blik.co.za   gebeure   meer   byvoeg  
Platforms en Merkers
kos: resepte, kookkuns, bak, bier, wyn, mampoer, witblits, brandewyn, hardehout, eetplekke
Magda Bestanddele 300g gaar broccoli 3 eierwitte 1 blikkie sampioenroomsop 1 koppie vetvry mayonnaise halwe koppie gerasperde lae vet cheddar kaas 2 eetlepels gemaalde uie swart peper 6 lae vet fyngemaakte soutkoekies (Salticrax / Bacon Kips) Metode Meng die broccoli, eierwitte, sop en mayonnaise. Roer die kaas, uie en peper daarin. Gooi die mengsel in ‘n gesmeerde pan en sprinkel die fyngemaakte koekies bo-oor. Bak by 180 grade tot die sous borrel – omtrent 30 minute. Bedien 6 persone. Geniet dit!

Onlangse inskrywings

Byt & Buskruit is terug met ʼn tweede seisoen: Kom kyk gratis saam! Loer solank na hierdie lekker resep uit die derde episode van reeks...

Onlangse inskrywings

GEKROEKTE SAMBALLE RAITA BESTANDDELE 250 ml gekoopte tzatziki, 20 ml heel komynsade 5 ml fyngekapte knoffel (of na smaak) METODE Meng als saam, skep in ‘n mooi bakkie en bedien saam met ‘n kerriegereg. WORTELSAMBAL BESTANDDELE 250 ml gekoopte wortelslaai 15 ml fyngekapte groen brandrissie, 15 ml Woolies fyngekapte gemmerwortel 30 ml grofgekapte pietersielie sout en witpeper na smaak opsioneel: 45 ml klapperroom gemeng met bietjie suurlemoensap, suiker en sout. METODE Meng als saam, skep in ‘n mooi bakkie en bedien saam met ‘n kerriegereg. TAMATIESAMBAL BESTANDDELE 45 ml van elk van die volgende, in klein blokkies gesny: tamatie, rooi soetrissie, komkommer en


Onlangse inskrywings

1 kg gevlokte, gaar stokvis1 uie, fyngekap25 mℓ botter/olie1 dik sny brood250 mℓ melk12,5 mℓ appelkooskonfyt50 mℓ suurlemoensap75 g ontpitte rosyne10 droë appelkose30 mℓ kerriepoeier12 amandels, in kwarte gesny5 mℓ sout2 mℓ peper6 lourierblare (suurlemoenblare kan ook gebruik word)2 eiersSoteer die uie in die botter/olie.Week die brood in die helfte van die melk.Meng alle bestanddele behalwe die res van die melk, die eiers en die lourierblare.Skep die mengsel in ’n oondbak en druk die lourierblare in.Klits die orige melk en die eiers saam.Giet oor die vleis.Bak ongeveer 45 minute lank by 180°C.Bedien met rys, blatjang, gerasperde klapper en gekapte neute.


Onlangse inskrywings

Die voorblad van Sophia Lindop se nuwe kookboek spog nie met kleurvolle uitbeeldings van Midde-Oosterse en Medittereense bestanddele of liplekker geregte wat blink van olyfolie nie. Dis eerder die eenvoud en stilte van ‘n deurleefde vurk op ‘n verweerde houtblad wat die oog tref en die boektitel ‘Going Home. Food and stories from Lebanon, the land of my forefathers’ wat die hart raak. Om in inperkingstyd die weelde van ‘n nuwe Sophia-kookboek te hê, is soos om in die geselskap van ‘n baie goeie kosvriendin te wees wat die intieme verhaal vertel van haar soeke na herkoms. Sy deel haar persoonlike reis na Lebanon om die legkaart-stukke te gaan soek hoekom haar oupa- en oumagrootjie destyds


Onlangse inskrywings

Die Stellenbosse wynlandgoed Delaire Graff het die 14de plek los geslaan op die jongste lys van die World’s Best Vineyards Awards. Die World’s Best Vineyards Awards is geskep om die beste in wyntoerisme wêreldwyd te huldig. Die Delaire Graff-landgoed was die enigste verteenwoordiger vir die toekenning uit Suid-Afrika en die algehele wenner in die Afrika-kategorie. Die landgoed was 39ste in verlede jaar se toekennings. Die beoordelaars het die volgende oor Delaire Graff te sê: “Ongelooflike uitsigte oor die asemrowende Banghoek-vallei, geurvolle Asiatiese tapas in die Indochine-restaurant.” Uit die toekennings blyk dit dat Suid-Amerika steeds die beste bestemming is vir ’n wynbesoek. Die wenner in sowel 2019 as vanjaar is die Argentynse landgoed Zuccardi Valle de Uco in die hart van


Onlangse inskrywings

Wie is nie lief vir ‘n sjokolade koekie nie? En hierdie koekie is besonders lekker. Ek het dit die eerste keer by ‘n vriendin van my ge-eet so paar jaar terug. Sy het die resep in ‘n Sarie gesien. Dis werklik ‘n heerlike resep. Die oorspronklike resep het gese dit lewer sowat 25 koekies, maar ek kry ten minste 30 en ek gebruik ook meer rolo’s. Dis een van daai resepte wat jy maklik in ‘n mooi pakkie kan opmaak vir iemand as ‘n geskenk…of sommer net alleen kan sit en opeet ook…jou keuse. Jy benodig… 3 (48g elk) rolletjies rolo (plaas in die vrieskas die dag voor jy die koekies wil bak) 140g (150ml) botter (sag) 200g (250ml)


Onlangse inskrywings




Onlangse inskrywings

Print OSSO BUCO Author: uitkyk Yield: 2


Onlangse inskrywings

A Few pickle recipes:Cauliflower picklesBy Shané Barnard Home, 16 February 2017Pickles are mostly black-chopped fruits or vegetables that are either in vinegar or in a salt solution, added with sugar and spices for taste. Homemade pickles has the advantage that you can decide for yourself what the scented profile will be, this way you can give variety to your pickles. You don't need any special equipment to make pickles, but because of its acid content, it is advisable to use glass, emalje or plastic containers and castles of stainless steel.Enough for 2 x 750 ml-its preparation time:30 minutes plus 24 hour weektime1 m flower coal head, broken into flowers125 ml salt2 litres of water80 ml salt,Extra 1,2 litres of white


Onlangse inskrywings

Die Vegan dieet of leefstyl is aan die toeneem reg oor die wêreld en so ook die vraag na gebak sonder eiers. Hierdie is ‘n heerlike klam gluten- en eiervrye resep wat die hele gesin […] To access this post, you must be logged in and have an active membership. Log in here log in or purchase 6 Maande lidmaatskap or 12 Maande lidmaatskap.

Onlangse inskrywings

Naweek kos? …of sommer om daai Maandag Blues te verwilder........trooskos vir seker! Wat is dan nou lekkerder as 'n tuisgebakte vetkoek, 'n vulsel van ouds! 800g beesmaalvleis100 ml kookolie1 groot ui - gekap1 groen soetrissie, gekap1 rooi soetrissie2 knoffeltoontjies, gekneus en gekaphalwe teelp kerriepoeier3ml tiemie1 el appelkooskonfyt2 el tamatiesous2 el tamatiepuree1 tl asyn1 tl bruinsuikersout en swartpeper na smaakkookwater Vir opdien:VetkoekGerasperde kaasWellingtons "Sweet chillie"-sous*opsioneel opgekerfde brand groenrissies In 'n lekker swaarboom pot, verhit die olieBraai die ui tot deurskynend en sag, voeg die tiemie, knoffel en soetrissie by, roerbraai vinnigVoeg kerriepoeier en asyn by terwyl jy aanhou roerVoeg die maalvleis by en roerbraai tot goudbruin, voeg bietjie kookwater by indien


Onlangse inskrywings

Fotobron: Unsplash Lied van die lemoen "Wat het die son met jou gedoen, lemoen?" "Hy’t my gestreel, hy’t my gesoen. Nou is ek rooi en ryp en rond, ’n vreugde vir die oog en mond!" "Die son het jou met lig geraak, lemoen?" "Hy’t my geskroei, gebrand, geblaak. Nou is ek vuur uit daardie bron, die ene vlam; die ene son!" "En snags die maan … wat van die maan, lemoen?" "Haar silwer arms om my geslaan. Toe’t van haar koelte in my gegaan, stil in my sap gesypel, langsaam aan." "Die aarde het jou niks geskenk, lemoen?" "Sy klei, deur dou of reën gedrenk. Nou is ek son én maan en dag én nag, het ek van aarde en


Onlangse inskrywings

Daar is min dinge so lekker vir my soos ʼn souttertjie. Toe ek nog op universiteit was het my ma deur ʼn beet-fase gegaan. Sy het die kombuis so te sê beetgekry. In hierdie tyd het haar beettertjies met tiemie en bokmelkkaas uitgestaan. Van al haar beet-resepte het ek die beettertjies met bokmelkkaas die meeste geniet. Onlangs het ek weer lus geraak vir hierdie tertjies. Met al die tyd wat die grendeltydperk my bied, het ek by die kombuis ingeval en gekyk wat ek kan optower. My resep is ietwat anders as my ma s’n; dis meer van ‘n souttert weens die gebruik van eiers en room, en ek het blaardeeg in plaas van broskorsdeeg gebruik. Dis lekker koud of


Onlangse inskrywings

Perfect to warm your heart and tummy. The combination of ingredients in this vegetarian hotpot, like butternut, carrots and potatoes with aromatic spices, chickpeas and coconut milk is a hearty and comforting meal. The post Veggie hot pot appeared first on HeleenMeyer.

Onlangse inskrywings

Haal die stingels uit.Spinasie ... dis 'n woord wat lelike gedagtes in my laat opkom. As 'n deurtrapte koshuisbrak ken ek spinasie as daardie vaal, waterige gekookte trapsel met uie en aartappels by. Gekook vir ure en skrikwekkend in kleur, geur en aangesig.Ek is doodseker die meeste van ons het soortgelyke herrinneringe aan spinasie.Kerf die stingels vir die sousSo tyd gelede het ek vir my 'n Aquaponic stelsel opgerig en Spinasie was een van die gewasse wat ek ingesit het. Teen die tyd dat die Spinasie gereed was vir oes het ek begin uitdeel en verkoop maar het self nie aan die goed geraak nie.Toe kom die China Virus en ek kyk met nuwe oë na my kokery en etery.


Onlangse inskrywings

In plaas van om my paar sent waarde toe te voeg tot die Covid-19 krisis op hande wil ek eerder bydra tot die internationale stokperdjie van kosmaak gedurende die tuis bly tyd. Ek wil dus die gala her-opening van my blog afskop met 'n seleksie food-porn geklasifiseer as Braai Broodjie.Die maak prosesVolg die stappe:1. Sny brood2. Room kaas op die brood3. Baie dun gesnyde uie op die room kaas4. Peper op die uie5. Gesnyde kaas op die uie6. Dik gesnyde tamatie op die kaas.7. Sout op die tamatie8. Gesnyde botter op die tamatie.(Of smeer die botter op die sny brood)9. Sny brood bo-op.Of doen dit van stap 9 terug na 1.Wanneer jy dit braai, draai vinnig en moenie dat dit


Onlangse inskrywings

Dear Senor Pizza Customers, We are delighted to announce that we will be open for business again from 1 May. Due to the COVID-19 Level 4 regulations, our Bar and Sit-down will still be closed, however we will deliver your Freshly, Oven-baked Pizzas, Pastas, Hamburgers and Toasted Sandwiches straight to your door. Trading hours will be daily from 09:00 to 19:00. Until further notice. Looking forward to your valued support and serving the Heidelberg community again. Please contact us:016 349 6145016 341 7002


Onlangse inskrywings

Die nuwe jaar is in volle swang. Ons het in Januarie weggespring met ‘n vaart, en alles hardloop voor die wind. Elke dag het genoeg aan sy eie dinge. Ons jaag van afspraak tot afspraak, van wasgoed bondel tot bondel, van opstaantyd tot slaaptyd, van spertyd tot spertyd. Dit is kompleet asof die geheimsinnige grys menere van Michael Ende se storietjie, MOMO, ons aan die kort hare beet het. Iemand steel die tyd, want waarom is daar net nie meer tyd vir alles nie? Ons het al minder tyd vir mekaar, vir ons gunsteling-tydverdryf, vir ordentlik eet… en bitter min tyd vir die noodsaaklikste van alles – geestelike voedsel. Mens


Onlangse inskrywings




Onlangse inskrywings

Glo dit of nie, hierdie is ’n storie oor wyn. As jy in die vroeë 1800’s deur die Witwatersrand gery het sou jy nie veel van dit gedink het nie. En as jy die winter gekies het om dit te doen sou jy nóg minder gedink het. Daar is nie baie natuurskoon nie en die bietjie wat daar is, is bedek in daai kleur waarvoor net Afrikaans ’n woord het: vaal. Vaal gras en rooi grond. Op eerste oogopslag lyk dit nie soos die land van melk en heuning waarvoor jy gehoop het nie. Jy kyk vir Sarie op die ossewa en wonder of julle nie eerder moet teruggaan Kaap toe nie, maar jy stap aan want dis moer

Onlangse inskrywings

Met van die land se topkunstenaars wat binnekort by Die Keldery, in Vredendal, in aksie beleef kan word, is dié venue beslis die plek om te wees. Die Keldery, amptelike proe-lokaal van Namaqua-wyne, is die perfekte plek om te ontspan en lekker saam met vriende en familie te kuier. Dit is hier waar eg-Namakwalandse gasvryheid en vriendelikheid van die personeel verwag kan word terwyl daar aan tradisionele geregte gesmul word. Om alles te kroon kan enige van die Namaqua-wyne hier geniet word. Die Keldery Restaurant bied ’n program met vermaak vanuit die boonste rakke aan en daar kan uitgesien word na drie groot optredes wat binnekort by dié topklas-restaurant sal plaasvind. Inwoners van en besoekers aan die Namakwalandse

Onlangse inskrywings

700g klein aartappeltjies 150 ml olyfolie (Ek het ‘n nuwe suurlemoen gegeurde olie) 30 ml heelkorrel mostert 70 ml suurlemoensap (of ‘n halfwe suurlemoen se sap) 2 ryp avokadopere Sout en swartpeper na smaak   Kook die aartappels sag maar nie pap nie Meng die olyfolie, mostert, suurlemoensap en sout en peper Sny aartappels in...

Onlangse inskrywings

KULTUURSTOKERSGILDE MAMPOERFEES 4 JUNIE 2016, MET MAMPOER-KAMPIOENSKAPPE OP DONDERDAG 2 JUNIE. Inleiding: Ons nooi alle kultuurstokers en Artikel 116 stokers in Suid Afrika om deel te neem aan die Nasionale Mampoerkampioenskappe te Willem Prinsloo Landboumuseum, Rayton Pretoria, vanaf 1 Junie tot 4 Junie 2016. Die doel van die mampoerfees is om die gehalte van die drank wat deur bogenoemde gestook word te verbeter. Volgorde van gebeure: Woensdag 1 Junie – Dranklokaal word voorberei vir beoordeling vanaf 10h00. Donderdag 2 Junie – Beoordeling van drank vind plaas Vrydag 3 Junie – Van 07h00 tot 10h00 word uitslae op die bottels aangebring. Van 10h00 tot 13h00 word ‘n Kursus in “Basiese Stookbeginsels” deur die hoofbeoordeellaar Lofty Ellis aangebied Die

Onlangse inskrywings

Gaan luister saam op ons website !!! Die spesiale trial ending episode!! Ons beplan 'n bankrooftog. en bespreek ons planne vir 'n zombie apocalypse sowel as ons eie reallity tv show.

Onlangse inskrywings

Hoender is ’n heel gawe dier. Hoenderpastei, heel hoender op die braai, hoender in witwyn… Gee vir my en ek gee my oor aan die lekkerte. Maar ai, vir hoenderborsies het ek nie juis ooghare nie. Eerstens is daar die tekstuur – daai sappige donkerder fyn vleisies van die boud en die been, dié het bors nie. Dis bra bleeksiel en stringerig. En dan’s daar die neiging na droogheid, soos Kaapstad die laaste drie jaar. Borsies maak sin vir my as ek hulle stop (soos met kruie en knoffelbotter Kiev-styl) of toedraai in ’n pancetta-kombersie. Maar waarskynlik my gunsteling ding om met ’n bors te doen is om hom katswink te slaan tot hy stil lê, en in ’n eier-en-krummelbad


Onlangse inskrywings

Maak: omtrent 30Bereidingstyd: 30 minuteBaktyd: 10 minuteOondtemperatuur: 180 °C300 ml (165 g) koekmeel65 ml (55 g) strooisuiker135 ml (125 g) koue botter1 ml amandelgeursel125 ml (50 g) gemaalde amandels1 groot eiergeelVERSIERSEL250 ml (130 g) versiersuiker, gesif kos kleursel in die kleure van jou keuse.1 Meng die meel en suiker saam in 'n mengbak of voedselverwerker. Voeg die botter by en vryf of pols dit totdat die mengsel soos droë broodkrummels lyk. Meng die amandelgeursel, fyn amandels en eiergeel by.2 Maak 'n bol met die mengsel en bedek dit met kleefplastiek. Sit dit vir 30 minute in die yskas.3 Rol die deeg tussen twee velle waspapier uit tot 'n dikte van 5 mm. Gebruik 'n ravioli snyer of messie en

Onlangse inskrywings

Wanneer laas het jy sommer net iets vir die lekker gedoen? Sommer net vir die pret? Daardie selfde lekkerte ervaar as wanneer jy diep uit jou maag uit lag . . . sommer oor niks. ‘n Mens raak so vasgevang in ‘n oorlewingstryd – want dis wat dit deesdae is om te sorg dat daar genoeg kos op die tafel en jou mense versorg is. En jy vergeet van die lag en die lekker, om sommer net pret te hê. Ek het nooit kinders gehad nie en was langer losloper as die drie kort tussenposes wat ek getroud was. Maar nóú leer ek wat dit is om te moet sorg. Ek het ‘n man van die straat af onder my


Onlangse inskrywings

Griekse kookkuns 1Traditionele Griekse Kersfeeskoekies.Melomakarona!!!😋https://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2019/07/griekse-kookkuns.html2 cups veg oil1/2 cup orange juice1/3 cup sugar1 tbspoon cinnamon2 cups plain flour4 cups self raising flourSyrup1 cup honey1 cup sugar1 cup water1 cinnamon stick1 tbspn grated orange rindPreheat oven to 180cCombine all wet ingredients. then add flour till dough becomes soft but not sticky.roll small balls and lay out onto tray.cool approx half hourBake for 30 mins and allow to cool.Bring water, sugar, orange rind and cinnamon to a simmer. Add honey and let cool down. Slowly add biscuits into syrup leave for a few seconds, then put on plate and sprinkle with crushed walnuts.Source: greek recipes.GRIEKSE KOOKKUNS 2 LAMB KLEFTIKO.https://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2019/07/griekse-kookkuns.htmlI leg of lamb (I used 4 lamb shanks)Marinade:4 (or more) cloves garlic


Onlangse inskrywings

Jy benodig: 1.25 liter melk 2ml koeksoda 500g suiker 3ml sout Metode: Voeg alle bestanddele bymekaar en roer oor lae hitte totdat die suiker opgelos is. Kook stadig totdat die melk soos dik room begin lyk. Moenie roer nie, tensy melk wil oorkook. Gooi in flesse wat gesteriliseer is en …

Onlangse inskrywings

60ml botter 60 ml kondensmelk 10 ml suurlemoensap Klits alles goed saam tot lig en styf Gebruik soos geklitse room


Onlangse inskrywings

Portuguese Espetadas Wil bietjie vir julle ons Espetadas wys wat ons nou die dag met ‘n kampnaweek gemaak het. Julle kan dit gerus probeer. Dit is heerlik. Groot stukke rump, sirlion of fillet steak – in groot blokke gesny. Ons het hier Kudu fillet gebruik. MARINEER jou vleis 1 UUR VOOR JY BRAAI in knoffel, […]

Onlangse inskrywings

Week vyf: Kolwyntjies vir Ouerdag by die skool Eerste ouerdag by sussie (Maia) se skool en soos enige ma wat wil betrokke lyk, stem ek toe in om kolwyntjies te maak vir die dag. Mens het mos die ‘urge’ om te probeer lyk dat jy jou sh!t together het vir al die mense om jou, maar in realiteit hol jy net soos ‘n hoender wat se kop afgekap is rond. Maar die waarheid is ons almal doen, moenie vir jouself jok nie! En dis normaal. Want kids happen. En niks is weer dieselfde. En dis okay. So stuur ek man winkel toe met die inkopielys vir skool se kolwyntjies (hy het nie geweet dis die afrikaanse woord vir cupcakes nie,

Onlangse inskrywings

In die aand as ek my kop neerlê, en my vriend, die droom weer sien, dink ek aan beesvleis stroganoff. Dan praat ek en my vriend oor hierdie wonderlike kos wat jare gelede as goedkoop en gewild gesien was. Ek is bevoorreg om die meeste van my drome te kan onthou. Hierdie besonderse droom was besonders stormagtig. Ek het rondgerol en gesweet onder die warm kombers. Warm as gevolg van my hitte daarin vasgevang en my gewete wat my laat rol. Ek dink aan die bestanddele: 907 g (2 pond) beesfilet 4 eetlepels buitensporige duur botter 1 groot ui, fyngekap 3 eetlepels meelblom 1 huisie knoffel, fyngestamp Sout en peper na smaak 2 blokkies vleisekstrak opgelos in ‘n koppe tamatiesous


Onlangse inskrywings

Mix 1 tin john west mackrel in oil with a tin john west sardines in oil and about 3 john west anchovies…blend well and serve

Onlangse inskrywings

Hoofstuk 1 Basiese Reëls vir die generasie wat akademiese resepte wil lees Maak seker dat alle gemeenregtelike (ou reëls) en statutêre vereistes (die land se geskrewe reëls – ja, daar is so iets) nagekom word, onder andere, daardie vereistes (wat jy in of op of aan die resep moet kan sien) wat nagekom word om te verseker dat die resep bindend op die mense is (jy mag nie iets anders doen nie – die woorde bind jou vas soos ‘n tou wat om jou arms en lyf gaan), en dat die mense nie krimineel vervolg sal word nie (die resep mag byvoorbeeld nie se dat jy iets verkeerds moet gaan doen, soos om diere seer te


Onlangse inskrywings

BOONTJIE SOPBestandele1 Pakkie Bees Stew vleis1 ui3 Aartappels3 Wortels4 Preie Stingels (Leeks)1 Blik Tamatie en Uie Mix1 pakkie Bruin uie sop of 1 pakkie stew mix sop1 pakkie droe boontjies3 Lepels Worcestershire Sous3 Liters Water2 Blokkies Beef Stock Sout en Swart Peper.. Braavleis Speserye1 Koppie droe sopmengselMetodeKook boontjies vir n uur in water met sout. Spoel boontjies af in n vergieter. Hou eenkant.Braai ui en plaas vleis in pot.Voeg sout,peper,worcestershire sous en braaivleis speseryer by vleis. Meng beef stock in 2 liters water en voeg by vleis. Voeg boontjies en droe sopmengsel by vleis en kook vir nog n uur. Rasper aartappels, wortels en kap preie. Na n uur voeg aartappels,wortels, preie, blik tamatie en uie


Onlangse inskrywings

Die Windpomp Feesbord Hierdie feesbord was gelaai met die lekkerste plaaslike Karoo produkte - volstruisfrikkadelle, granate, vye, geroosterde brood, olywe, songedroogde tamaties, patee en die wonderlikste bonepatee wat ons gemaak het met IMBO-bone. Die

Onlangse inskrywings

Livi is skielik anemies verklaar en moet yster inneem. Nou Skoor is grootgemaak sonder die inname van organe, en ek weet lewer is ‘n uitstekende bron van yster. As mens die slim mense kan glo! Sit dan in die agtermiddag slentergang van die son en wonder hoe ek die lewers in haar gaan kry sonder om te moet proe aan my poging, en sonder dat sy enamel toe hol vir verligting. PeriPeri chicken livers. Klink soos daai destydse garnaal kelkie. Afgesaag en afgeleef en boooooring. Smaak kliere, verbeelding en kop begin werk, en ek dink my poging het demits goed uitgewerk. Probeer gerus. Ontvries en kyk dat al die senings en goed af van die lewers is.


Onlangse inskrywings

Advertisements

Onlangse inskrywings