek nie. Maar sonder dat ons dit kon sien, was sy hartspier ernstig aangetas. Want Bruin het ‘n giftige plant gevreet. Ons het al vantevore diere aan gifplante verloor. Mens raak dit nooit gewoond nie. En jy werk hard


Wys meer
Het iemand iets gesê van morsig, modderig, sjokoladerig, koffierig, souserig, poedingrig én sjokoladekoekerig? Gebakte sjokolade-koffiepoeding met sy eie sous Bedien 6 250 ml (150 g) bruismeel 60 ml kakaopoeier (Nomu s’n baie lekker) Goeie knippie sout 125 ml (100 g) strooisuiker 125 ml melk 1 eier 70 g botter, gesmelt + ekstra gesmelt om poedingbak te smeer 80 g (125 ml liggies gepak) bruinsuiker 375 ml kookwater 15 ml kitskoffie-korrels of –poeier Vir bediening: geklopte room of vanielje-roomys · Voorverhit oond na 180°C. Smeer 1.5 l oondvaste bak met gesmelte botter, plaas op ‘n bakplaat vir ingeval dit poeding oorloop.
B4527C5A-3C87-48DB-A896-9B19C1AFBFF5

Wys meer
Week vyf: Kolwyntjies vir Ouerdag by die skool Eerste ouerdag by sussie (Maia) se skool en soos enige ma wat wil betrokke lyk, stem ek toe in om kolwyntjies te maak vir die dag. Mens het mos die ‘urge’ om te probeer lyk dat jy jou sh!t together het vir al die mense om jou, maar in realiteit hol jy net soos ‘n hoender wat se kop afgekap is rond. Maar die waarheid is ons almal doen, moenie vir jouself jok nie! En dis normaal. Want kids happen. En niks is weer dieselfde. En dis okay. So stuur ek man


Wys meer
Smoked Haddock Chowder 2018-06-14 11:11:20 Serves 4 Write a review Save Recipe Print Total Time 20 min Total Time 20 min Ingredients 1 tbsp. olive oil 1 onion, peeled and chopped 1 leek, sliced 1l milk 2 large potatoes, cubed 2 tbsp. flour 250g skinless smoked haddock Quarter tsp thyme leaves Instructions Heat the oil in a large pan. Add the onion and leek and cook gently for 5min, until softened. Pour in the milk, add the potato and bring to the boil. Reduce the heat and simmer for 5 min, then stir in the flour. Add the smoked haddock.


Wys meer
Weer baie lekker gewees**http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2018/06/armans-poeding.htmlHelena KrugerARMMAN SE POEDING1 Koppie meel1E Botter1 K Suiker1 E Appelkooskonfyt1 Eier1 T Asyn1 T KoeksodaSout [knippie]1 K MelkMetode:Meng meel en suiker en vryf botter in.Klits eier en konfyt saam. Voeg by eerste mengsel. Meng melk met koeksoda en asyn en voeg by mengsel. Bak vir 30-35min. by 180º C.Sous:1 Koppie room1 Koppie suiker1 Koppie botter1/2 Koppie kookwater 1/2 t VaniljaKook alles saam. Gooi warm oor poeding wanneer uit die oond kom. Bedien warm of afgekoel met vla.**Helena Kruger**05/06/2018


Wys meer
In die aand as ek my kop neerlê, en my vriend, die droom weer sien, dink ek aan beesvleis stroganoff. Dan praat ek en my vriend oor hierdie wonderlike kos wat jare gelede as goedkoop en gewild gesien was. Ek is bevoorreg om die meeste van my drome te kan onthou. Hierdie besonderse droom was besonders stormagtig. Ek het rondgerol en gesweet onder die warm kombers. Warm as gevolg van my hitte daarin vasgevang en my gewete wat my laat rol. Ek dink aan die bestanddele: 907 g (2 pond) beesfilet 4 eetlepels buitensporige duur botter 1 groot ui, fyngekap
spaghetti-3176060_1920

Wys meer
Tot my grootste skok het ek die week besef dat ek in Januarie laas enige iets geskryf het. Hoe kon ek myself en al vyf lesers (hi, ma!) in die steek laat? Wel, baie het gebeur. Ek het my werk bedank. My ma het Wolseley toe getrek. Ek moes uit haar huis uittrek en my kennisgewingperiode in Bellville gaan uitleef. My werk se kantore het geskuif. Ek moes soggens dou voor dag opstaan om die N1 verkeer te mis. Ek het ’n serp by Zara gekoop. My stiefbroer is oorlede. Ek het Lakeside toe getrek. Ek het alles in bokse


Wys meer
Al ooit gehoor van Devondale? Die stasie is 25km vanaf Kameel. Vandag is daar min oor van die eens tuiste en besigheid van my Oupa Victor en Ouma Hester. Na hulle huwelik het hulle Devondale Store besit en in die huis langs die winkel gewoon. In die goeie dae van Devondale was daar die watertenks waar die stoomtreine water gevat het. Ek onthou nog die ou Convent wat een van die groot geboue in die omgewing was. Wanneer daar by die familie op Kameel gaan kuier is, het oupa en ouma met die motorfiets en side-car gery. Oupa Victor op
Devondale-1

Wys meer
RESEP: Stamp&Bone Met Rooster Groente Goeie ou winderige Stamp&Bone soos die ‘ou mense’ dit nooit geken het nie. Oondgeroosterde groente (en ‘n paar ander “maghêfftertjies”) verhef die vervelige en miskende reikhalsend na die verhewe. Die skakel gaan u neem na die artikel op my 'internasionale' blog: 5Flavours. Ongelukkig neem dit net te veel tyd in beslag om die resepte in beide


Wys meer
Tahini (sesame saad botter)2 k sesame saad (gewoon of uitgedop)1/4 k slaai olie (nie olyfolie nie)Rooster die saad vir 3-4 minute in 'n droë pan oor matige hitte, tot die saadjies blink word. Die saadjies moenie bruin raak nie, maar net wil-wil verkleur. Skep die saad in 'n voedselverwerker en skakel dit aan. Gooi die olie in 'n dun straaltjie by tot in gladde, loperig pasta gevorm word. En dis dit. Dit bly lank goed in die yskas.Bron: Kos as dit knyp, Emilia le Roux


Wys meer
Die wind waai woes hier in Woodstock. Die Suidooster is deel van die Kaap, ja, maar hier by ons, voel ons sy woede soveel erger. Dis asof Tafelberg van die lastige keffertjie wat hier aan sy regter-skeen hap, wil ontslae raak en met bolwange blaas om van hom ontslae te raak. Na drie dae en drie bangmaak-nagte lyk dit darem asof hy nou tot bedaring gekom het. ‘n Mens raak die wind op ‘n manier gewoond. Hierdie tyd van die jaar weet jy om nie mense oor te nooi vir ‘n braai nie – tensy jy minstens ‘n bomskuiling vir


Wys meer

SPSOCT.jpg

Wys meer
Recipe Make a phylo bowl with sheets of phylo that you brush generously with melted butter. Line a muffin tin or ramekin with the buttered phylo. Bake in the oven @180 degrees until golden brown. Take out of the oven and remove from muffin pan, let it cool down. Make a filling of either smoked snoek or balsamic biltong. You can serve any filling even a salad in the phylo bowl. Smoked snoek : Remove all the “bones” from the snoek. Flake the snoek, add cream cheese (not cottage cheese), fish spice,salt, freshly ground black pepper and lemon juice to
FD1

Wys meer
STIRFRY 2 pakkies stirfry strips (+/- 700gr) Hier kan jy vark of hoender strips ook gebruik 5 sampioene (in helfte gesny) 1 ui (grof gekap) 4 peppadews (in stukkies geskeur) (opsioneel) ½ pak hawaiin stirfry 1 pakkie KNORR Beef hot pot (maak aan met 1 ½ kop water) Ek het hier al die Sweat & […]


Wys meer
Die lente maak almal bietjie simpel. Wetenskaplikes reken dat die seisoenale toename in temperatuur ’n perifere vasodilatasie veroorsaak wat net genoeg bloed van jou brein af steel om jou effens hipoksies te laat. Dis hierdie suurstofnood wat volwasse mans sonder kouse laat werk toe gaan. Die ischemie wat volg het baie dieselfde effek as twee tot drie light biere en laat jou motorfunksie grootliks intak, maar los jou net-net kwesbaar genoeg om na jou ex te begin verlang of dalk selfs ’n vierde bier te drink. Vir die Barrel Boys was dit egter die eersgenoemde. Almal het ’n eerste liefde.


Wys meer
Ek is ‘n groot bewonderaar van Ina Garten, die bekende Amerikaanse kosskrywer en geliefde tv-chef. Op 69 is sy steeds besig met die vervaardiging van nuwe resepteboeke, tv-reekse en die bestuur van haar uiters suksesvolle handelsmerk. Maar die dinge wat my die meeste van Ina opval is die aansteeklike vonkel in haar oë, haar rustige … Continue reading Suurlemoensmeer


Wys meer
Toe ek en Henrico Coetzer​ ons klanktoets doen, om in die voorprogram op te tree, van DRIE VAN DIE BESTES, toe maak ek die grappie en se: “Dalk moet ons vanaand se vertoning aankondig as “VYF van die bestes,” aangesien ons so `n lekker verskeidenheid het, tussen ons 5 manne op die verhoog. Henrico Coetzer het weer eens betower met sy formidabele stem. Die mense het gestroom tydens pouse, om sy CD te koop. My eie bydrae (voor Henrico se vertoning) was kort en kragtig - meestal om mense op hulle gemak te kry en hulle voor te berei op


Wys meer
This website is not active anymore, but you are more than welcome to visit our new website at www.planetwine.co.za and join our exciting journey of discovery and exploration into wine. We are also on Facebook with the link on Planet Wine’s cover page. Hierdie webtuiste is nie meer aktief nie, maar jy is meer as welkom om ons nuwe webtuiste by www.planetwine.co.za te besoek en aan te sluit by ons opwindende reis van ontdekking en verkenning van wyn. Ons is ook op Facebook met die skakel op Planeet Wyn se voorblad. END/EINDE


Wys meer
My ma het vandag vir my geglimlag. Verlede week het sy geslaap elke keer as ek gaan inloer. Hulle wil haar wakkermaak, maar ek sê nee wat, los maar, laat sy slaap. Dit ontstel haar net as sy wakker word en sy weet nie wie voor haar staan nie. Hierdie week het sy gestaar na […]


Wys meer
Hoofstuk 1 Basiese Reëls vir die generasie wat akademiese resepte wil lees Maak seker dat alle gemeenregtelike (ou reëls) en statutêre vereistes (die land se geskrewe reëls – ja, daar is so iets) nagekom word, onder andere, daardie vereistes (wat jy in of op of aan die resep moet kan sien) wat nagekom word om te verseker dat die resep bindend op die mense is (jy mag nie iets anders doen nie – die woorde bind jou vas soos ‘n tou wat om jou arms en lyf gaan), en dat die mense nie krimineel vervolg sal word nie (die resep
2017-08-01 08.54.37

Wys meer
Met die winter wat sy yskoue greep op alles en almal versterk, nooi die Hartenberg-wynlandgoed buite Stellenbosch alle kos- en wynliefhebbers uit om die snerpende koue te kul met smaaklike en heilsame kos en uitmuntende wyn in die geselskap van ’n gesellige kaggelvuur.


Wys meer
BOONTJIE SOPBestandele1 Pakkie Bees Stew vleis1 ui3 Aartappels3 Wortels4 Preie Stingels (Leeks)1 Blik Tamatie en Uie Mix1 pakkie Bruin uie sop of 1 pakkie stew mix sop1 pakkie droe boontjies3 Lepels Worcestershire Sous3 Liters Water2 Blokkies Beef Stock Sout en Swart Peper.. Braavleis Speserye1 Koppie droe sopmengselMetodeKook boontjies vir n uur in water met sout. Spoel boontjies af in n vergieter. Hou eenkant.Braai ui en plaas vleis in pot.Voeg sout,peper,worcestershire sous en braaivleis speseryer by vleis. Meng beef stock in 2 liters water en voeg by vleis. Voeg boontjies en droe sopmengsel by vleis en kook vir nog n uur.


Wys meer
Die Windpomp Feesbord Hierdie feesbord was gelaai met die lekkerste plaaslike Karoo produkte - volstruisfrikkadelle, granate, vye, geroosterde brood, olywe, songedroogde tamaties, patee en die wonderlikste bonepatee wat ons gemaak het met IMBO-bone. Die resep kom ook van hulle af en ons het dit netso gemaak. Dié soort van eet is ek gaande oor en kan maklik gemaak word wanneer ’n mens die skares moet onthaal. Ingredients 250ml IMBO Red Speckled Beans 250ml IMBO Niertjiebone 250ml IMBO klein wit bone 1huisie vanilla essence or extractgerasper 20g aangemaakte NOMU lam-aftreksel 1 CLOVER-ongegeurde jogurtof na smaak sap en skil van een suurlemoen


Wys meer
Livi is skielik anemies verklaar en moet yster inneem. Nou Skoor is grootgemaak sonder die inname van organe, en ek weet lewer is ‘n uitstekende bron van yster. As mens die slim mense kan glo! Sit dan in die agtermiddag slentergang van die son en wonder hoe ek die lewers in haar gaan kry sonder om te moet proe aan my poging, en sonder dat sy enamel toe hol vir verligting. PeriPeri
chicken-livers1

Wys meer



Wys meer