blik.co.za   gebeure   meer   byvoeg  
Platforms en Merkers
kos: resepte, kookkuns, bak, bier, wyn, mampoer, witblits, brandewyn, hardehout, eetplekke
My paaie het so 20 jaar gelede met Elria Wessels gekruis toe ek besig was met ‘n Verhandeling oor Suid-Afrikaanse kultuurkos. Op daardie stadium as ek reg onthou was Elria Wessels nog werkend by die Oorlogs meuseem in Bloemfontein. Sy het vir my ‘n kopie gestuur van Boerespyse wat sy saamgestel het in opdrag van die Oorlogsmeuseem. Dit was ʼn insiggewende boek in vele opsigte want ek kon direk vir die skrywer vra hoe sy by elke resep se oorsprong uit gekom het. Ons het vir ure heen en weer geepos. So het sy die paadjie plavei vir nog bronne wat ek nagevors het en so het my Boerekos met ʼn Twist konsep ontwikkel. Later jare het Human en


Onlangse inskrywings

A top French chef in Paris who had already won 3 Michelin stars was once asked how he managed to maintain those high standards. “By never being satisfied,” he replied, “because once you become satisfied, you start going backwards.” I was reminded of this during a visit to the fabulous Quoin Rock Wine Estate outside Stellenbosch earlier this year. But before I get to that, some background to this estate which had gone through some turbulent times before the Gaiduk family of Ukraine took charge. An aerial view of the estate, with its heli pad! Quoin Rock lies in the beautiful Knorhoek Valley at the foot of the Simonsberg Mountains. Under the custodianship of its new owners, passion, energy and


Onlangse inskrywings

Have you also tried the famous baked feta idea that took social media by storm earlier this year? How about trying this version: Lentils with baked feta and tomatoes? It’s really delicious and a fabulous vegetarian meal or tasty side dish. My version of this recipe was developed for AMC Cookware and is so easy. The post Lentils with baked feta & tomatoes appeared first on HeleenMeyer.

Onlangse inskrywings

Meeste mense is dalk Covid-19-voos, maar soms is alles net maanskyn en rose, veral as jy die volmaan van nader bekyk op ʼn heerlike somersaand op die beeldskone Paarlberg. Daarom nooi die Afrikaanse Taalmuseum en -monument se vriendelike personeel almal hartlik uit om die eerste Volmaanpiekniek van die seisoen op Vrydag, 22 Oktober 2021, met hulle te vier. Dié pieknieks is baie gewild onder plaaslike inwoners én toeriste, wat veral die sonsondergang en pragtige naguitsig van die vallei geniet. Besoekers kan enige tyd tussen 17:00 en 22:00 kom piekniek hou en die monument, ʼn simboolgelaaide beeldhouwerk sonder weerga, besigtig. Besoekers word ook aangemoedig om die omgewing te verken en daar is buitelug-speletjies en speelparke vir die kinders. Gaste is


Onlangse inskrywings

Lemoen- Stroopkoek met Cointreau Nartjies 248 g koekmeel 5 ml bakpoeier 3 groot eiers 248 g suiker 2 lemoene se skil fyn gerasper 190 ml olyfolie 190 ml vars lemoensap knippie METODE verhit die oond tot 180C en spuit ‘n losboompan met Spray&Cook meng die meel, bakpoeier en sout in ‘n bak klits die eiers goed in ‘n bak vir omtrent een minuut voeg die eiers en lemoenskil by en klits tot dit liggeel van kleur raak vir omtrent 3 minute terwyl jy klits voeg die olie by tot dit goed gemeng is op ‘n stadiger spoed klits die helfte van die meelmengsel by klits die lemoensap by laaste klits die res van die meel by


Onlangse inskrywings

Ek is so bly daar is nou ‘n spesiale bewustheid om die eet van groente aan te wakker, want deesdae word dit beslis nie net meer opgekook en as bykos voorgesit nie. Ek geniet dit om met groente te eksperimenteer, die pragtige kleure en bros teksture leen dit darem net te veel tot smaaklike geregte, want die geure werk tog te lekker saam. Aan groen groentes, tamatie, koolsoorte en eiervrug kan mens ook maar weglê, want dit het lekker min koolhidrate en kilojoules, dis nou te sê as jy dit nie verdrink in die olie terwyl jy dit gaarmaak nie. Met ‘n Airfryer in die huis is hierdie probleem ook nou uitgesorteer en die groente is heerlik bros, maar

Onlangse inskrywings

Dink aan ‘n donker sjokolade bruintjie, ‘n gebakte kaaskoek en ‘n ystervarkie wat jy saamvoeg in ‘n heerlike blokkie en jy kom min of meer uit by hoe hierdie bruintjies proe. Dis absoluut heerlik en ‘n perfekte klein happie. Ek het donker kakao gebruik en ek kan dit sterk aanbeveel. Ek het die resep op sallysbakingaddiction.com gesien. Sy het heerlike gebak op haar web bladsy! Die resep lewer sowat 16 tot 24 bruintjies…hang net af hoe groot of klein jy hulle sny. Dit kan tot ‘n week in die yskas hou…as dit so lank hou BestandeleKaaskoek beslag:225g roomkaas (kamer temperatuur)2 eetlepels (28g) botter (kamer temperatuur)2 eetlepels koekmeel½


Onlangse inskrywings

Foto’s van brandnetels en van die sout kaaskoek: Karen Hart ......... Ek is virus-voos. Ek het genoeg gehad van Covid en hierdie erger-as-’n-Hollywood-riller waarin ons so ongevraagd beland het. Elke greintjie menswees in my weier om te aanvaar dat dit die “nuwe normaal” vir die res van my lewe gaan wees. ......... Ek is virus-voos. Ek het genoeg gehad van Covid en hierdie erger-as-’n-Hollywood-riller waarin ons so ongevraagd beland het. Elke greintjie menswees in my weier om te aanvaar dat dit die “nuwe normaal” vir die res van my lewe gaan wees. Wanneer my oë soggens oopgaan, begin ek al teen die virus baklei. Ek kan nie waag om ’n bietjie later in die bed te bly nie, want dan


Onlangse inskrywings

Die lekkerte van kook is die plekke waarheen dit my kop neem. Die ontvlugting begin reeds by die besluit wat om te maak. Reis ek terug na my ma se kombuis met haar groenbone gestowe met ui, aartappel, bietjie bonekruid, witpeper of reis ek na ‘n minder bekende bestemming? Gisteraand het my kosnuuskierigheid die oorhand gekry. Griekeland toe vir fasolakia lathera – groenbone gestowe met tamatie en aartappel in olyfolie. Eintlik is olyfolie die hoofbestanddeel, want die groente bad behoorlik daarin. ‘Lathera’ verwys na die klassieke Griekse metode om groente in olyfolie (en gerasperde tamatie) gaar te stowe tot smeltsag. Jy kan nog groente bysit, gewoonlik uie, aartappel en soms ook wortel.


Onlangse inskrywings

So dit was lekker koud die afgelope paar dae, winter is ook darm aan die einde maar hierdie sop resep bly nou maar net n wenner. Lekker Man! Dit is n lekker “creamy”, ryk and cheesy biltong sop. Die geheim van die resep is in die spices. Hy begin soos wat mense gewoonlik n witsous sal maak. So wees geduldig, maak seker jy staan kans om bietjie elbow grease te gebruik want jy gaan bietjie werk vir jou sop. Hier is wat jy gaan nodig he: 125g Egte botter – moenie tyd mors met margerine nie110g Koekmeel500ml melk100g Biltong poeier1.5L Beef Stock ( Gebruik die een


Onlangse inskrywings

Dis min dat my lewe soos iets uit ‘n Hollywood film is. In 2015 het ek Rome besoek met opwinding en hoop dat ek iets chic en cool soos iets uit ‘n Fellini-film sou beleef het. Inteendeel het ek verkoue gekry, nie ‘n enkele lift op ‘n Vespa gekry nie, en die Trevi-fontein was buite werking! Die gelato was darem elke liewe keer ’n wenner. Spring oor na 2021 en die verste wat ek deesdae reis is Pretoria. Wanneer ’n mens aan Pretoria dink skree dit nie noodwendig “Hollywood movie” nie. Dit is wel die stad van prag Jakarandas, die statige Unie Geboue, en waar Kaapse sokkies kouse is. Dis ook die plek waar jy


Onlangse inskrywings

'n Maklike piesangbroodjie sonder koeksoda, met 'n doepa sherry, lekker vinnige meng en bak 3 oorryp piesang fyngedruk½ kop bruinsuiker1½ kop bruismeel1 groot eier3 el botter1 el kookolie125 ml Old Brown Sherrysprinkel neutmeskaat (nutmeg)mespunt sout*melk .Voorverhit oond 180 C smeer 20 cm broodpan goed met botter .In ‘n lekker groot mengbak, room suiker, botter en kookolie saamBo op gooi koekbruismeel, neutmeskaat, fyngedrukte piesang en breek eier by, meng goedMeng goed deur tot ‘n stywe deeg, laastens voeg sherry by en vou deur tot gladde deegSkep in gesmeerde broodpanBak by voorverhitte oond + – 45 min tot toetspen skoon uitkomLaat in broodpan afkoel voor jy uitkeer .Laat broodjie


Onlangse inskrywings

My Oupa: Schalk Willem Jacobsz “22.11.1865 – 6.10.1943” Wilhelmina Maud Williams (Minnie) 23.05.1875-13.8.1956, dogter van Leopold Williams 31-01.1839 – 10.11.1910 Links Bo: Schalk as krygsgevangene te Ragama, Ceylon. Middel Links: Oupa Jan en derde vrou Aletta Naude met kleinkinders Frank en Bodina. Middel: Hul 4 seuns Jan Francois Frank 15.06.1895 – 21.05.1926. Schalk Willem 12.06.1904-20.06.1990

Onlangse inskrywings




Onlangse inskrywings

Archimedes moes vir Koning Hiero II uitpluis of van die goud wat vir sy kroon gebruik moes word dalk vervang is met silver. Korrupsie is tydloos. Hy het in die bad geklim en opgemerk dat die water styg toe hy inklim. Een plus een is twee en hy het die gevolgtrekking gemaak dat water gebruik kan word om die volume van 'n onegalige voorwerp te meet. Hy was so opgewonde oor sy ontdekking dat hy poedel nakend in die straat afhardloop en "Eureka!" geskree het.My suurdeeg gis monstertjie is grootgemaak op Eureka meel so net goed om hom na Archimedes te vernoem. Maar enige troeteldier moet nie 'n naam kry met vier lettergrepe nie. Twee is genoeg want hoe roep


Onlangse inskrywings

Hierdie was seker een van die lekkerste Low FODMAP geregte wat ek al gemaak het! Bestandele: * 6 x hoender borsies, plat gekap * 7-10 medium aartappels, in klein blokkies gesny * 1 x teelepel olie (verkieslik coconut oil) * sout en peper na smaak * Mayonnaise * Gerasperde Kaas (white Cheddar of Tussers) Voorverhit oond op 220°c Smeer oond pan met bietjie olie/spuit met spray and cook Versprei gesnyde aartappels eweredig onder in pan. Strooi die olie oor en gooi sout en peper


Onlangse inskrywings

Skil jou aartappels en sny aartappel in 4 stukke/skyweGooi in plastieksak en pre-cook in mikrogolf tot gaarGooi klomp meel en aromat in die sak saam met die aartappels (die kaas of gewone geur is reg)Gooi hierby 'n klein pakkie fyngedrukte Simba Chips by (geur van jou keuse)Skud die sak tot die aartappels oral om bedek is met die mengselGooi in pot met redelike warm olie totdat dit warm word, of sommer jou deep fryer en braai tot goudbruin en bros.Bron: Source Bosveld Bos Kombuis/Lekker Wildsvleis Resepte Repost Kaalvoet: Barefoot Chef


Onlangse inskrywings

Print Banana Bread Sosaties Author: uitkyk Prep Time: 20


Onlangse inskrywings

Haal die stingels uit.Spinasie ... dis 'n woord wat lelike gedagtes in my laat opkom. As 'n deurtrapte koshuisbrak ken ek spinasie as daardie vaal, waterige gekookte trapsel met uie en aartappels by. Gekook vir ure en skrikwekkend in kleur, geur en aangesig.Ek is doodseker die meeste van ons het soortgelyke herrinneringe aan spinasie.Kerf die stingels vir die sousSo tyd gelede het ek vir my 'n Aquaponic stelsel opgerig en Spinasie was een van die gewasse wat ek ingesit het. Teen die tyd dat die Spinasie gereed was vir oes het ek begin uitdeel en verkoop maar het self nie aan die goed geraak nie.Toe kom die China Virus en ek kyk met nuwe oë na my kokery en etery.


Onlangse inskrywings

Ingredients spray olive oil 2 chicken breasts, skinless and trimmed 200g each ½ onion, finely chopped 1 fat garlic clove, crushed 100g mixed or chestnut mushrooms, sliced 250ml chicken stock (made with ½ a stock cube) salt and pepper 100ml crème fraîche 1 tbsp freshly chopped parsley, for garnish 300g broccoli, steamed, to serve Method Heat the spray oil in a non-stick frying pan, add the chicken breasts and fry for about 10 minutes, or until well browned on both sides. Set aside. In the same pan, add a little more oil and fry the onion for 2–3 minutes, or until translucent. Add the garlic and fry for another 1–2 minutes. Add the mushrooms and fry until golden-brown. If they

Onlangse inskrywings

Die nuwe jaar is in volle swang. Ons het in Januarie weggespring met ‘n vaart, en alles hardloop voor die wind. Elke dag het genoeg aan sy eie dinge. Ons jaag van afspraak tot afspraak, van wasgoed bondel tot bondel, van opstaantyd tot slaaptyd, van spertyd tot spertyd. Dit is kompleet asof die geheimsinnige grys menere van Michael Ende se storietjie, MOMO, ons aan die kort hare beet het. Iemand steel die tyd, want waarom is daar net nie meer tyd vir alles nie? Ons het al minder tyd vir mekaar, vir ons gunsteling-tydverdryf, vir ordentlik eet… en bitter min tyd vir die noodsaaklikste van alles – geestelike voedsel. Mens


Onlangse inskrywings




Onlangse inskrywings

Glo dit of nie, hierdie is ’n storie oor wyn. As jy in die vroeë 1800’s deur die Witwatersrand gery het sou jy nie veel van dit gedink het nie. En as jy die winter gekies het om dit te doen sou jy nóg minder gedink het. Daar is nie baie natuurskoon nie en die bietjie wat daar is, is bedek in daai kleur waarvoor net Afrikaans ’n woord het: vaal. Vaal gras en rooi grond. Op eerste oogopslag lyk dit nie soos die land van melk en heuning waarvoor jy gehoop het nie. Jy kyk vir Sarie op die ossewa en wonder of julle nie eerder moet teruggaan Kaap toe nie, maar jy stap aan want dis moer

Onlangse inskrywings

Met van die land se topkunstenaars wat binnekort by Die Keldery, in Vredendal, in aksie beleef kan word, is dié venue beslis die plek om te wees. Die Keldery, amptelike proe-lokaal van Namaqua-wyne, is die perfekte plek om te ontspan en lekker saam met vriende en familie te kuier. Dit is hier waar eg-Namakwalandse gasvryheid en vriendelikheid van die personeel verwag kan word terwyl daar aan tradisionele geregte gesmul word. Om alles te kroon kan enige van die Namaqua-wyne hier geniet word. Die Keldery Restaurant bied ’n program met vermaak vanuit die boonste rakke aan en daar kan uitgesien word na drie groot optredes wat binnekort by dié topklas-restaurant sal plaasvind. Inwoners van en besoekers aan die Namakwalandse

Onlangse inskrywings

700g klein aartappeltjies 150 ml olyfolie (Ek het ‘n nuwe suurlemoen gegeurde olie) 30 ml heelkorrel mostert 70 ml suurlemoensap (of ‘n halfwe suurlemoen se sap) 2 ryp avokadopere Sout en swartpeper na smaak   Kook die aartappels sag maar nie pap nie Meng die olyfolie, mostert, suurlemoensap en sout en peper Sny aartappels in...

Onlangse inskrywings

KULTUURSTOKERSGILDE MAMPOERFEES 4 JUNIE 2016, MET MAMPOER-KAMPIOENSKAPPE OP DONDERDAG 2 JUNIE. Inleiding: Ons nooi alle kultuurstokers en Artikel 116 stokers in Suid Afrika om deel te neem aan die Nasionale Mampoerkampioenskappe te Willem Prinsloo Landboumuseum, Rayton Pretoria, vanaf 1 Junie tot 4 Junie 2016. Die doel van die mampoerfees is om die gehalte van die drank wat deur bogenoemde gestook word te verbeter. Volgorde van gebeure: Woensdag 1 Junie – Dranklokaal word voorberei vir beoordeling vanaf 10h00. Donderdag 2 Junie – Beoordeling van drank vind plaas Vrydag 3 Junie – Van 07h00 tot 10h00 word uitslae op die bottels aangebring. Van 10h00 tot 13h00 word ‘n Kursus in “Basiese Stookbeginsels” deur die hoofbeoordeellaar Lofty Ellis aangebied Die

Onlangse inskrywings

Gaan luister saam op ons website !!! Die spesiale trial ending episode!! Ons beplan 'n bankrooftog. en bespreek ons planne vir 'n zombie apocalypse sowel as ons eie reallity tv show.

Onlangse inskrywings

Hoender is ’n heel gawe dier. Hoenderpastei, heel hoender op die braai, hoender in witwyn… Gee vir my en ek gee my oor aan die lekkerte. Maar ai, vir hoenderborsies het ek nie juis ooghare nie. Eerstens is daar die tekstuur – daai sappige donkerder fyn vleisies van die boud en die been, dié het bors nie. Dis bra bleeksiel en stringerig. En dan’s daar die neiging na droogheid, soos Kaapstad die laaste drie jaar. Borsies maak sin vir my as ek hulle stop (soos met kruie en knoffelbotter Kiev-styl) of toedraai in ’n pancetta-kombersie. Maar waarskynlik my gunsteling ding om met ’n bors te doen is om hom katswink te slaan tot hy stil lê, en in ’n eier-en-krummelbad


Onlangse inskrywings

Maak: omtrent 30Bereidingstyd: 30 minuteBaktyd: 10 minuteOondtemperatuur: 180 °C300 ml (165 g) koekmeel65 ml (55 g) strooisuiker135 ml (125 g) koue botter1 ml amandelgeursel125 ml (50 g) gemaalde amandels1 groot eiergeelVERSIERSEL250 ml (130 g) versiersuiker, gesif kos kleursel in die kleure van jou keuse.1 Meng die meel en suiker saam in 'n mengbak of voedselverwerker. Voeg die botter by en vryf of pols dit totdat die mengsel soos droë broodkrummels lyk. Meng die amandelgeursel, fyn amandels en eiergeel by.2 Maak 'n bol met die mengsel en bedek dit met kleefplastiek. Sit dit vir 30 minute in die yskas.3 Rol die deeg tussen twee velle waspapier uit tot 'n dikte van 5 mm. Gebruik 'n ravioli snyer of messie en

Onlangse inskrywings

Wanneer laas het jy sommer net iets vir die lekker gedoen? Sommer net vir die pret? Daardie selfde lekkerte ervaar as wanneer jy diep uit jou maag uit lag . . . sommer oor niks. ‘n Mens raak so vasgevang in ‘n oorlewingstryd – want dis wat dit deesdae is om te sorg dat daar genoeg kos op die tafel en jou mense versorg is. En jy vergeet van die lag en die lekker, om sommer net pret te hê. Ek het nooit kinders gehad nie en was langer losloper as die drie kort tussenposes wat ek getroud was. Maar nóú leer ek wat dit is om te moet sorg. Ek het ‘n man van die straat af onder my


Onlangse inskrywings

Jy benodig: 1.25 liter melk 2ml koeksoda 500g suiker 3ml sout Metode: Voeg alle bestanddele bymekaar en roer oor lae hitte totdat die suiker opgelos is. Kook stadig totdat die melk soos dik room begin lyk. Moenie roer nie, tensy melk wil oorkook. Gooi in flesse wat gesteriliseer is en …

Onlangse inskrywings

Griekse kookkuns 1Traditionele Griekse Kersfeeskoekies.Melomakarona!!!😋https://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2019/07/griekse-kookkuns.html2 cups veg oil1/2 cup orange juice1/3 cup sugar1 tbspoon cinnamon2 cups plain flour4 cups self raising flourSyrup1 cup honey1 cup sugar1 cup water1 cinnamon stick1 tbspn grated orange rindPreheat oven to 180cCombine all wet ingredients. then add flour till dough becomes soft but not sticky.roll small balls and lay out onto tray.cool approx half hourBake for 30 mins and allow to cool.Bring water, sugar, orange rind and cinnamon to a simmer. Add honey and let cool down. Slowly add biscuits into syrup leave for a few seconds, then put on plate and sprinkle with crushed walnuts.Source: greek recipes.GRIEKSE KOOKKUNS 2 LAMB KLEFTIKO.https://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2019/07/griekse-kookkuns.htmlI leg of lamb (I used 4 lamb shanks)Marinade:4 (or more) cloves garlic


Onlangse inskrywings

60ml botter 60 ml kondensmelk 10 ml suurlemoensap Klits alles goed saam tot lig en styf Gebruik soos geklitse room


Onlangse inskrywings

Portuguese Espetadas Wil bietjie vir julle ons Espetadas wys wat ons nou die dag met ‘n kampnaweek gemaak het. Julle kan dit gerus probeer. Dit is heerlik. Groot stukke rump, sirlion of fillet steak – in groot blokke gesny. Ons het hier Kudu fillet gebruik. MARINEER jou vleis 1 UUR VOOR JY BRAAI in knoffel, […]

Onlangse inskrywings

Week vyf: Kolwyntjies vir Ouerdag by die skool Eerste ouerdag by sussie (Maia) se skool en soos enige ma wat wil betrokke lyk, stem ek toe in om kolwyntjies te maak vir die dag. Mens het mos die ‘urge’ om te probeer lyk dat jy jou sh!t together het vir al die mense om jou, maar in realiteit hol jy net soos ‘n hoender wat se kop afgekap is rond. Maar die waarheid is ons almal doen, moenie vir jouself jok nie! En dis normaal. Want kids happen. En niks is weer dieselfde. En dis okay. So stuur ek man winkel toe met die inkopielys vir skool se kolwyntjies (hy het nie geweet dis die afrikaanse woord vir cupcakes nie,

Onlangse inskrywings

In die aand as ek my kop neerlê, en my vriend, die droom weer sien, dink ek aan beesvleis stroganoff. Dan praat ek en my vriend oor hierdie wonderlike kos wat jare gelede as goedkoop en gewild gesien was. Ek is bevoorreg om die meeste van my drome te kan onthou. Hierdie besonderse droom was besonders stormagtig. Ek het rondgerol en gesweet onder die warm kombers. Warm as gevolg van my hitte daarin vasgevang en my gewete wat my laat rol. Ek dink aan die bestanddele: 907 g (2 pond) beesfilet 4 eetlepels buitensporige duur botter 1 groot ui, fyngekap 3 eetlepels meelblom 1 huisie knoffel, fyngestamp Sout en peper na smaak 2 blokkies vleisekstrak opgelos in ‘n koppe tamatiesous


Onlangse inskrywings

Mix 1 tin john west mackrel in oil with a tin john west sardines in oil and about 3 john west anchovies…blend well and serve

Onlangse inskrywings

Hoofstuk 1 Basiese Reëls vir die generasie wat akademiese resepte wil lees Maak seker dat alle gemeenregtelike (ou reëls) en statutêre vereistes (die land se geskrewe reëls – ja, daar is so iets) nagekom word, onder andere, daardie vereistes (wat jy in of op of aan die resep moet kan sien) wat nagekom word om te verseker dat die resep bindend op die mense is (jy mag nie iets anders doen nie – die woorde bind jou vas soos ‘n tou wat om jou arms en lyf gaan), en dat die mense nie krimineel vervolg sal word nie (die resep mag byvoorbeeld nie se dat jy iets verkeerds moet gaan doen, soos om diere seer te


Onlangse inskrywings

BOONTJIE SOPBestandele1 Pakkie Bees Stew vleis1 ui3 Aartappels3 Wortels4 Preie Stingels (Leeks)1 Blik Tamatie en Uie Mix1 pakkie Bruin uie sop of 1 pakkie stew mix sop1 pakkie droe boontjies3 Lepels Worcestershire Sous3 Liters Water2 Blokkies Beef Stock Sout en Swart Peper.. Braavleis Speserye1 Koppie droe sopmengselMetodeKook boontjies vir n uur in water met sout. Spoel boontjies af in n vergieter. Hou eenkant.Braai ui en plaas vleis in pot.Voeg sout,peper,worcestershire sous en braaivleis speseryer by vleis. Meng beef stock in 2 liters water en voeg by vleis. Voeg boontjies en droe sopmengsel by vleis en kook vir nog n uur. Rasper aartappels, wortels en kap preie. Na n uur voeg aartappels,wortels, preie, blik tamatie en uie


Onlangse inskrywings

Die Windpomp Feesbord Hierdie feesbord was gelaai met die lekkerste plaaslike Karoo produkte - volstruisfrikkadelle, granate, vye, geroosterde brood, olywe, songedroogde tamaties, patee en die wonderlikste bonepatee wat ons gemaak het met IMBO-bone. Die

Onlangse inskrywings