blik.co.za   gebeure   meer   byvoeg  
Platforms en Merkers
kos: resepte, kookkuns, bak, bier, wyn, mampoer, witblits, brandewyn, hardehout, eetplekke
Drink Chenin! Nee, dis nie ’n opdrag nie, net goeie, gesonde advies. En as jy nie weet waar om te begin nie, hoekom nie met De Krans se jongste Free Run Chenin Blanc nie? Hierdie unieke, boetiekstyl Chenin Blanc van die 2020-oesjaar is vol geure van ryp tropiese vrugte soos piesangs, koejawel en grenadella, asook sweempies lemmetjie. Die wyn is kompleks met goed-geÏntegreerde suur, wat lei tot ‘n netjies afgeronde wyn met ‘n blywende, volronde nasmaak. Die De Krans Free Run Chenin Blanc 2020 word beskryf as ‘n vryloop- chenin blanc omdat slegs die vryloopsap gebruik word wat lei tot meer intense vrugte-geure, kompleksiteit en ‘n uitstekende houvermoë. Die wyn is lig genoeg om op sy eie te

Onlangse inskrywings

Om een of ander rede klink souttert net nie vir my na dieselfde ding as ‘n quiche nie. Miskien is dit omdat my idee van ‘n souttert meer die soort van tert was wat met weense worsies gemaak is in ‘n langwerpige bak. Nie so “fancy” soos vandag se quiche nie, maar tog wel lekker ook! Maar oor die jare het quiche baie meer modieus geraak. Jy kan enige vulsel insit…jou verbeelding is al wat jou beperk. Hierdie resep wat ek hier deel is so maklik en dit kom altyd lekker uit. Ek hou ook daarvan om vars forel of salm stukkies in te sit as ek dit kan kry en dan is dit heerlik


Onlangse inskrywings

Die Michelin-gids het die Franse restaurant ONA met ’n gesogte Michelin-ster bekroon. ONA is ’n afkorting van Origine Non Animale, en dit is die eerste veganistiese restaurant in Frankryk wat ’n ster ontvang.ONA is geopen deur ’n voormalige argeoloog Claire Vallee wat haarself leer kook het. Die restaurant spog met ’n sewe-gang-aand-spyskaart van 59 euro (±R1 100). Die spesialiteite sluit onder meer in ’n geel courgette-ravioli met swart truffel-gnocchi.Michelin-sterre word deur baie van die wêreld se beste sjefs as ’n kenmerk van die uitsonderlike beskou - om nie eens te praat van hul kliënte nie. Die sterre is nie maklik te bekom nie en word slegs toegeken aan die beste restaurante in elke spesifieke stad in die gids. Ontvangers kry


Onlangse inskrywings

Foto: Unsplash.com Verlede jaar was nie ’n goeie jaar vir die Karens of vir piesangbrood nie – die virus het albei ’n slegte naam gegee. (Van pynappels praat ek nie eens nie, maar dis ’n storie vir annerdag.) Die Karen-storie kom al van ver af. Niemand weet egter eintlik waar dit begin het nie. Sommige meen dit was die komediant Dan Cook wat in 2005 al met dié soort vrou begin spot en haar ’n naam gegee het. Maar dit was eers verlede jaar dat die Karen-grappies vinniger as die virus versprei het. In die Withuis-binnekringe is daar selfs spottend na Donald Trump verwys as The Karen in Chief. Ons arme Karens moet nou rekenskap gee vir die doen en


Onlangse inskrywings

Soms moet mens so bietjie avontuurlustig raak in die kombuis en net kreatief al die basiese beginsels en bakkerspersentasies van fyngebak kombineer en voila! Jou smaak kliere gaan aan die dans en voor jy weet is daar ʼn groot bederf vir jou geliefdes mooi getooi op die tafel. Die koek word met min of geen versiersel bedien omdat dit so heerlik gebalanseerd soet is en klam. Toe ek hierdie resep ontwikkel het, was die gedagte om ʼn oop en sagte struktuur aan ʼn tradisionele Botterkoek te gee, daarmee saam was ek lus vir ʼn klapper geur en ook bietjie neutemeel by vir ekstra vogtigheid. Onthou die olies in die neute en ook die klapper sypel uit as dit verhit word


Onlangse inskrywings

Hummus (of hoemoes gespel en as ‘goemoes’ uitgespreek) is ‘n bekende Mediterreense kekerertjie-‘patee’. Dis ’n smullekker happie op warm repe geroosterde pitabrood, as ’n doopsous met groente, koue frikkadelle of hoendervleis of op enige toebroodjies, om maar net ’n paar idees te noem. The post Hummus appeared first on HeleenMeyer.

Onlangse inskrywings

Dit is ‘n nagereg wat reeds die vorige dag gemaak word en hoe langer hy staan hoe beter. Die Italianers se die naam beteken : “Pick me up”. Na ja toe na krismis kort ons dit seker almal. BESTANDDELE 500 ml room 250 g mascarpone kaas (kamertemperatuur) 80 g strooisuiker 5 ml vanillageursel 1 pak boudoir beskuitjies ( vingerbeskuitjies) 250 ml sterk koffie 80 ml koffielikeur Kakaopoier 1 flake METODE Klits die room tot dit begin styf raak Voeg die vanillageursel en strooisuiker by en klits tot sagte punte Roer die mascarpone by die room. Kry ‘n glasbak, want jy gaan nou jou beskuitjies daarin pak Meng die koffie en die likeur en


Onlangse inskrywings

Een van die dinge wat ’n tyd soos Kersfees lekker maak is die feit dat elke gesin en familie hulle eie tradisies het. Sommige gesinne maak geskenke op die 24ste oop soos Duitsers, ander sing kersliedere om die kersboom, en ander eet koekstruif. In my grootwordhuis het ons die tradisie van soetkoekies-bak gehad. Elke jaar sou my ma die Kook en Geniet oopslaan en dié staatmaker-resep aanpak. Ek gebruik die woord ‘aanpak’ omdat die beslag produseer omtrent genoeg koekies vir die hele Afrika – beslis nie ’n kort kennisgewing tipe resep nie. Met ’n kombuisvloer vol meel en ‘n toonbank vol versiersuiker het ek hierdie jaar ons tradisie laat


Onlangse inskrywings

Vingers afge-eet. Verandering is altyd goed. Moet nie maalvleis droog kook nie. Sousie nodig vir deeg bo om op te slurp..1kg maalvleis2 uie2 eetl asyn2 eetl blatjang1 eetl kerrie1 eetl appelkoos fyn konfyt of suikerSout en peperHalf tl borrie Braai uie en spices tot reuk deurkom.Gooi mince braai tot bruin, meng goed deur met spices.Gooi rosyne in.Prut stadig. Gebruik 250ml beef stock vir sousie.koel af. DEGIE VIR BO2 koppies bruismeel1 koppie olie1 koppie melk3 eiers1 telepel sout.Meng alles maar NIE te veel klits nie.Gooi bo oor gaar maalvleis Voorverhit oond 180 grade vi, bak 30 tot 45 min. Toets of degie reg is


Onlangse inskrywings




Onlangse inskrywings

Elke dag is ’n geskenk. Wat jy daarvan maak is jou keuse. Hoe die dag eindig, is jou besluit. Ek hoor so baie mense sê, “as ek maar net geld gehad het” of selfs “as ek net méér geld gehad het, sou ek …” “As ek maar net ’n beter werk gehad het”. “As ek in ’n ander land gebly het.” “As my man/vrou tog net … ”. As, as, as. As is verbrande hout. Jou lewe is dit wat jy insit. Dit wat jy bereid is om te doen. Die dinge waarvoor jy dankbaar is, eerder as die soeke na dit wat jy nie het nie. Dit wat jy uit die lewe neem moet nooit

Onlangse inskrywings

Archimedes moes vir Koning Hiero II uitpluis of van die goud wat vir sy kroon gebruik moes word dalk vervang is met silver. Korrupsie is tydloos. Hy het in die bad geklim en opgemerk dat die water styg toe hy inklim. Een plus een is twee en hy het die gevolgtrekking gemaak dat water gebruik kan word om die volume van 'n onegalige voorwerp te meet. Hy was so opgewonde oor sy ontdekking dat hy poedel nakend in die straat afhardloop en "Eureka!" geskree het.My suurdeeg gis monstertjie is grootgemaak op Eureka meel so net goed om hom na Archimedes te vernoem. Maar enige troeteldier moet nie 'n naam kry met vier lettergrepe nie. Twee is genoeg want hoe roep


Onlangse inskrywings

Hierdie was seker een van die lekkerste Low FODMAP geregte wat ek al gemaak het! Bestandele: * 6 x hoender borsies, plat gekap * 7-10 medium aartappels, in klein blokkies gesny * 1 x teelepel olie (verkieslik coconut oil) * sout en peper na smaak * Mayonnaise * Gerasperde Kaas (white Cheddar of Tussers) Voorverhit oond op 220°c Smeer oond pan met bietjie olie/spuit met spray and cook Versprei gesnyde aartappels eweredig onder in pan. Strooi die olie oor en gooi sout en peper


Onlangse inskrywings

Print Banana Bread Sosaties Author: uitkyk Prep Time: 20


Onlangse inskrywings

Skil jou aartappels en sny aartappel in 4 stukke/skyweGooi in plastieksak en pre-cook in mikrogolf tot gaarGooi klomp meel en aromat in die sak saam met die aartappels (die kaas of gewone geur is reg)Gooi hierby 'n klein pakkie fyngedrukte Simba Chips by (geur van jou keuse)Skud die sak tot die aartappels oral om bedek is met die mengselGooi in pot met redelike warm olie totdat dit warm word, of sommer jou deep fryer en braai tot goudbruin en bros.Bron: Source Bosveld Bos Kombuis/Lekker Wildsvleis Resepte Repost Kaalvoet: Barefoot Chef


Onlangse inskrywings

Die voorblad van Sophia Lindop se nuwe kookboek spog nie met kleurvolle uitbeeldings van Midde-Oosterse en Medittereense bestanddele of liplekker geregte wat blink van olyfolie nie. Dis eerder die eenvoud en stilte van ‘n deurleefde vurk op ‘n verweerde houtblad wat die oog tref en die boektitel ‘Going Home. Food and stories from Lebanon, the land of my forefathers’ wat die hart raak. Om in inperkingstyd die weelde van ‘n nuwe Sophia-kookboek te hê, is soos om in die geselskap van ‘n baie goeie kosvriendin te wees wat die intieme verhaal vertel van haar soeke na herkoms. Sy deel haar persoonlike reis na Lebanon om die legkaart-stukke te gaan soek hoekom haar oupa- en oumagrootjie destyds


Onlangse inskrywings

Haal die stingels uit.Spinasie ... dis 'n woord wat lelike gedagtes in my laat opkom. As 'n deurtrapte koshuisbrak ken ek spinasie as daardie vaal, waterige gekookte trapsel met uie en aartappels by. Gekook vir ure en skrikwekkend in kleur, geur en aangesig.Ek is doodseker die meeste van ons het soortgelyke herrinneringe aan spinasie.Kerf die stingels vir die sousSo tyd gelede het ek vir my 'n Aquaponic stelsel opgerig en Spinasie was een van die gewasse wat ek ingesit het. Teen die tyd dat die Spinasie gereed was vir oes het ek begin uitdeel en verkoop maar het self nie aan die goed geraak nie.Toe kom die China Virus en ek kyk met nuwe oë na my kokery en etery.


Onlangse inskrywings

Ingredients spray olive oil 2 chicken breasts, skinless and trimmed 200g each ½ onion, finely chopped 1 fat garlic clove, crushed 100g mixed or chestnut mushrooms, sliced 250ml chicken stock (made with ½ a stock cube) salt and pepper 100ml crème fraîche 1 tbsp freshly chopped parsley, for garnish 300g broccoli, steamed, to serve Method Heat the spray oil in a non-stick frying pan, add the chicken breasts and fry for about 10 minutes, or until well browned on both sides. Set aside. In the same pan, add a little more oil and fry the onion for 2–3 minutes, or until translucent. Add the garlic and fry for another 1–2 minutes. Add the mushrooms and fry until golden-brown. If they

Onlangse inskrywings

Dear Senor Pizza Customers, We are delighted to announce that we will be open for business again from 1 May. Due to the COVID-19 Level 4 regulations, our Bar and Sit-down will still be closed, however we will deliver your Freshly, Oven-baked Pizzas, Pastas, Hamburgers and Toasted Sandwiches straight to your door. Trading hours will be daily from 09:00 to 19:00. Until further notice. Looking forward to your valued support and serving the Heidelberg community again. Please contact us:016 349 6145016 341 7002


Onlangse inskrywings

Die nuwe jaar is in volle swang. Ons het in Januarie weggespring met ‘n vaart, en alles hardloop voor die wind. Elke dag het genoeg aan sy eie dinge. Ons jaag van afspraak tot afspraak, van wasgoed bondel tot bondel, van opstaantyd tot slaaptyd, van spertyd tot spertyd. Dit is kompleet asof die geheimsinnige grys menere van Michael Ende se storietjie, MOMO, ons aan die kort hare beet het. Iemand steel die tyd, want waarom is daar net nie meer tyd vir alles nie? Ons het al minder tyd vir mekaar, vir ons gunsteling-tydverdryf, vir ordentlik eet… en bitter min tyd vir die noodsaaklikste van alles – geestelike voedsel. Mens


Onlangse inskrywings




Onlangse inskrywings

Glo dit of nie, hierdie is ’n storie oor wyn. As jy in die vroeë 1800’s deur die Witwatersrand gery het sou jy nie veel van dit gedink het nie. En as jy die winter gekies het om dit te doen sou jy nóg minder gedink het. Daar is nie baie natuurskoon nie en die bietjie wat daar is, is bedek in daai kleur waarvoor net Afrikaans ’n woord het: vaal. Vaal gras en rooi grond. Op eerste oogopslag lyk dit nie soos die land van melk en heuning waarvoor jy gehoop het nie. Jy kyk vir Sarie op die ossewa en wonder of julle nie eerder moet teruggaan Kaap toe nie, maar jy stap aan want dis moer

Onlangse inskrywings

Met van die land se topkunstenaars wat binnekort by Die Keldery, in Vredendal, in aksie beleef kan word, is dié venue beslis die plek om te wees. Die Keldery, amptelike proe-lokaal van Namaqua-wyne, is die perfekte plek om te ontspan en lekker saam met vriende en familie te kuier. Dit is hier waar eg-Namakwalandse gasvryheid en vriendelikheid van die personeel verwag kan word terwyl daar aan tradisionele geregte gesmul word. Om alles te kroon kan enige van die Namaqua-wyne hier geniet word. Die Keldery Restaurant bied ’n program met vermaak vanuit die boonste rakke aan en daar kan uitgesien word na drie groot optredes wat binnekort by dié topklas-restaurant sal plaasvind. Inwoners van en besoekers aan die Namakwalandse

Onlangse inskrywings

700g klein aartappeltjies 150 ml olyfolie (Ek het ‘n nuwe suurlemoen gegeurde olie) 30 ml heelkorrel mostert 70 ml suurlemoensap (of ‘n halfwe suurlemoen se sap) 2 ryp avokadopere Sout en swartpeper na smaak   Kook die aartappels sag maar nie pap nie Meng die olyfolie, mostert, suurlemoensap en sout en peper Sny aartappels in...

Onlangse inskrywings

KULTUURSTOKERSGILDE MAMPOERFEES 4 JUNIE 2016, MET MAMPOER-KAMPIOENSKAPPE OP DONDERDAG 2 JUNIE. Inleiding: Ons nooi alle kultuurstokers en Artikel 116 stokers in Suid Afrika om deel te neem aan die Nasionale Mampoerkampioenskappe te Willem Prinsloo Landboumuseum, Rayton Pretoria, vanaf 1 Junie tot 4 Junie 2016. Die doel van die mampoerfees is om die gehalte van die drank wat deur bogenoemde gestook word te verbeter. Volgorde van gebeure: Woensdag 1 Junie – Dranklokaal word voorberei vir beoordeling vanaf 10h00. Donderdag 2 Junie – Beoordeling van drank vind plaas Vrydag 3 Junie – Van 07h00 tot 10h00 word uitslae op die bottels aangebring. Van 10h00 tot 13h00 word ‘n Kursus in “Basiese Stookbeginsels” deur die hoofbeoordeellaar Lofty Ellis aangebied Die

Onlangse inskrywings

Gaan luister saam op ons website !!! Die spesiale trial ending episode!! Ons beplan 'n bankrooftog. en bespreek ons planne vir 'n zombie apocalypse sowel as ons eie reallity tv show.

Onlangse inskrywings

Hoender is ’n heel gawe dier. Hoenderpastei, heel hoender op die braai, hoender in witwyn… Gee vir my en ek gee my oor aan die lekkerte. Maar ai, vir hoenderborsies het ek nie juis ooghare nie. Eerstens is daar die tekstuur – daai sappige donkerder fyn vleisies van die boud en die been, dié het bors nie. Dis bra bleeksiel en stringerig. En dan’s daar die neiging na droogheid, soos Kaapstad die laaste drie jaar. Borsies maak sin vir my as ek hulle stop (soos met kruie en knoffelbotter Kiev-styl) of toedraai in ’n pancetta-kombersie. Maar waarskynlik my gunsteling ding om met ’n bors te doen is om hom katswink te slaan tot hy stil lê, en in ’n eier-en-krummelbad


Onlangse inskrywings

Maak: omtrent 30Bereidingstyd: 30 minuteBaktyd: 10 minuteOondtemperatuur: 180 °C300 ml (165 g) koekmeel65 ml (55 g) strooisuiker135 ml (125 g) koue botter1 ml amandelgeursel125 ml (50 g) gemaalde amandels1 groot eiergeelVERSIERSEL250 ml (130 g) versiersuiker, gesif kos kleursel in die kleure van jou keuse.1 Meng die meel en suiker saam in 'n mengbak of voedselverwerker. Voeg die botter by en vryf of pols dit totdat die mengsel soos droë broodkrummels lyk. Meng die amandelgeursel, fyn amandels en eiergeel by.2 Maak 'n bol met die mengsel en bedek dit met kleefplastiek. Sit dit vir 30 minute in die yskas.3 Rol die deeg tussen twee velle waspapier uit tot 'n dikte van 5 mm. Gebruik 'n ravioli snyer of messie en

Onlangse inskrywings

Wanneer laas het jy sommer net iets vir die lekker gedoen? Sommer net vir die pret? Daardie selfde lekkerte ervaar as wanneer jy diep uit jou maag uit lag . . . sommer oor niks. ‘n Mens raak so vasgevang in ‘n oorlewingstryd – want dis wat dit deesdae is om te sorg dat daar genoeg kos op die tafel en jou mense versorg is. En jy vergeet van die lag en die lekker, om sommer net pret te hê. Ek het nooit kinders gehad nie en was langer losloper as die drie kort tussenposes wat ek getroud was. Maar nóú leer ek wat dit is om te moet sorg. Ek het ‘n man van die straat af onder my


Onlangse inskrywings

Jy benodig: 1.25 liter melk 2ml koeksoda 500g suiker 3ml sout Metode: Voeg alle bestanddele bymekaar en roer oor lae hitte totdat die suiker opgelos is. Kook stadig totdat die melk soos dik room begin lyk. Moenie roer nie, tensy melk wil oorkook. Gooi in flesse wat gesteriliseer is en …

Onlangse inskrywings

Griekse kookkuns 1Traditionele Griekse Kersfeeskoekies.Melomakarona!!!😋https://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2019/07/griekse-kookkuns.html2 cups veg oil1/2 cup orange juice1/3 cup sugar1 tbspoon cinnamon2 cups plain flour4 cups self raising flourSyrup1 cup honey1 cup sugar1 cup water1 cinnamon stick1 tbspn grated orange rindPreheat oven to 180cCombine all wet ingredients. then add flour till dough becomes soft but not sticky.roll small balls and lay out onto tray.cool approx half hourBake for 30 mins and allow to cool.Bring water, sugar, orange rind and cinnamon to a simmer. Add honey and let cool down. Slowly add biscuits into syrup leave for a few seconds, then put on plate and sprinkle with crushed walnuts.Source: greek recipes.GRIEKSE KOOKKUNS 2 LAMB KLEFTIKO.https://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2019/07/griekse-kookkuns.htmlI leg of lamb (I used 4 lamb shanks)Marinade:4 (or more) cloves garlic


Onlangse inskrywings

60ml botter 60 ml kondensmelk 10 ml suurlemoensap Klits alles goed saam tot lig en styf Gebruik soos geklitse room


Onlangse inskrywings

Portuguese Espetadas Wil bietjie vir julle ons Espetadas wys wat ons nou die dag met ‘n kampnaweek gemaak het. Julle kan dit gerus probeer. Dit is heerlik. Groot stukke rump, sirlion of fillet steak – in groot blokke gesny. Ons het hier Kudu fillet gebruik. MARINEER jou vleis 1 UUR VOOR JY BRAAI in knoffel, […]

Onlangse inskrywings

Week vyf: Kolwyntjies vir Ouerdag by die skool Eerste ouerdag by sussie (Maia) se skool en soos enige ma wat wil betrokke lyk, stem ek toe in om kolwyntjies te maak vir die dag. Mens het mos die ‘urge’ om te probeer lyk dat jy jou sh!t together het vir al die mense om jou, maar in realiteit hol jy net soos ‘n hoender wat se kop afgekap is rond. Maar die waarheid is ons almal doen, moenie vir jouself jok nie! En dis normaal. Want kids happen. En niks is weer dieselfde. En dis okay. So stuur ek man winkel toe met die inkopielys vir skool se kolwyntjies (hy het nie geweet dis die afrikaanse woord vir cupcakes nie,

Onlangse inskrywings

In die aand as ek my kop neerlê, en my vriend, die droom weer sien, dink ek aan beesvleis stroganoff. Dan praat ek en my vriend oor hierdie wonderlike kos wat jare gelede as goedkoop en gewild gesien was. Ek is bevoorreg om die meeste van my drome te kan onthou. Hierdie besonderse droom was besonders stormagtig. Ek het rondgerol en gesweet onder die warm kombers. Warm as gevolg van my hitte daarin vasgevang en my gewete wat my laat rol. Ek dink aan die bestanddele: 907 g (2 pond) beesfilet 4 eetlepels buitensporige duur botter 1 groot ui, fyngekap 3 eetlepels meelblom 1 huisie knoffel, fyngestamp Sout en peper na smaak 2 blokkies vleisekstrak opgelos in ‘n koppe tamatiesous


Onlangse inskrywings

Mix 1 tin john west mackrel in oil with a tin john west sardines in oil and about 3 john west anchovies…blend well and serve

Onlangse inskrywings

Hoofstuk 1 Basiese Reëls vir die generasie wat akademiese resepte wil lees Maak seker dat alle gemeenregtelike (ou reëls) en statutêre vereistes (die land se geskrewe reëls – ja, daar is so iets) nagekom word, onder andere, daardie vereistes (wat jy in of op of aan die resep moet kan sien) wat nagekom word om te verseker dat die resep bindend op die mense is (jy mag nie iets anders doen nie – die woorde bind jou vas soos ‘n tou wat om jou arms en lyf gaan), en dat die mense nie krimineel vervolg sal word nie (die resep mag byvoorbeeld nie se dat jy iets verkeerds moet gaan doen, soos om diere seer te


Onlangse inskrywings

BOONTJIE SOPBestandele1 Pakkie Bees Stew vleis1 ui3 Aartappels3 Wortels4 Preie Stingels (Leeks)1 Blik Tamatie en Uie Mix1 pakkie Bruin uie sop of 1 pakkie stew mix sop1 pakkie droe boontjies3 Lepels Worcestershire Sous3 Liters Water2 Blokkies Beef Stock Sout en Swart Peper.. Braavleis Speserye1 Koppie droe sopmengselMetodeKook boontjies vir n uur in water met sout. Spoel boontjies af in n vergieter. Hou eenkant.Braai ui en plaas vleis in pot.Voeg sout,peper,worcestershire sous en braaivleis speseryer by vleis. Meng beef stock in 2 liters water en voeg by vleis. Voeg boontjies en droe sopmengsel by vleis en kook vir nog n uur. Rasper aartappels, wortels en kap preie. Na n uur voeg aartappels,wortels, preie, blik tamatie en uie


Onlangse inskrywings

Die Windpomp Feesbord Hierdie feesbord was gelaai met die lekkerste plaaslike Karoo produkte - volstruisfrikkadelle, granate, vye, geroosterde brood, olywe, songedroogde tamaties, patee en die wonderlikste bonepatee wat ons gemaak het met IMBO-bone. Die

Onlangse inskrywings

Livi is skielik anemies verklaar en moet yster inneem. Nou Skoor is grootgemaak sonder die inname van organe, en ek weet lewer is ‘n uitstekende bron van yster. As mens die slim mense kan glo! Sit dan in die agtermiddag slentergang van die son en wonder hoe ek die lewers in haar gaan kry sonder om te moet proe aan my poging, en sonder dat sy enamel toe hol vir verligting. PeriPeri chicken livers. Klink soos daai destydse garnaal kelkie. Afgesaag en afgeleef en boooooring. Smaak kliere, verbeelding en kop begin werk, en ek dink my poging het demits goed uitgewerk. Probeer gerus. Ontvries en kyk dat al die senings en goed af van die lewers is.


Onlangse inskrywings