blik.co.za   gebeure   meer   byvoeg  
Platforms en Merkers
kos: resepte, kookkuns, bak, bier, wyn, mampoer, witblits, brandewyn, hardehout, eetplekke
Hierdie is ‘n baie vinnige en maklike manier om iets anders maar ook baie spesiaal vir ‘n kleuter te maak wat verjaar. Verder het ons al verskeie kere hierdie koekie in skywe verkoop by skole mark dae en sakke vol geldjies gemaak. Dus, jy kan sommer heerlik met hierdie resep woeker. Verder kan die beslag […] To access this post, you must be logged in and have an active membership. Log in here log in or purchase 6 Maande lidmaatskap or 12 Maande lidmaatskap.

Onlangse inskrywings

Kleine Zalze het Suid-Afrikaanse wyne aan die voorpunt van een van die wêreld se grootste en begeerlikste markte geplaas deur vir die tweede agtereenvolgende jaar aangewys te word as die Beste Nuwe Wêreld-Produsent op die internasionale Sommelier Wine Awards (SWA) in die Verenigde Koninkryk. Die landgoed het hierdie eer ook in 2015 te beurt geval. Hierdie aankondiging is die jongste prestasie in ’n baie bekroonde eerste helfte van die jaar vir Kleine Zalze. Die Stellenbosse landgoed is bó mededingers van onder meer Australië, Chili, die VSA en Nieu-Seeland uitgesonder en het ’n indrukwekkende sewe medaljes ontvang, waarvan vyf goud. Die SWA ontvang jaarliks duisende inskrywings van vooraanstaande produsente regoor die wêreld. “Dit is ’n groot eer en prestasie om wyne

Onlangse inskrywings

The natural sweetness of apples with fresh mint and coriander, the nuttiness of tahini and pearled wheat and a hint of cumin – makes for an interesting and delicious salad. Apples are such a versatile fruit as they go with many different flavours and ingredients, both sweet and savoury. The post JAZZ™ Apple & pearled wheat salad with tahini dressing appeared first on HeleenMeyer.

Onlangse inskrywings

Die naweek is nie daar vir moeite doen nie; maak hierdie tert sommer tjoef-tjaf!

Onlangse inskrywings

Woumarie Bestanddele Neem 2 pakke bevrore of vars gekapte spinasie (1 bossie) en ontdooi. As rou is, kap fyn. Klits 4 eiers 2 koppies lae vet Griekse jogurt 1 teelepel sout 1 teelepel knoffel poeier ½ teelepel swartpeper ROER IN: 1 ½ koppies gekerfde mozzarella, en die spinasie, dan gooi mengsel in muffinpan. Metode Sit in die oond vooraf verhit by 180° C en bak vir 30-35 minute tot gestol en effens opgepof. Toets met ‘n tandestokkie of dit gaar is. The post Korslose Spinasie Soufle appeared first on Liplekker.

Onlangse inskrywings

Estate hailed in unprecedented victory as Best New World Producer for second consecutive year. The post Kleine Zalze keeps SA wine at the forefront appeared first on Stellenbosch Visio.

Onlangse inskrywings

1 suurlemoen, in dun skywe gesny1 teelepel komyn2 teelepels paprika1 teelepel fyngemaalde koljanderSout en peper1 eetlepel meel600 g witvis filette1 eetlepel olyfolie¾ koppie jogurt1 eetlepel suurlemoensap2 eetlepels vars gekapte koljanderVerhit die olie in ’n pan en verbruin die suurlemoenskywe daarin aan beide kante.Verwyder die suurlemoen uit die pan.Meng al die droë speserye met die meel en strooi dit oor die filette.Verhit die olie in die pan en verbruin die vis aan beide kante. Maak seker dit is gaar.Meng die suurlemoensap, jogurt en koljander.Bedien die vis op rys saam met die sous en jong wortels.


Onlangse inskrywings

Smelt in die mond koffietyd bederfie, hou die koekblk vol met die wenner Jy het nodig 2.4 kg Koekmeel 1kg Botter / Margariene - kamertemperatuur 1.5 kg witsuiker 8 groot eiers - geklits 40 ml koeksoda 1 tl sout 20 ml bakpoeier Voorverhit oond na 180 C In 'n lekker groot mengbak, room botter en suiker saam tot lig Voeg geklitste eier by en meng goed Eenkant in ander mengbak sif saam : Koekmeel, koeksoda, bakpoeier en sout Voeg nou koekmeel om die beurt by die eiermengsel in tot 'n sagte deeg vorm Maak toe met kleefplastiek, plaas in yskas vir minstens 8 ure Smeer 'n bakplaat liggies met botter Skep teelepel vol deeg


Onlangse inskrywings

Spicy meat curry 2019-05-21 13:55:10 Serves 4 Write a review Save Recipe Print Total Time 1 hr 5 min Total Time 1 hr 5 min


Onlangse inskrywings

Oond 180 gr C Klits saam in mengbak: 175 ml suiker, 1 en ‘n halwe E sagte margarine en 2 eiers. Voeg 100 ml melk by en klits stadig tot gemeng. Roer dan 175 ml lemoensap, 1 t lemoengeursel, 2 t fyn gerasperde lemoenskil, 650 ml bruismeel en 1 t sout by. Klits op matige spoed tot alles net gemeng is. Skep in gevoerde, gesmeerde medium broodpan. Bak vir 45-60 minute tot gaar. Koel effe af in pan en keer versigtig op draadrakkie uit.

Onlangse inskrywings

Een van die redes waarom ek so mal is oor kook, is die ongelooflike reise na verre eksotiese plekke wat ek sommerso by my stoof beleef. Hierdie slaai het die malse kleure van see, son en eilandgenot, Dis ‘n heerlike geurkarnaval wat jou jou maklik sal laat verbeel jy dans saam in die strate van Trinidad. Eksoties, ja, maar dis alles gemaak van alledaagse smaakmiddels wat jy ‘n jou koskas hou. Jerk-speserye is eie aan die Karibbiese kookkuns en word veral met Jamaika geassosieer. Maar daar is slim mense wat beweer die eintlik die slawe uit Afrika wat hierdie speserymengsel geskep het. Colombus was die eerste ontdekkingsreisiger wat by die Karibbiese eilande aangedoen het. Hy het dit summier


Onlangse inskrywings

Soos die meeste ma’s is ek maklik om tevrede te stel op Moedersdag. Ons het nie aansit-etes by deftige gedekte tafels nodig om geliefd te voel nie en sal met ‘n hartlike druk en dankie-kaartjie net so tevrede wees. ‘n Viergang-maaltyd kan boemerang as die entoesiasme die vermoëns oorskry, ‘n kombuis in chaos en die gesin met gekneusde senuwees om alles op eie stoom te probeer klaar kry. Daarom begin ek voor die tyd gerusstellende geluide maak en los resepte vir verrassend-maklike ontbytgeregte waar dit raakgesien kan word. Dis resepte wat spoggerige resultate lewer sonder die intimidasie. Dit vra gewone spensbestanddele, is lig op die skottelgoed en


Onlangse inskrywings




Onlangse inskrywings

Sondagmiddag se roosterhoender – dis eenvoudig een van die beste dinge in die wêreld – mits jy dit reg doen. Kyk dis maklik om ’n hoender op te foeter, maar volg jy die reëls is dit net so maklik om dit reg te kry. Die reëls is eenvoudig, daar’s net twee: 1) Gebruik die beste, maar béste hoender waarop jy jou hande kan lê en 2) Moenie peuter aan die ding nie. Met die ‘beste’ hoender bedoel ek dies wat vrylik rondloop en slakke uit die tuin krap, sonder enige sorge oor môre – wat die winkels ‘free range’ noem. Dis die enigste hoender wat ek ooit koop want hoewel ek nooit vegetaries gaan wees nie, het ek groot ‘issues’


Onlangse inskrywings

Wat is nou lekkerder as ’n date? Een waar jy spesiaal ’n mooi rok aantrek en jou gesig so bietjie meer inkleur in vergelyking met die bleek masker wat jy werk toe dra, om in ’n restaurant neer te sit en in mekaar se oë te staar en oor die tafel langsaan te skinder, en om soveel steak te eet dat jy die mooi rok heroorweeg. Hierdie tipe affêre is ongelukkig nie iets wat gereeld in my lewe gebeur nie. Weens werksredes sien ek en die ander helfte mekaar baie min, maar dit beteken ook dat sy vriende en familie hom ook so min sien. So, vir die kort tydjie wat hy gewoonlik hier is bestaan ons dates uit die


Onlangse inskrywings

Beste sjokoladekoek ooitKlamste sjokolade koek en nie duur niehttps://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2019/05/gerty-se-klamste-sjokolade-koek.htmlKoek:Bestanddele3 kop koekmeelblom4 teelepels bakpoeier2 koppies suiker1 teelepel koeksoda80ml cocoaKnippie sout2 koppies kook water10ml vanilla50ml asyn1koppie olieStroop:1 kop water1 kop suiker5ml vanilla essensVersiering:1 kop suiker50ml koekmeelblom50ml cocoa375ml water50ml botterMetode:KoekMeng alles saamSkep in vierkantige panBak 20min @ 180°StroopKook alles saam net vir 1 mingooi oor koek sodra koek die uit oond komVersiering: fantasties en nie eens te soet nie!!!Meng alles saam en kook tot dikGooi oor koek.Bron: Gertryda Kotze - by n vriendin gekry


Onlangse inskrywings

......................................... “The big question stands: how did it get its name, the Lanzerac? How did she come upon the name?” ......................................... The Lanzerac Hotel is today one of South Africa’s most elegant five-star countryside establishments. Not only is it one of the country’s most treasured sites, but it also sports a Provincial Heritage Site grading. Dating back to 1692, when it was founded, it continues to produce wines of quality, scoring very high on the international scales for their high quality. Lamentably, parts of the main buildings were affected by a devastating fire on Sunday 28 May 2017, but they have subsequently been magnificently restored. The restoration project completed, the hotel opened its doors to the


Onlangse inskrywings

Maak: omtrent 30Bereidingstyd: 30 minuteBaktyd: 10 minuteOondtemperatuur: 180 °C300 ml (165 g) koekmeel65 ml (55 g) strooisuiker135 ml (125 g) koue botter1 ml amandelgeursel125 ml (50 g) gemaalde amandels1 groot eiergeelVERSIERSEL250 ml (130 g) versiersuiker, gesif kos kleursel in die kleure van jou keuse.1 Meng die meel en suiker saam in 'n mengbak of voedselverwerker. Voeg die botter by en vryf of pols dit totdat die mengsel soos droë broodkrummels lyk. Meng die amandelgeursel, fyn amandels en eiergeel by.2 Maak 'n bol met die mengsel en bedek dit met kleefplastiek. Sit dit vir 30 minute in die yskas.3 Rol die deeg tussen twee velle waspapier uit tot 'n dikte van 5 mm. Gebruik 'n ravioli snyer of messie en

Onlangse inskrywings

Gaan luister saam op ons website !!! Die spesiale trial ending episode!! Ons beplan 'n bankrooftog. en bespreek ons planne vir 'n zombie apocalypse sowel as ons eie reallity tv show.

Onlangse inskrywings

22 jaar se roesHierdie storie het eintlik twee kante ... so laat met die een begin. So tyd gelede het ek kennis gemaak met Mashesha se stofies en 3 aangeskaf wat ek gebruik by die Potjiekos kompetisies. Dis baie 'n lekker stofie as jy eers sy streke ken.Laaste roes is afSo 3 weke terug staan ek in die stoor en kyk na die stofies en toe onthou ek my pa se Skottelskaar braaipan. Hy het die pan in 1966 gemaak en ek kannie eers begin om te dink hoeveel kilogramme vleis is deur daardie pan nie. Na sy dood het die pan in die garage gebly en tydens my ma se laaste verhuising het ek die pan gekry. Teen die


Onlangse inskrywings

Januarie is die maand vir goeie voornemens – nou ja, hier is ons s’n: Om nie ons ore aan enigiemand uit te leen nie. Ons het jare gelede 5 van ons beste, sterkste vrugbaarste koeie verkoop op openbare veiling. Hoekom? Want hulle het draadgespring. Vandag weet ek, die beste koeie sorg vir hulself. As hulle draadspring, kyk ek anderkant toe, of skuif die hele trop oor. Partykeer kan welbedoelde raad groot skade aanrig – in ‘n boerdery, in elk geval. Om nie ou koeie uit die sloot te haal nie. Gedane sake is geskiedenis. Dit het gebeur, en die beste wat mens nou kan doen, is om vorentoe nie dieselfde fout te maak


Onlangse inskrywings




Onlangse inskrywings

Portuguese Espetadas Wil bietjie vir julle ons Espetadas wys wat ons nou die dag met ‘n kampnaweek gemaak het. Julle kan dit gerus probeer. Dit is heerlik. Groot stukke rump, sirlion of fillet steak – in groot blokke gesny. Ons het hier Kudu fillet gebruik. MARINEER jou vleis 1 UUR VOOR JY BRAAI in knoffel, […]

Onlangse inskrywings

Sult / Brawn - Die resep word genoem: “Verneuk Sult” omrede dit aangepas is om soos sult te proe. Die resep is nou rêrig ‘n randrekker en die blikkie boelie bief word gerek tot waar hy nie meer kan nie! Vinnig en bekostigbaar. Bestandele: 1 blikkie boeliebief 3 & 1/2 eetlepels gelatien 1 medium ui, gerasper 4 hardgekookte eiers, in skywe gesny 2 eetlepels kerrie of na smaak 2 knoffel huisies skoon gemaak en fyn gedruk 1 teelepel borrie 1½ koppie koue water Ekstra 1/4 koppie warm water om gelatien mee aan te maak Meng boeliebief, kerrie, koue water en res van bestandele saam Laat dit stol in yskas en sny in skywe Nota: Maak die gelatien laaste


Onlangse inskrywings

Verskeidenheid Namaqua-wyne om van te kies en keur by Die Keldery Met ’n panoramiese uitsig oor die pragtige wingerde en die Maskamberg, is Die Keldery Restaurant die perfekte venue waar besoekers rustig kan ontspan. Geleë by Spruitdrift-wynkelders net buite Vredendal, bied Die Keldery ’n ontspannende omgewing – ’n ideale plek om terug te sit en ’n verskeidenheid van die Namaqua-wyne by hul proelokaal te geniet. Die Keldery nooi jou om daagliks van Maandag tot Saterdag tussen 09:00 en 17:00 die verskeidenheid Namaqua-wyne te beproef of om die wyne hier te koop. Jy kan die volgende wyne hier geniet met die heerlikste geregte, of jy kan die wyne hier koop: Wyne vir elke dag: Namaqua Blanc de Blanc Namaqua Sweet

Onlangse inskrywings

60ml botter 60 ml kondensmelk 10 ml suurlemoensap Klits alles goed saam tot lig en styf Gebruik soos geklitse room


Onlangse inskrywings

Week vyf: Kolwyntjies vir Ouerdag by die skool Eerste ouerdag by sussie (Maia) se skool en soos enige ma wat wil betrokke lyk, stem ek toe in om kolwyntjies te maak vir die dag. Mens het mos die ‘urge’ om te probeer lyk dat jy jou sh!t together het vir al die mense om jou, maar in realiteit hol jy net soos ‘n hoender wat se kop afgekap is rond. Maar die waarheid is ons almal doen, moenie vir jouself jok nie! En dis normaal. Want kids happen. En niks is weer dieselfde. En dis okay. So stuur ek man winkel toe met die inkopielys vir skool se kolwyntjies (hy het nie geweet dis die afrikaanse woord vir cupcakes nie,

Onlangse inskrywings

In die aand as ek my kop neerlê, en my vriend, die droom weer sien, dink ek aan beesvleis stroganoff. Dan praat ek en my vriend oor hierdie wonderlike kos wat jare gelede as goedkoop en gewild gesien was. Ek is bevoorreg om die meeste van my drome te kan onthou. Hierdie besonderse droom was besonders stormagtig. Ek het rondgerol en gesweet onder die warm kombers. Warm as gevolg van my hitte daarin vasgevang en my gewete wat my laat rol. Ek dink aan die bestanddele: 907 g (2 pond) beesfilet 4 eetlepels buitensporige duur botter 1 groot ui, fyngekap 3 eetlepels meelblom 1 huisie knoffel, fyngestamp Sout en peper na smaak 2 blokkies vleisekstrak opgelos in ‘n koppe tamatiesous


Onlangse inskrywings

Recipe Make a phylo bowl with sheets of phylo that you brush generously with melted butter. Line a muffin tin or ramekin with the buttered phylo. Bake in the oven @180 degrees until golden brown. Take out of the oven and remove from muffin pan, let it cool down. Make a filling of either smoked snoek or balsamic biltong. You can serve any filling even a salad in the phylo bowl. Smoked snoek : Remove all the “bones” from the snoek. Flake the snoek, add cream cheese (not cottage cheese), fish spice,salt, freshly ground black pepper and lemon juice to taste. Use +- 300g for 4 people with 1 tub cream cheese. Serve in phylo cup.Garnish with finely


Onlangse inskrywings

Die lente maak almal bietjie simpel. Wetenskaplikes reken dat die seisoenale toename in temperatuur ’n perifere vasodilatasie veroorsaak wat net genoeg bloed van jou brein af steel om jou effens hipoksies te laat. Dis hierdie suurstofnood wat volwasse mans sonder kouse laat werk toe gaan. Die ischemie wat volg het baie dieselfde effek as twee tot drie light biere en laat jou motorfunksie grootliks intak, maar los jou net-net kwesbaar genoeg om na jou ex te begin verlang of dalk selfs ’n vierde bier te drink. Vir die Barrel Boys was dit egter die eersgenoemde. Almal het ’n eerste liefde. Party mense is geseën met ’n voortreflike, ingebore, oordeel en vir hulle word dit ’n enigste liefde, maar meeste van

Onlangse inskrywings

The S5 Drop Down Panel is a slide down panel that will appear at the top of your site. The panel itself contains six module positions. You may publish any module that you wish into these positions. It comes packed with features so be sure to check out the list and screenshot below. Customize almost everything! Shadows, borders, gradient, opacity Contains 6 module positions drop_down_1, drop_down_2, drop_down_3, drop_down_4, drop_down_5 and drop_down_6 Auto adjust to the height of your content Set your own open and close text Auto collapse if no modules are published to it And many more features! Screenshot of Drop Down admin in template configuration


Onlangse inskrywings

Mix 1 tin john west mackrel in oil with a tin john west sardines in oil and about 3 john west anchovies…blend well and serve

Onlangse inskrywings

Hoofstuk 1 Basiese Reëls vir die generasie wat akademiese resepte wil lees Maak seker dat alle gemeenregtelike (ou reëls) en statutêre vereistes (die land se geskrewe reëls – ja, daar is so iets) nagekom word, onder andere, daardie vereistes (wat jy in of op of aan die resep moet kan sien) wat nagekom word om te verseker dat die resep bindend op die mense is (jy mag nie iets anders doen nie – die woorde bind jou vas soos ‘n tou wat om jou arms en lyf gaan), en dat die mense nie krimineel vervolg sal word nie (die resep mag byvoorbeeld nie se dat jy iets verkeerds moet gaan doen, soos om diere seer te


Onlangse inskrywings

BOONTJIE SOPBestandele1 Pakkie Bees Stew vleis1 ui3 Aartappels3 Wortels4 Preie Stingels (Leeks)1 Blik Tamatie en Uie Mix1 pakkie Bruin uie sop of 1 pakkie stew mix sop1 pakkie droe boontjies3 Lepels Worcestershire Sous3 Liters Water2 Blokkies Beef Stock Sout en Swart Peper.. Braavleis Speserye1 Koppie droe sopmengselMetodeKook boontjies vir n uur in water met sout. Spoel boontjies af in n vergieter. Hou eenkant.Braai ui en plaas vleis in pot.Voeg sout,peper,worcestershire sous en braaivleis speseryer by vleis. Meng beef stock in 2 liters water en voeg by vleis. Voeg boontjies en droe sopmengsel by vleis en kook vir nog n uur. Rasper aartappels, wortels en kap preie. Na n uur voeg aartappels,wortels, preie, blik tamatie en uie


Onlangse inskrywings

Die Windpomp Feesbord Hierdie feesbord was gelaai met die lekkerste plaaslike Karoo produkte - volstruisfrikkadelle, granate, vye, geroosterde brood, olywe, songedroogde tamaties, patee en die wonderlikste bonepatee wat ons gemaak het met IMBO-bone. Die

Onlangse inskrywings

Livi is skielik anemies verklaar en moet yster inneem. Nou Skoor is grootgemaak sonder die inname van organe, en ek weet lewer is ‘n uitstekende bron van yster. As mens die slim mense kan glo! Sit dan in die agtermiddag slentergang van die son en wonder hoe ek die lewers in haar gaan kry sonder om te moet proe aan my poging, en sonder dat sy enamel toe hol vir verligting. PeriPeri chicken livers. Klink soos daai destydse garnaal kelkie. Afgesaag en afgeleef en boooooring. Smaak kliere, verbeelding en kop begin werk, en ek dink my poging het demits goed uitgewerk. Probeer gerus. Ontvries en kyk dat al die senings en goed af van die lewers is.


Onlangse inskrywings

Advertisements

Onlangse inskrywings

Hierdie resep is baie lekker as dit met braaivleis voorgesit word 2 Pakke gemengde Seekos Halwe pak spinasie Lasagne 1 Blikkie room Aromat Stoom die seekos tot dit gaar is Kook die Lasagne pasta tot dit gaar is en sny dit dan in lang stroke ongeveer 1 cm breed Dreineer die water van die seekos terwyl dit nog warm is en meng dit saam met die warm, gedreineerde pasta Meng nou Aromat na smaak en die blikkie room ook by Bêre in die yskas tot dit ordenklik afgekoel het- verkieslik oornag Advertisements

Onlangse inskrywings

Hoekom die woordeboek van fudge praat as “twak praat” of bedrog sal ek nou nie weet nie. Al wat ek weet is, DIS LEKKER! Hier volg die resep van jare gelede – nog steeds ‘n wenner. 1 kg suiker 2oog stork margarine (bak) 3/4 koppie melk 1 blikkie gewone kondensmelk 1/2 koppie fyn gekapte gemengde neute en/of (gemengde droë vrugte opsioneel) van die wat jy in sakkies by die groentewinkel kan koop per gewig. Los die suiker op in die melk op lae hitte. Suiker moet gesmelt wees. Stel plaat hoër en voeg botter en kondensmelk by. Laat kook vir ongeveer 1/2 uur terwyl jy heeltyd roer en totdat die borrelende massa begin wegtrek teen


Onlangse inskrywings

KULTUURSTOKERSGILDE MAMPOERFEES 4 JUNIE 2016, MET MAMPOER-KAMPIOENSKAPPE OP DONDERDAG 2 JUNIE. Inleiding: Ons nooi alle kultuurstokers en Artikel 116 stokers in Suid Afrika om deel te neem aan die Nasionale Mampoerkampioenskappe te Willem Prinsloo Landboumuseum, Rayton Pretoria, vanaf 1 Junie tot 4 Junie 2016. Die doel van die mampoerfees is om die gehalte van die drank wat deur bogenoemde gestook word te verbeter. Volgorde van gebeure: Woensdag 1 Junie – Dranklokaal word voorberei vir beoordeling vanaf 10h00. Donderdag 2 Junie – Beoordeling van drank vind plaas Vrydag 3 Junie – Van 07h00 tot 10h00 word uitslae op die bottels aangebring. Van 10h00 tot 13h00 word ‘n Kursus in “Basiese Stookbeginsels” deur die hoofbeoordeellaar Lofty Ellis aangebied Die

Onlangse inskrywings