blik.co.za   gebeure   meer   +        
              |              
kos: resepte, kookkuns, bak, bier, wyn, mampoer, witblits, brandewyn, hardehout, eetplekke
Op Maandag 24 September word die jaarlikse Erfenisdag in Suid-Afrika gevier. Menán van Heerden was tydens haar Augustus-besoek in Nederland op die spoor van Suid-Afrikaanse erfenis. Kyk hier na Suid-Afrikaanse erfenis in Nederland (Amsterdam): fotogalery 2 ’n Verskeidenheid Suid-Afrikaanse produkte is in Die Spens-winkel in Amersfoort (naby Amsterdam) te vinde: kralewerk, blikbekers, ’n wynvat met ’n bord heerlike koeksisters, speserye, ’n rooi potjiekospot, ’n windpomp, appelkooskonfyt, blatjang, rooibostee, braaihout, Ouma-karringmelkbeskuit, draadkarre, ens. Zuid-Afrikahuis in Amsterdam Foto's: Menán van Heerden The post Suid-Afrikaanse erfenis in Nederland: fotogalery 1 appeared first on LitNet.


Wys meer
Wagyu jaag die verbruiker ten minste drie keer meer as die gemiddelde prys wat ons gewoond is om vir ’n goeie biefstuk te betaal, uit die sak. Is dit dan die moeite werd om so ʼn bietjie meer daarvoor te betaal?


Wys meer
Mieliepap met ’n tamatiesmoor en wors bly ’n wonderlike ete. Sit ’n paar sampioen-kebabs daarby en jy het ’n smullekker ete. En as jy ’n growwe mieliemeel gebruik, is die pap selfs nog lekkerder. Hoe hou julle van mieliepap? Fyn krummels, met groot klonte of ’n meer loperige tekstuur (slap-pap)?


Wys meer
Lynette Muller Groot stokvis, snoek, geelbek of varswatervis Kerriesous 5 ml fyn knoffel (opsioneel) 1 lourierblaar 750 ml bruin wynasyn 30 ml matige kerriepoeier 5 ml borrie 15 ml gemengde speserye 3 ml elk gemaalde gemmer en kruienaeltjies 2 ml gedroogde tiemie 3 ml rooipeper 5 ml paprika 250 ml suiker 250 ml wit wyn (die goedkoper soort werk ook goed) 5 ml matige mosterdpoeier 15 ml sultanablatjang 5 ml sout 65 ml fyn appelkooskonfyt 4 groot uie, in ringe gesny Metode Vis Stel oond op 180°C. Maak die vis skoon, sny in kleinerige mote (nie te groot nie) en


Wys meer
EMILE JOUBERT learns from the Le Riche family what it means for them (and for South African wine) to be synonymous with cabernet sauvignon. The post Riche Pickings appeared first on Stellenbosch Visio.


Wys meer
Niks so nostalgies soos om daai warm broodkorsie met botter te eet sodra hy uit die oond kom nie , As jy eers eenmaal tyd afgestaan het vir die een, sal jy nooit weer brood koop nie Let op om so akkuraat as moontlik af te meet, jy sal sien die resep is in gram, so kry maar vir jou ''n elektroniese skaaltjie byderhand Bruin Boerbrood Dag 1 50g water, 50g bruinbrood meel. Klits goed deur met vurk en gooi in glas fles Dek met vadoek en sit eenkant op 'n koel plek vir 24 uur Dag 2 50g water,


Wys meer
Oond 180 gr C. Maak een hele lemoen, opgesny met skil en al en 1 k dadels fyn in voedselverwerker, of maal lemoen fyn. Skep in groot beker en sprinkel 1 t koeksoda oor en ‘n 1/4 k melk. Laat eenkant staan. Klits 1 k suiker, 3 groot eiers en 1 k sagte margarine goed saam. Sif saam: 2 k bruismeel en 1/2 t sout. Roer by eiermengsel en roer dadel/lemoenmengsel by. Skep beslag in 2, 20 cm ronde gevoerde en gesmeerde, koekpanne, Bak vir 30 minute tot gaar. Koel af op draadrakkie en versier met lemoenversiersel.


Wys meer
MOSSELTERTn Kleine Mosseltertjie gebak..sommer so uit my kop uit en ja heerlik gewees MOSSELTERTJIE **eie resep Helena** 1 k Koekmeel 2 t Bakpoeier 1 t Sout 1 eier 200ml Melk 2 e olie 2 Blikkies gerookte Mossels gedreineer in aparte bakkie en gemeng met bietjie Worcestersous en 1t Tamatiesous[die olie sousie in die blikkies] METODE Braai een uitjie en 2 sampioene in bietjie botter en laat afkoel[fyngekap] Sif meel, sout en bakpoeier saam Klits eier, olie en melk saam Meng met meel bestd. Meng stadig jou mossels deur die beslag Skep jou uie en sampioene in jou tert pannetjie Gevolg


Wys meer
Sult / Brawn - Die resep word genoem: “Verneuk Sult” omrede dit aangepas is om soos sult te proe. Die resep is nou rêrig ‘n randrekker en die blikkie boelie bief word gerek tot waar hy nie meer kan nie! Vinnig en bekostigbaar. Bestandele: 1 blikkie boeliebief 3 & 1/2 eetlepels gelatien 1 medium ui, gerasper 4 hardgekookte eiers, in skywe gesny 2 eetlepels kerrie of na smaak 2 knoffel huisies skoon gemaak en fyn gedruk 1 teelepel borrie 1½ koppie koue water Ekstra 1/4 koppie warm water om gelatien mee aan te maak Meng boeliebief, kerrie, koue water en


Wys meer
Hierdie resep ka nook gluten-vry gemaak word en die koekie basis kan eenvoudig net uitgelaat word. Maak egter seker dat die sjokolade wat jy koop geen gluten bevat. Onlangs wel ‘n bakkers sjokolade gekoop wat wel gluten bevat en lees dus die ettiket noukeurig. Hierdie tertjies vries sonder die room baie goed. Dit is my […] To access this post, you must be logged in and have an active membership. Log in here log in or purchase 6 Maande lidmaatskap or 12 Maande lidmaatskap.


Wys meer
8 tamaties, in kwarte gesny5 knoffelhuisies, afgeskil2 takkies roosmarynOlyfolie1 blikkie bone (baked beans)375 mℓ groenteaftrekselKnippie sout en varsgemaalde swartpeperHand vol pietersielie, fyngekapVerhit die oond tot 200°C.Gooi die tamaties, knoffel en roosmaryn in ’n oondpan en drup olyfolie oor.Rooster in oond vir 45 minute.Verwyder die roosmaryn en gooi die tamaties en knoffel in ’n soppot.Gooi die bone en aftreksel by.Prut vir 15 minute.Maak die mengsel fyn met ’n voedselverwerker en geur met sout en peper. Maak seker alles is warm.Strooi pietersielie oor en bedien met vars brood.


Wys meer
Ek behoort aan ‘n boek klub wat een keer ‘n maand bymekaar kom. In April hierdie jaar het die boek klub een van Jamie Oliver se resepte boeke aangeskaf en dit was so ‘n groot treffer in die klub dat die meeste mense hul eie een al gaan koop het. Dit wat die resepte boek so aanloklik dink ek maak is die feit dat die resepte almal net 5 bestandele in het. (sonder stapels soos olyf olie en sout en peper) Wys vir my die besige persoon wat nie sou hou van hierdie idee nie! Die bonus van die resepte


Wys meer
Dis weer daardie tyd van die jaar wat die Namakwaland floreer en al Darling se akkommodasie vol bespreek is weens die blommeskoue. Vir die eerste keer verskaf meer en meer winkels eetbare blomme, heel moontlik om mense uit ander se tuine uit te hou. Tog word dit so gou uitverkoop dat ’n mens in elk geval jou buurvrou se tuin moet kaalpluk. Ter viering van die lente-seisoen het ek besluit om te doen wat ek die beste doen naas praat oor kos, en iets maak met seisoenale blommetjies. Daar is heelwat blommeresepte daar buite: van laventel-sponskoek, kolwyntjies met roosblare, blomme


Wys meer
Soutribbetjie 2018-09-05 09:29:28 Write a review Save Recipe Print Ingredients Soutribbetjie ½ koppie sout 2 eetlepels bruinsuiker ¼ teelepel salpeter 2 teelepels grofgemaakde swartpeper 3 eetlepels grofgemaalde koljander 1 lamsribbetjie Instructions Meng die sout, bruinsuiker, salpeter, swartpeper en 2 eetlepels van die koljander saam en vryf die ribbetjie goed in met die mengsel. Sit die ribbetjie in ʼn groot plastieksak, suig soveel as moontlik lug daaruit en knop dit toe. Laat die rib vir 2-3 dae in die yskas lê en draai die sak ʼn paar keer per dag om. Spoel die ribbetjie goed af onder lopende water en hang


Wys meer
Melktert macarons. Ja, jy’t reg gelees, as dit nog nie ’n ding is nie, máák ek dit nou een. Vir vroulik-fyne elegante soet happies is daar min dinge wat vir ’n macaron ore aansit. Miskien Madeleines. Maar dié verorber ek met ’n koppie koffie of tee. Macarons is twee trappies hoër op die leer in my boek want ek dink hulle vra vir Sjampanje. As die idee van macarons bak jou bang maak is ek nie verbaas nie. Hulle is so temperamenteel soos Merlot op ’n nat wintersdag as sy duidelik nie haar ding buite wil loop doen nie. Ek


Wys meer
Vandag is dit koel en klam in die Laeveld. Daardie tipe koue wat jou kort kort laat mik vir iets om aan te peusel. Augustus is mos ook Vetkoek maand en Amagwinya feeste is volop.Wel hierdie jaar het ek besluit om ietsie anders te doen. Ek het vetkoek en vark Prego gemaak.Vetkoek en Prego SteakNou voor ek verder gaan ... feitlik almal wat Prego ken, weet dat die goed gewoonlik stinkend van die knoffel is en dit is presies wat my enige dis wat die woord Prego in het, laat vermy soos die pes. Sit daar by dat dit van


Wys meer
My journey into wine and our journey into food never end, whether it’s on home turf or abroad. For 11 months of the year we delight in the diverse food and wine offerings of South Africa, but one month of the year is reserved for a food and wine “pilgrimage” overseas. Of course, this “pilgrimage” is much more than just about a discovery and exploration of food and wine in other countries. It’s also about exploring different cultures, different people, different scenery, different experiences. Hierdie keer kies ons koers na Frankryk en Switserland. Die eerste been van ons reis begin


Wys meer
Die lewe in die stad is altyd so vining. Jy moet jou haas van die een uiterste na die ander kant. Op die Platteland is dit heel ‘n ander storie. Hier is ‘n ander rustigheid wat ‘n invloed op almal het. Jy kom waar jy wil wees op jou eie pas. Jy maak gebruik van wat beskikbaar is. Die afgelope twee weke het ons ook hierdie spesiale bederf beleef. Die man wat vriendelik wuif maar sy fiets penorent hou. Ons het op stofpaaie gery, dan weer op ‘n heel oordentlike grondpad met kareebome langs die kant. Die Karee’s laat jou


Wys meer
Verskeidenheid Namaqua-wyne om van te kies en keur by Die Keldery Met ’n panoramiese uitsig oor die pragtige wingerde en die Maskamberg, is Die Keldery Restaurant die perfekte venue waar besoekers rustig kan ontspan. Geleë by Spruitdrift-wynkelders net buite Vredendal, bied Die Keldery ’n ontspannende omgewing – ’n ideale plek om terug te sit en ’n verskeidenheid van die Namaqua-wyne by hul proelokaal te geniet. Die Keldery nooi jou om daagliks van Maandag tot Saterdag tussen 09:00 en 17:00 die verskeidenheid Namaqua-wyne te beproef of om die wyne hier te koop. Jy kan die volgende wyne hier geniet met die


Wys meer
Ek moet erken – boerdery is nie vir sissies nie. Hier het ons nou pas ‘n pragtige dier verloor – een wat vir ‘n bul gemerk was, want Bruin was regtig mooi – geen teken van siekte nie. Miskien het hy stadiger geloop, of pyn gehad erens – ons kon daar niks van bemerk nie. Net skielik…. dood. Hy was nie siek nie. Maar sonder dat ons dit kon sien, was sy hartspier ernstig aangetas. Want Bruin het ‘n giftige plant gevreet. Ons het al vantevore diere aan gifplante verloor. Mens raak dit nooit gewoond nie. En jy werk hard


Wys meer
Het iemand iets gesê van morsig, modderig, sjokoladerig, koffierig, souserig, poedingrig én sjokoladekoekerig? Gebakte sjokolade-koffiepoeding met sy eie sous Bedien 6 250 ml (150 g) bruismeel 60 ml kakaopoeier (Nomu s’n baie lekker) Goeie knippie sout 125 ml (100 g) strooisuiker 125 ml melk 1 eier 70 g botter, gesmelt + ekstra gesmelt om poedingbak te smeer 80 g (125 ml liggies gepak) bruinsuiker 375 ml kookwater 15 ml kitskoffie-korrels of –poeier Vir bediening: geklopte room of vanielje-roomys · Voorverhit oond na 180°C. Smeer 1.5 l oondvaste bak met gesmelte botter, plaas op ‘n bakplaat vir ingeval dit poeding oorloop.
B4527C5A-3C87-48DB-A896-9B19C1AFBFF5

Wys meer
60ml botter 60 ml kondensmelk 10 ml suurlemoensap Klits alles goed saam tot lig en styf Gebruik soos geklitse room
sorry no pic

Wys meer
Week vyf: Kolwyntjies vir Ouerdag by die skool Eerste ouerdag by sussie (Maia) se skool en soos enige ma wat wil betrokke lyk, stem ek toe in om kolwyntjies te maak vir die dag. Mens het mos die ‘urge’ om te probeer lyk dat jy jou sh!t together het vir al die mense om jou, maar in realiteit hol jy net soos ‘n hoender wat se kop afgekap is rond. Maar die waarheid is ons almal doen, moenie vir jouself jok nie! En dis normaal. Want kids happen. En niks is weer dieselfde. En dis okay. So stuur ek man


Wys meer
In die aand as ek my kop neerlê, en my vriend, die droom weer sien, dink ek aan beesvleis stroganoff. Dan praat ek en my vriend oor hierdie wonderlike kos wat jare gelede as goedkoop en gewild gesien was. Ek is bevoorreg om die meeste van my drome te kan onthou. Hierdie besonderse droom was besonders stormagtig. Ek het rondgerol en gesweet onder die warm kombers. Warm as gevolg van my hitte daarin vasgevang en my gewete wat my laat rol. Ek dink aan die bestanddele: 907 g (2 pond) beesfilet 4 eetlepels buitensporige duur botter 1 groot ui, fyngekap
spaghetti-3176060_1920

Wys meer
RESEP: Stamp&Bone Met Rooster Groente Goeie ou winderige Stamp&Bone soos die ‘ou mense’ dit nooit geken het nie. Oondgeroosterde groente (en ‘n paar ander “maghêfftertjies”) verhef die vervelige en miskende reikhalsend na die verhewe. Die skakel gaan u neem na die artikel op my 'internasionale' blog: 5Flavours. Ongelukkig neem dit net te veel tyd in beslag om die resepte in beide


Wys meer
Tahini (sesame saad botter)2 k sesame saad (gewoon of uitgedop)1/4 k slaai olie (nie olyfolie nie)Rooster die saad vir 3-4 minute in 'n droë pan oor matige hitte, tot die saadjies blink word. Die saadjies moenie bruin raak nie, maar net wil-wil verkleur. Skep die saad in 'n voedselverwerker en skakel dit aan. Gooi die olie in 'n dun straaltjie by tot in gladde, loperig pasta gevorm word. En dis dit. Dit bly lank goed in die yskas.Bron: Kos as dit knyp, Emilia le Roux


Wys meer
Die wind waai woes hier in Woodstock. Die Suidooster is deel van die Kaap, ja, maar hier by ons, voel ons sy woede soveel erger. Dis asof Tafelberg van die lastige keffertjie wat hier aan sy regter-skeen hap, wil ontslae raak en met bolwange blaas om van hom ontslae te raak. Na drie dae en drie bangmaak-nagte lyk dit darem asof hy nou tot bedaring gekom het. ‘n Mens raak die wind op ‘n manier gewoond. Hierdie tyd van die jaar weet jy om nie mense oor te nooi vir ‘n braai nie – tensy jy minstens ‘n bomskuiling vir


Wys meer

SPSOCT.jpg

Wys meer
Recipe Make a phylo bowl with sheets of phylo that you brush generously with melted butter. Line a muffin tin or ramekin with the buttered phylo. Bake in the oven @180 degrees until golden brown. Take out of the oven and remove from muffin pan, let it cool down. Make a filling of either smoked snoek or balsamic biltong. You can serve any filling even a salad in the phylo bowl. Smoked snoek : Remove all the “bones” from the snoek. Flake the snoek, add cream cheese (not cottage cheese), fish spice,salt, freshly ground black pepper and lemon juice to
FD1

Wys meer
STIRFRY 2 pakkies stirfry strips (+/- 700gr) Hier kan jy vark of hoender strips ook gebruik 5 sampioene (in helfte gesny) 1 ui (grof gekap) 4 peppadews (in stukkies geskeur) (opsioneel) ½ pak hawaiin stirfry 1 pakkie KNORR Beef hot pot (maak aan met 1 ½ kop water) Ek het hier al die Sweat & […]


Wys meer
Die lente maak almal bietjie simpel. Wetenskaplikes reken dat die seisoenale toename in temperatuur ’n perifere vasodilatasie veroorsaak wat net genoeg bloed van jou brein af steel om jou effens hipoksies te laat. Dis hierdie suurstofnood wat volwasse mans sonder kouse laat werk toe gaan. Die ischemie wat volg het baie dieselfde effek as twee tot drie light biere en laat jou motorfunksie grootliks intak, maar los jou net-net kwesbaar genoeg om na jou ex te begin verlang of dalk selfs ’n vierde bier te drink. Vir die Barrel Boys was dit egter die eersgenoemde. Almal het ’n eerste liefde.


Wys meer
Toe ek en Henrico Coetzer​ ons klanktoets doen, om in die voorprogram op te tree, van DRIE VAN DIE BESTES, toe maak ek die grappie en se: “Dalk moet ons vanaand se vertoning aankondig as “VYF van die bestes,” aangesien ons so `n lekker verskeidenheid het, tussen ons 5 manne op die verhoog. Henrico Coetzer het weer eens betower met sy formidabele stem. Die mense het gestroom tydens pouse, om sy CD te koop. My eie bydrae (voor Henrico se vertoning) was kort en kragtig - meestal om mense op hulle gemak te kry en hulle voor te berei op


Wys meer
My ma het vandag vir my geglimlag. Verlede week het sy geslaap elke keer as ek gaan inloer. Hulle wil haar wakkermaak, maar ek sê nee wat, los maar, laat sy slaap. Dit ontstel haar net as sy wakker word en sy weet nie wie voor haar staan nie. Hierdie week het sy gestaar na […]


Wys meer
This website is not active anymore, but you are more than welcome to visit our new website at www.planetwine.co.za and join our exciting journey of discovery and exploration into wine. We are also on Facebook with the link on Planet Wine’s cover page. Hierdie webtuiste is nie meer aktief nie, maar jy is meer as welkom om ons nuwe webtuiste by www.planetwine.co.za te besoek en aan te sluit by ons opwindende reis van ontdekking en verkenning van wyn. Ons is ook op Facebook met die skakel op Planeet Wyn se voorblad. END/EINDE


Wys meer
Hoofstuk 1 Basiese Reëls vir die generasie wat akademiese resepte wil lees Maak seker dat alle gemeenregtelike (ou reëls) en statutêre vereistes (die land se geskrewe reëls – ja, daar is so iets) nagekom word, onder andere, daardie vereistes (wat jy in of op of aan die resep moet kan sien) wat nagekom word om te verseker dat die resep bindend op die mense is (jy mag nie iets anders doen nie – die woorde bind jou vas soos ‘n tou wat om jou arms en lyf gaan), en dat die mense nie krimineel vervolg sal word nie (die resep
2017-08-01 08.54.37

Wys meer
Met die winter wat sy yskoue greep op alles en almal versterk, nooi die Hartenberg-wynlandgoed buite Stellenbosch alle kos- en wynliefhebbers uit om die snerpende koue te kul met smaaklike en heilsame kos en uitmuntende wyn in die geselskap van ’n gesellige kaggelvuur.


Wys meer
BOONTJIE SOPBestandele1 Pakkie Bees Stew vleis1 ui3 Aartappels3 Wortels4 Preie Stingels (Leeks)1 Blik Tamatie en Uie Mix1 pakkie Bruin uie sop of 1 pakkie stew mix sop1 pakkie droe boontjies3 Lepels Worcestershire Sous3 Liters Water2 Blokkies Beef Stock Sout en Swart Peper.. Braavleis Speserye1 Koppie droe sopmengselMetodeKook boontjies vir n uur in water met sout. Spoel boontjies af in n vergieter. Hou eenkant.Braai ui en plaas vleis in pot.Voeg sout,peper,worcestershire sous en braaivleis speseryer by vleis. Meng beef stock in 2 liters water en voeg by vleis. Voeg boontjies en droe sopmengsel by vleis en kook vir nog n uur.


Wys meer
Die Windpomp Feesbord Hierdie feesbord was gelaai met die lekkerste plaaslike Karoo produkte - volstruisfrikkadelle, granate, vye, geroosterde brood, olywe, songedroogde tamaties, patee en die wonderlikste bonepatee wat ons gemaak het met IMBO-bone. Die resep kom ook van hulle af en ons het dit netso gemaak. Dié soort van eet is ek gaande oor en kan maklik gemaak word wanneer ’n mens die skares moet onthaal. Ingredients 250ml IMBO Red Speckled Beans 250ml IMBO Niertjiebone 250ml IMBO klein wit bone 1huisie vanilla essence or extractgerasper 20g aangemaakte NOMU lam-aftreksel 1 CLOVER-ongegeurde jogurtof na smaak sap en skil van een suurlemoen


Wys meer
Livi is skielik anemies verklaar en moet yster inneem. Nou Skoor is grootgemaak sonder die inname van organe, en ek weet lewer is ‘n uitstekende bron van yster. As mens die slim mense kan glo! Sit dan in die agtermiddag slentergang van die son en wonder hoe ek die lewers in haar gaan kry sonder om te moet proe aan my poging, en sonder dat sy enamel toe hol vir verligting. PeriPeri
chicken-livers1

Wys meer



Wys meer