blik.co.za   gebeure   meer   byvoeg  
Platforms en Merkers
kos: resepte, kookkuns, bak, bier, wyn, mampoer, witblits, brandewyn, hardehout, eetplekke
Ek snuffel graag in ander koskulture vir vindingryke idees om groente opwindend voor te sit. Dit het my pad laat kruis met briam, die Griekse metode om groente in die oond te rooster, soortgelyk aan die Franse ratatouille. Die groentegereg is die beste nuus vir enigiemand wat baie lekker EN baie gesond wil eet. Oondgeroosterde groente, soos die Grieke dit doen. Dis ‘n viering van Mediterreense eenvoud, ‘en word tradisioneel gemaak wanneer die somergroentes op hul kruin is. In sy mees basiese vorm word dit gemaak met murgpampoentjies, rooi ui, aartappel en tamatie, soms ook soetrissies en eiervrug. In hierdie weergawe word opgesnyde murgpampoentjies, aartappel, uie, knoffel, tamatie, gedroogte


Onlangse inskrywings

Sjokolade is seker een van die mees geliefde items wanneer daar inkopies gedoen word vir ‘n heerlike bederf spyskaart. Daar is egter verskillende soort sjokolades in die handel beskikbaar en elke soort het sy eie aanwending en gebruik. Ons kry eet sjokolade, bakkers sjokolade (compound chocolate) en dan couverture sjokolade (vir die patisserie chef se fyn gebak). Die eet soort sjokolade wat ons oral in die lekkergoed afdeling vind is NIE geskik vir bak doeleindes van weë die afwesigheid van kakao botter wat die bou blokkies is vir die temper van sjokolade vir fyn sjokolade kuns en ook gebak. Die “compound” soort sjokolade wat mens kry het bitter min kakao botter in, maar meer palm olies en plantaardige basisse. Wanneer


Onlangse inskrywings

Wortelkoek nog nooit so maklik. Dit mag na baie bestanddele klink, maar dis net vir bymekaar gooi. Ek het alles met my hand gemeng om dit nie te oorwerk nie. Dit was ek en die houtlepel. Wortelkoek Bestanddele Droeë bestanddele 500 ml koekmeel 375 ml suiker 125 ml bruinsuiker 250 ml gekapte pekaneute en ‘n bietjie vir bo-oor strooi 10 ml koeksoda 7,5 ml bakpoeier Knippie sout 5 ml fyn kaneel 5 ml fyn gemmer 2,5 ml fyn naeltjies Nat bestanddele 750 ml fyn gerasperde wortels 4 eiers geklits 125 ml ongegeurde jogurt 180 ml gewone olie 1 (328g)blikkie crushed pynappels goed gedreineer 5 ml vanillageursel


Onlangse inskrywings

Met die eerste oogopslag lyk dit na ’n onwaarskynlike sprong. Hoe kan ’n proefleser, oorspronklik van Klerksdorp in die noorde van die land, by die Kaap se mees bekroonde wynkelder eindig as wynmaker? Vra maar net vir Zinaschke Steyn (33) wat pas as Nederburg se nuwe rooiwynmaker aangestel is. Eintlik is Steyn se reis nie so onwaarskynlik as mens dit onder ’n vergrootglas plaas nie. Hierdie kranige wynmaker mag nou wel haar beroepsloopbaan as proefleser by ’n drukkery op Worcester begin het, maar dit was nadat sy in 2005 gematrikuleer het. Sy het reeds beplan om suidwaarts te beweeg om ’n BSc-graad in Chemiese Ingenierswese aan die Universiteit van Stellenbosch te behaal omdat sy brandewyn wou maak. Maar toe gryp

Onlangse inskrywings

500 g gemaalde soutbeesvleisMosterdMayonnaiseFyngekapte agurkiesPeperVoeg mosterd na smaak by die vleis. Meng dan met net genoeg mayonnaise om ’n smeersel te maak.Geur met die agurkies en peper.


Onlangse inskrywings

Flavours that you remember for a very long time – that’s true of this lovely winter recipe. I developed this recipe a few years ago to show how easy and delicious it is to use Cecilia’s Farm dried fruit when cooking. This has remained one of my huge favourites. I hope you and your family will enjoy it as much as we still do. The post Pulled pork with sage, apples & pears appeared first on HeleenMeyer.

Onlangse inskrywings

Ek gaan nie te veel oor hierdie sop se nie. Net dat dit die maklikste en wel ook die lekkerste sop is wat ek nog gemaak het (en ek het al baie sop gemaak). Die rooster van die tamaties bring tamaties se natuurlike soet smaak uit en ek sal nooit weer tamatiesop op enige ander manier maak nie. Jy benodig…1,5 tot 2 kg tamaties (ryper is beter)1 groot of twee klein rooi soetrissies (pitte verwyder)1 groot of twee klein uie (geskil)4 knoffel huisies (geskil)2 tot 3 eetlepels olyf olie3 of 4 takkies vars tiemie2 koppies hoender of groente aftreksel½ koppie room (opsioneel)Sout en peper na smaak. Voor verhit jou


Onlangse inskrywings

Foto van die beskuit: Karen Hart. Foto van die koffie en beker: Pixabay Nero het viool gespeel terwyl Rome brand. Ek bak koekies en beskuit. Die koekies is vir bestellings – in moeilike tye soek mense troos in tuisgebak. Maar die beskuit is vir die huis. Min dinge is so lekker soos ’n lekker stukkie beskuit saam met jou oggendkoffie. My eerste koppie koffie drink ek net so. Sonder beskuit. Ek maal eers die bone vir my mokka. Enkeloorsprong – Guatemala. Lekker donker gerooster. Wanneer die dag lank en swaar lyk, haal ek die bone uit wat my broer vir my gerooster het. Dié word diep weggebêre vir daardie oggende wanneer die wêreld swaar op jou skouers lê. Met die


Onlangse inskrywings

Dis min dat my lewe soos iets uit ‘n Hollywood film is. In 2015 het ek Rome besoek met opwinding en hoop dat ek iets chic en cool soos iets uit ‘n Fellini-film sou beleef het. Inteendeel het ek verkoue gekry, nie ‘n enkele lift op ‘n Vespa gekry nie, en die Trevi-fontein was buite werking! Die gelato was darem elke liewe keer ’n wenner. Spring oor na 2021 en die verste wat ek deesdae reis is Pretoria. Wanneer ’n mens aan Pretoria dink skree dit nie noodwendig “Hollywood movie” nie. Dit is wel die stad van prag Jakarandas, die statige Unie Geboue, en waar Kaapse sokkies kouse is. Dis ook die plek waar jy


Onlangse inskrywings

'n Maklike piesangbroodjie sonder koeksoda, met 'n doepa sherry, lekker vinnige meng en bak 3 oorryp piesang fyngedruk½ kop bruinsuiker1½ kop bruismeel1 groot eier3 el botter1 el kookolie125 ml Old Brown Sherrysprinkel neutmeskaat (nutmeg)mespunt sout*melk .Voorverhit oond 180 C smeer 20 cm broodpan goed met botter .In ‘n lekker groot mengbak, room suiker, botter en kookolie saamBo op gooi koekbruismeel, neutmeskaat, fyngedrukte piesang en breek eier by, meng goedMeng goed deur tot ‘n stywe deeg, laastens voeg sherry by en vou deur tot gladde deegSkep in gesmeerde broodpanBak by voorverhitte oond + – 45 min tot toetspen skoon uitkomLaat in broodpan afkoel voor jy uitkeer .Laat broodjie


Onlangse inskrywings

My Oupa: Schalk Willem Jacobsz “22.11.1865 – 6.10.1943” Wilhelmina Maud Williams (Minnie) 23.05.1875-13.8.1956, dogter van Leopold Williams 31-01.1839 – 10.11.1910 Links Bo: Schalk as krygsgevangene te Ragama, Ceylon. Middel Links: Oupa Jan en derde vrou Aletta Naude met kleinkinders Frank en Bodina. Middel: Hul 4 seuns Jan Francois Frank 15.06.1895 – 21.05.1926. Schalk Willem 12.06.1904-20.06.1990

Onlangse inskrywings




Onlangse inskrywings

Elke dag is ’n geskenk. Wat jy daarvan maak is jou keuse. Hoe die dag eindig, is jou besluit. Ek hoor so baie mense sê, “as ek maar net geld gehad het” of selfs “as ek net méér geld gehad het, sou ek …” “As ek maar net ’n beter werk gehad het”. “As ek in ’n ander land gebly het.” “As my man/vrou tog net … ”. As, as, as. As is verbrande hout. Jou lewe is dit wat jy insit. Dit wat jy bereid is om te doen. Die dinge waarvoor jy dankbaar is, eerder as die soeke na dit wat jy nie het nie. Dit wat jy uit die lewe neem moet nooit

Onlangse inskrywings

Archimedes moes vir Koning Hiero II uitpluis of van die goud wat vir sy kroon gebruik moes word dalk vervang is met silver. Korrupsie is tydloos. Hy het in die bad geklim en opgemerk dat die water styg toe hy inklim. Een plus een is twee en hy het die gevolgtrekking gemaak dat water gebruik kan word om die volume van 'n onegalige voorwerp te meet. Hy was so opgewonde oor sy ontdekking dat hy poedel nakend in die straat afhardloop en "Eureka!" geskree het.My suurdeeg gis monstertjie is grootgemaak op Eureka meel so net goed om hom na Archimedes te vernoem. Maar enige troeteldier moet nie 'n naam kry met vier lettergrepe nie. Twee is genoeg want hoe roep


Onlangse inskrywings

Hierdie was seker een van die lekkerste Low FODMAP geregte wat ek al gemaak het! Bestandele: * 6 x hoender borsies, plat gekap * 7-10 medium aartappels, in klein blokkies gesny * 1 x teelepel olie (verkieslik coconut oil) * sout en peper na smaak * Mayonnaise * Gerasperde Kaas (white Cheddar of Tussers) Voorverhit oond op 220°c Smeer oond pan met bietjie olie/spuit met spray and cook Versprei gesnyde aartappels eweredig onder in pan. Strooi die olie oor en gooi sout en peper


Onlangse inskrywings

Skil jou aartappels en sny aartappel in 4 stukke/skyweGooi in plastieksak en pre-cook in mikrogolf tot gaarGooi klomp meel en aromat in die sak saam met die aartappels (die kaas of gewone geur is reg)Gooi hierby 'n klein pakkie fyngedrukte Simba Chips by (geur van jou keuse)Skud die sak tot die aartappels oral om bedek is met die mengselGooi in pot met redelike warm olie totdat dit warm word, of sommer jou deep fryer en braai tot goudbruin en bros.Bron: Source Bosveld Bos Kombuis/Lekker Wildsvleis Resepte Repost Kaalvoet: Barefoot Chef


Onlangse inskrywings

Print Banana Bread Sosaties Author: uitkyk Prep Time: 20


Onlangse inskrywings

Haal die stingels uit.Spinasie ... dis 'n woord wat lelike gedagtes in my laat opkom. As 'n deurtrapte koshuisbrak ken ek spinasie as daardie vaal, waterige gekookte trapsel met uie en aartappels by. Gekook vir ure en skrikwekkend in kleur, geur en aangesig.Ek is doodseker die meeste van ons het soortgelyke herrinneringe aan spinasie.Kerf die stingels vir die sousSo tyd gelede het ek vir my 'n Aquaponic stelsel opgerig en Spinasie was een van die gewasse wat ek ingesit het. Teen die tyd dat die Spinasie gereed was vir oes het ek begin uitdeel en verkoop maar het self nie aan die goed geraak nie.Toe kom die China Virus en ek kyk met nuwe oë na my kokery en etery.


Onlangse inskrywings

Ingredients spray olive oil 2 chicken breasts, skinless and trimmed 200g each ½ onion, finely chopped 1 fat garlic clove, crushed 100g mixed or chestnut mushrooms, sliced 250ml chicken stock (made with ½ a stock cube) salt and pepper 100ml crème fraîche 1 tbsp freshly chopped parsley, for garnish 300g broccoli, steamed, to serve Method Heat the spray oil in a non-stick frying pan, add the chicken breasts and fry for about 10 minutes, or until well browned on both sides. Set aside. In the same pan, add a little more oil and fry the onion for 2–3 minutes, or until translucent. Add the garlic and fry for another 1–2 minutes. Add the mushrooms and fry until golden-brown. If they

Onlangse inskrywings

Die nuwe jaar is in volle swang. Ons het in Januarie weggespring met ‘n vaart, en alles hardloop voor die wind. Elke dag het genoeg aan sy eie dinge. Ons jaag van afspraak tot afspraak, van wasgoed bondel tot bondel, van opstaantyd tot slaaptyd, van spertyd tot spertyd. Dit is kompleet asof die geheimsinnige grys menere van Michael Ende se storietjie, MOMO, ons aan die kort hare beet het. Iemand steel die tyd, want waarom is daar net nie meer tyd vir alles nie? Ons het al minder tyd vir mekaar, vir ons gunsteling-tydverdryf, vir ordentlik eet… en bitter min tyd vir die noodsaaklikste van alles – geestelike voedsel. Mens


Onlangse inskrywings




Onlangse inskrywings

Glo dit of nie, hierdie is ’n storie oor wyn. As jy in die vroeë 1800’s deur die Witwatersrand gery het sou jy nie veel van dit gedink het nie. En as jy die winter gekies het om dit te doen sou jy nóg minder gedink het. Daar is nie baie natuurskoon nie en die bietjie wat daar is, is bedek in daai kleur waarvoor net Afrikaans ’n woord het: vaal. Vaal gras en rooi grond. Op eerste oogopslag lyk dit nie soos die land van melk en heuning waarvoor jy gehoop het nie. Jy kyk vir Sarie op die ossewa en wonder of julle nie eerder moet teruggaan Kaap toe nie, maar jy stap aan want dis moer

Onlangse inskrywings

Met van die land se topkunstenaars wat binnekort by Die Keldery, in Vredendal, in aksie beleef kan word, is dié venue beslis die plek om te wees. Die Keldery, amptelike proe-lokaal van Namaqua-wyne, is die perfekte plek om te ontspan en lekker saam met vriende en familie te kuier. Dit is hier waar eg-Namakwalandse gasvryheid en vriendelikheid van die personeel verwag kan word terwyl daar aan tradisionele geregte gesmul word. Om alles te kroon kan enige van die Namaqua-wyne hier geniet word. Die Keldery Restaurant bied ’n program met vermaak vanuit die boonste rakke aan en daar kan uitgesien word na drie groot optredes wat binnekort by dié topklas-restaurant sal plaasvind. Inwoners van en besoekers aan die Namakwalandse

Onlangse inskrywings

700g klein aartappeltjies 150 ml olyfolie (Ek het ‘n nuwe suurlemoen gegeurde olie) 30 ml heelkorrel mostert 70 ml suurlemoensap (of ‘n halfwe suurlemoen se sap) 2 ryp avokadopere Sout en swartpeper na smaak   Kook die aartappels sag maar nie pap nie Meng die olyfolie, mostert, suurlemoensap en sout en peper Sny aartappels in...

Onlangse inskrywings

KULTUURSTOKERSGILDE MAMPOERFEES 4 JUNIE 2016, MET MAMPOER-KAMPIOENSKAPPE OP DONDERDAG 2 JUNIE. Inleiding: Ons nooi alle kultuurstokers en Artikel 116 stokers in Suid Afrika om deel te neem aan die Nasionale Mampoerkampioenskappe te Willem Prinsloo Landboumuseum, Rayton Pretoria, vanaf 1 Junie tot 4 Junie 2016. Die doel van die mampoerfees is om die gehalte van die drank wat deur bogenoemde gestook word te verbeter. Volgorde van gebeure: Woensdag 1 Junie – Dranklokaal word voorberei vir beoordeling vanaf 10h00. Donderdag 2 Junie – Beoordeling van drank vind plaas Vrydag 3 Junie – Van 07h00 tot 10h00 word uitslae op die bottels aangebring. Van 10h00 tot 13h00 word ‘n Kursus in “Basiese Stookbeginsels” deur die hoofbeoordeellaar Lofty Ellis aangebied Die

Onlangse inskrywings

Gaan luister saam op ons website !!! Die spesiale trial ending episode!! Ons beplan 'n bankrooftog. en bespreek ons planne vir 'n zombie apocalypse sowel as ons eie reallity tv show.

Onlangse inskrywings

Hoender is ’n heel gawe dier. Hoenderpastei, heel hoender op die braai, hoender in witwyn… Gee vir my en ek gee my oor aan die lekkerte. Maar ai, vir hoenderborsies het ek nie juis ooghare nie. Eerstens is daar die tekstuur – daai sappige donkerder fyn vleisies van die boud en die been, dié het bors nie. Dis bra bleeksiel en stringerig. En dan’s daar die neiging na droogheid, soos Kaapstad die laaste drie jaar. Borsies maak sin vir my as ek hulle stop (soos met kruie en knoffelbotter Kiev-styl) of toedraai in ’n pancetta-kombersie. Maar waarskynlik my gunsteling ding om met ’n bors te doen is om hom katswink te slaan tot hy stil lê, en in ’n eier-en-krummelbad


Onlangse inskrywings

Maak: omtrent 30Bereidingstyd: 30 minuteBaktyd: 10 minuteOondtemperatuur: 180 °C300 ml (165 g) koekmeel65 ml (55 g) strooisuiker135 ml (125 g) koue botter1 ml amandelgeursel125 ml (50 g) gemaalde amandels1 groot eiergeelVERSIERSEL250 ml (130 g) versiersuiker, gesif kos kleursel in die kleure van jou keuse.1 Meng die meel en suiker saam in 'n mengbak of voedselverwerker. Voeg die botter by en vryf of pols dit totdat die mengsel soos droë broodkrummels lyk. Meng die amandelgeursel, fyn amandels en eiergeel by.2 Maak 'n bol met die mengsel en bedek dit met kleefplastiek. Sit dit vir 30 minute in die yskas.3 Rol die deeg tussen twee velle waspapier uit tot 'n dikte van 5 mm. Gebruik 'n ravioli snyer of messie en

Onlangse inskrywings

Wanneer laas het jy sommer net iets vir die lekker gedoen? Sommer net vir die pret? Daardie selfde lekkerte ervaar as wanneer jy diep uit jou maag uit lag . . . sommer oor niks. ‘n Mens raak so vasgevang in ‘n oorlewingstryd – want dis wat dit deesdae is om te sorg dat daar genoeg kos op die tafel en jou mense versorg is. En jy vergeet van die lag en die lekker, om sommer net pret te hê. Ek het nooit kinders gehad nie en was langer losloper as die drie kort tussenposes wat ek getroud was. Maar nóú leer ek wat dit is om te moet sorg. Ek het ‘n man van die straat af onder my


Onlangse inskrywings

Jy benodig: 1.25 liter melk 2ml koeksoda 500g suiker 3ml sout Metode: Voeg alle bestanddele bymekaar en roer oor lae hitte totdat die suiker opgelos is. Kook stadig totdat die melk soos dik room begin lyk. Moenie roer nie, tensy melk wil oorkook. Gooi in flesse wat gesteriliseer is en …

Onlangse inskrywings

Griekse kookkuns 1Traditionele Griekse Kersfeeskoekies.Melomakarona!!!😋https://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2019/07/griekse-kookkuns.html2 cups veg oil1/2 cup orange juice1/3 cup sugar1 tbspoon cinnamon2 cups plain flour4 cups self raising flourSyrup1 cup honey1 cup sugar1 cup water1 cinnamon stick1 tbspn grated orange rindPreheat oven to 180cCombine all wet ingredients. then add flour till dough becomes soft but not sticky.roll small balls and lay out onto tray.cool approx half hourBake for 30 mins and allow to cool.Bring water, sugar, orange rind and cinnamon to a simmer. Add honey and let cool down. Slowly add biscuits into syrup leave for a few seconds, then put on plate and sprinkle with crushed walnuts.Source: greek recipes.GRIEKSE KOOKKUNS 2 LAMB KLEFTIKO.https://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2019/07/griekse-kookkuns.htmlI leg of lamb (I used 4 lamb shanks)Marinade:4 (or more) cloves garlic


Onlangse inskrywings

60ml botter 60 ml kondensmelk 10 ml suurlemoensap Klits alles goed saam tot lig en styf Gebruik soos geklitse room


Onlangse inskrywings

Portuguese Espetadas Wil bietjie vir julle ons Espetadas wys wat ons nou die dag met ‘n kampnaweek gemaak het. Julle kan dit gerus probeer. Dit is heerlik. Groot stukke rump, sirlion of fillet steak – in groot blokke gesny. Ons het hier Kudu fillet gebruik. MARINEER jou vleis 1 UUR VOOR JY BRAAI in knoffel, […]

Onlangse inskrywings

Week vyf: Kolwyntjies vir Ouerdag by die skool Eerste ouerdag by sussie (Maia) se skool en soos enige ma wat wil betrokke lyk, stem ek toe in om kolwyntjies te maak vir die dag. Mens het mos die ‘urge’ om te probeer lyk dat jy jou sh!t together het vir al die mense om jou, maar in realiteit hol jy net soos ‘n hoender wat se kop afgekap is rond. Maar die waarheid is ons almal doen, moenie vir jouself jok nie! En dis normaal. Want kids happen. En niks is weer dieselfde. En dis okay. So stuur ek man winkel toe met die inkopielys vir skool se kolwyntjies (hy het nie geweet dis die afrikaanse woord vir cupcakes nie,

Onlangse inskrywings

In die aand as ek my kop neerlê, en my vriend, die droom weer sien, dink ek aan beesvleis stroganoff. Dan praat ek en my vriend oor hierdie wonderlike kos wat jare gelede as goedkoop en gewild gesien was. Ek is bevoorreg om die meeste van my drome te kan onthou. Hierdie besonderse droom was besonders stormagtig. Ek het rondgerol en gesweet onder die warm kombers. Warm as gevolg van my hitte daarin vasgevang en my gewete wat my laat rol. Ek dink aan die bestanddele: 907 g (2 pond) beesfilet 4 eetlepels buitensporige duur botter 1 groot ui, fyngekap 3 eetlepels meelblom 1 huisie knoffel, fyngestamp Sout en peper na smaak 2 blokkies vleisekstrak opgelos in ‘n koppe tamatiesous


Onlangse inskrywings

Mix 1 tin john west mackrel in oil with a tin john west sardines in oil and about 3 john west anchovies…blend well and serve

Onlangse inskrywings

Hoofstuk 1 Basiese Reëls vir die generasie wat akademiese resepte wil lees Maak seker dat alle gemeenregtelike (ou reëls) en statutêre vereistes (die land se geskrewe reëls – ja, daar is so iets) nagekom word, onder andere, daardie vereistes (wat jy in of op of aan die resep moet kan sien) wat nagekom word om te verseker dat die resep bindend op die mense is (jy mag nie iets anders doen nie – die woorde bind jou vas soos ‘n tou wat om jou arms en lyf gaan), en dat die mense nie krimineel vervolg sal word nie (die resep mag byvoorbeeld nie se dat jy iets verkeerds moet gaan doen, soos om diere seer te


Onlangse inskrywings

BOONTJIE SOPBestandele1 Pakkie Bees Stew vleis1 ui3 Aartappels3 Wortels4 Preie Stingels (Leeks)1 Blik Tamatie en Uie Mix1 pakkie Bruin uie sop of 1 pakkie stew mix sop1 pakkie droe boontjies3 Lepels Worcestershire Sous3 Liters Water2 Blokkies Beef Stock Sout en Swart Peper.. Braavleis Speserye1 Koppie droe sopmengselMetodeKook boontjies vir n uur in water met sout. Spoel boontjies af in n vergieter. Hou eenkant.Braai ui en plaas vleis in pot.Voeg sout,peper,worcestershire sous en braaivleis speseryer by vleis. Meng beef stock in 2 liters water en voeg by vleis. Voeg boontjies en droe sopmengsel by vleis en kook vir nog n uur. Rasper aartappels, wortels en kap preie. Na n uur voeg aartappels,wortels, preie, blik tamatie en uie


Onlangse inskrywings

Die Windpomp Feesbord Hierdie feesbord was gelaai met die lekkerste plaaslike Karoo produkte - volstruisfrikkadelle, granate, vye, geroosterde brood, olywe, songedroogde tamaties, patee en die wonderlikste bonepatee wat ons gemaak het met IMBO-bone. Die

Onlangse inskrywings

Livi is skielik anemies verklaar en moet yster inneem. Nou Skoor is grootgemaak sonder die inname van organe, en ek weet lewer is ‘n uitstekende bron van yster. As mens die slim mense kan glo! Sit dan in die agtermiddag slentergang van die son en wonder hoe ek die lewers in haar gaan kry sonder om te moet proe aan my poging, en sonder dat sy enamel toe hol vir verligting. PeriPeri chicken livers. Klink soos daai destydse garnaal kelkie. Afgesaag en afgeleef en boooooring. Smaak kliere, verbeelding en kop begin werk, en ek dink my poging het demits goed uitgewerk. Probeer gerus. Ontvries en kyk dat al die senings en goed af van die lewers is.


Onlangse inskrywings