blik.co.za   gebeure   meer   +        
              |              
kos: resepte, kookkuns, bak, bier, wyn, mampoer, witblits, brandewyn, hardehout, eetplekke
’n Fees van glanskersies, speserye, neute en ‘n rooi emmertjie luukse vrugtemengsel…alles wat Kerskoek die mees gevierde koek van die jaar maak. Met sulke weelderige bestanddele vat ek liewers nie kanse nie, en stel my vertroue in ’n klassieke resep wat van geslag na geslag oorgedra is. Dis hoekom ek in die ou vergeelde gemeenskaps-resepteboekies met hul omkrulblaaie snuffel. Ek het vanjaar die ongelooflike ervaring gehad om deur honderde sulke boekies te gaan vir my nuutste boekieprojek. Hoe meer botter- en stroopspatsels op die blaaie, hoe beter …. asof die vorige kok wat daaruit gekook het vir ons leidrade los


Wys meer
Krismis kom mense! Kind-opgewonde, dís hoe ek oor Kersfees is. Saterdag kon ek eenvoudig nie meer wag nie. Ek loop vroetel in die kas in my spaarkamer en onthul al my Kers-tierlantyntjies wat die laaste elf maande snoesig in hulle sneespapier vir my lê en wag. Nou’s die hele huis die ene silwer, en wit en goud en liggies – nes ek daarvan hou. Ek sien uit na mense by dosyne wat kom kuier en eet, maar stres met kos is die een ding wat ek nie wil hê nie. Met ’n paar wintie kortpad geheime is dit ook nie


Wys meer
Hierdie is vir my seker een van die belangrikste punte in Suid-Afrika wat soms oor die hoof gesien word. Wat sê die reg oor die term Botter wat op ‘n pakkie gelys word? Suiwer botter word gemaak van room wat gekarring word totdat die wei skei en die vet dele aan mekaar vasklou en een massa vorm. Daarna word die botter gewas om die ekstra wei uit te kry, gesout en dan gepars in ‘n vorm. Die wet sê daar mag GEEN byvoegings gemaak word tot botter nie…maar GEEN!


Wys meer
Het jy al roereier met Oosterse geure gemaak? Die feit dat eiers so veelsydig is, maak dit maklik om amper elke keer ’n nuwe geurkombinasie te probeer. Met ‘tuisgemaakte’ klappermelk, ’n bietjie brandrissie en kleurvolle groente, voorgesit met vars koljanderblare en avokado, is dié roereier beslis iets anders.


Wys meer
Hailed the ‘Highest Ever Rated Shiraz from South Africa’ by esteemed USA publisher, Wine Enthusiast, The Black Lion 2017 from De Toren Private Cellar in the Polkadraai Hills outside Stellenbosch, the 6th vintage release of this exceptionally exclusive wine, is bound to be one of magnificent expression and a vintage already regarded as “one of greatness”. Due to the favourable weather conditions of the season, the 2017 vintage has been identified as one of the most promising years to deliver some of the country’s most phenomenal wines ever. Wines of South Africa CEO Siobhan Thompson remarks: “The general sentiment is


Wys meer
Vulsel: Klits saam: 1 blik kondensmelk, 2 eiergele en 125 ml vars suurlemoensap. Giet mengsel in klaargebakte bros tertkors. Klits 3 eierwitte tot stywe punte, sprinkel 60 ml suiker en knippie sout by as ook 1/4 t kremetart. Skep bo-op vulsel. Maak mooi puntjies met agterkant van lepel. Bak 15-20 minute tot goudbruin. Laat afkoel voor bedien.


Wys meer
Jou soeke na die perfekte bruintjieresep is verby! Hierdie bruintjies is krakerig aan die buitekant, maar sag en klam aan die binnekant.


Wys meer
Vrydag 9 Nov. 2018 Tema: Kyk in my hart 5 **** My eie woorde **** Wanneer ek en jy vandag vir iemand sê “ Kyk in my hart” weet ons hulle kan dit nie doen nie. Dis juis wat ons sê en doen wat wys wat in ons hart aangaan. Tog weet ons dat daar dikwels ‘n worsteling in jou hart is, omdat jy nie wil doen wat jy doen nie. Uiteindelik kan mense jou ondersteun, maar die antwoord lê juis daarin om ‘n volkome oorgawe te maak. Kyk wat sê Dawid… hy vra dat God sy hart moet deursoek


Wys meer
Soms moet jy vinnig ’n sop aanmekaarslaan. Dis dan wanneer jy daardie wonderbaarlike uitvindsel, die blikkie sop, sal waardeer. Niemand sal ooit van beter weet nie.So maak jy byvoorbeeld die wonderbaarlikste “Franse” uiesop wat enige moeilike smulpaap sal verlei:Maak seker niemand sien jou nie. Sny oop die blikkie uiesop en verdun dit met witwyn. Verhit tot warm. Intussen rooster jy skywe Franse brood in die oond en rasper parmesaan.Bedien ’n sny brood in elke sopbakkie, met parmesaan bo-oor gestrooi.Voilà!


Wys meer
Kaaserige Rys Pizza Rys KorsVir die Pizza Rys Kors:1 koppie Spekko Saman White Long Grain RiceSout na smaak2 ½ koppies water¼ koppie joghurt½ koppie mozzarella kaas, gerasper3 eier geleVir die vulsel:2 eetlepels tamatiepastaMayonnaise na smaak1 koppie gesnyde rotisserie hoender½ koppie ham¾ koppie sampioene, gesny½ Rooi ui, in skywe gesny½ koppie gesnyde groen peper¾ koppie mozzarella, gerasperVars pietersielie om te versiermetode:1. Kook die rys volgens die pak instruksies en voeg sout by na smaak.2. Meng die jogurt en eiergele saam. Voeg by die rys en meng.3. Voeg die gerasperde mozzarella by en roer om dit te kombineer.4. Sit 'n bakplaat met


Wys meer
Stellenbosch sommelier Joakim-Hansi Blackadder recently participated in the Gaggenau Sommelier Awards 2018 held in Beijing. The post Stellenbosch sommelier in Beijing finals appeared first on Stellenbosch Visio.


Wys meer
This accommodation on the edge of the Kalahari is situated in a garden that reminds of an oasis in the middle of red sand and thorn trees. A visitor relaxing in the sun. This establishment cater for everyone and offers en suite rooms, caravan stays and camping facilities, This Cape Wagtail booked in as a camper and build a camp at one of the guest rooms. This little one stays family will enjoy the stay in one of the re-purposed camper vans. It sits comfortable between the trees. The previous years the swallow moved into the family room. This year
DSC_0040

Wys meer
Portuguese Espetadas Wil bietjie vir julle ons Espetadas wys wat ons nou die dag met ‘n kampnaweek gemaak het. Julle kan dit gerus probeer. Dit is heerlik. Groot stukke rump, sirlion of fillet steak – in groot blokke gesny. Ons het hier Kudu fillet gebruik. MARINEER jou vleis 1 UUR VOOR JY BRAAI in knoffel, […]


Wys meer
1.8kg Grotman ChopSo twee weke gelede stap ek by my gunsteling vleiswinkel in en ek steek dood in my spore vas. Daar in die vertoonyskas staan 'n stuk vleis op 'n houtplank, kompleet met 'n bankskroef. Mensig maar dis 'n mooi prentjie. In my geestesoog sien ek al hoe die mes teen die been afgly ... en my mond begin water.Ek wink vir Wimpie nader ... "Hoeveel vir die stuk vleis en die bord ?"Sag en sappigTien minute later sit ek in my kar en skud my kop ... ek gesels kliphard met myself. Ek beter hulp gaan soek ...


Wys meer
Landbou Boerekos Arina du Plessis NB-Uitgewers ISBN: 9780798177139 Arina du Plessis gesels met Naomi Meyer oor Landbou Boerekos, wat onlangs by NB-Uitgewers verskyn het. Hallo Arina, baie geluk met Landbou Boerekos - die boek. Is hierdie boek soos wat die naam verklap: 'n samestelling van resepte wat voortspruit uit die Landbou Boerekos-tydskrifte? Wat is eenders, wat is anders (as mens boek en tydskrif met mekaar vergelyk)? Dankie! Landbouweekblad se kostydskrif, Landbou Boerekos, se lesers het al na die eerste paar uitgawes begin vra vir ’n kookboek met van die gewildste resepte. Na 12 uitgawes van die kostydskrif het ons gevoel


Wys meer
Ek het vroeer die jaar die voorreg gehad om ‘n bietjie in die verre ooste te kan toer. Ek het verlief geraak op die heerlike geure en veral die gebruik van vars speserye en kruie. Alhoewel ek nie in Thailand spesifiek getoer het nie, het ek een dag hierdie slaai by ‘n restaurant ge-eet en ek het nou al orals gesoek vir ‘n soortgelyke resep. Hierdie is die naaste wat ek nog kon kom. Die slaai is baie lekker lig en krakerig. Doen jouself ‘n guns en moenie enige van die bestandele uitlaat nie…hulle almal dra by tot ‘n heerlike


Wys meer
Ou gunsteling 'n lekker twist ! 1 kop strooisuiker 2 x-tra groot eiers - kamertemperatuur 2 el appelkooskonfyt 2 kop koekmeel 1 tl koeksoda 1 knippie sout 3 el botter 1 el asyn 200 ml volroom melk gemeng met 1 tl vanielje geursel . Vir die sous: 250 ml vars room 4 el botter 1 kop suiker 1 el Whiskey 1 el sterk koffie - aangemaak met bietjie warm water . Voorverhit die oond tot 180 ° C. Klits die strooisuiker en eiers tot donsig en lig, voeg die konfyt tot en klits tot romerig. Sif die droë bestanddele in


Wys meer
Die krag gaan af — en bly af. Hoe nou gemaak met my vrieskas vol vleis? Braai en eet alles op. ALLES. Nou. (Jy sal dalk vir die volgende paar weke nie vleis kan aankyk nie, maar dan is dit nou maar so.) Hokaai! Dis nie nodig nie. Eet lekker, vir langer. Hier is ‘n paar goeie planne: 1. Gebottel Maak die vleis in, in bottels. Ja, dis moontlik! Lees bietjie hier. Sorg net dat jy die regte gereedskap gebruik (ongelukkig kan dit bietjie lastig raak om ‘n ‘pressure-canner’ in SA in die hande te kry). 2. Gesout So oud


Wys meer

SPS (1)

Wys meer
Sult / Brawn - Die resep word genoem: “Verneuk Sult” omrede dit aangepas is om soos sult te proe. Die resep is nou rêrig ‘n randrekker en die blikkie boelie bief word gerek tot waar hy nie meer kan nie! Vinnig en bekostigbaar. Bestandele: 1 blikkie boeliebief 3 & 1/2 eetlepels gelatien 1 medium ui, gerasper 4 hardgekookte eiers, in skywe gesny 2 eetlepels kerrie of na smaak 2 knoffel huisies skoon gemaak en fyn gedruk 1 teelepel borrie 1½ koppie koue water Ekstra 1/4 koppie warm water om gelatien mee aan te maak Meng boeliebief, kerrie, koue water en


Wys meer
Dis weer daardie tyd van die jaar wat die Namakwaland floreer en al Darling se akkommodasie vol bespreek is weens die blommeskoue. Vir die eerste keer verskaf meer en meer winkels eetbare blomme, heel moontlik om mense uit ander se tuine uit te hou. Tog word dit so gou uitverkoop dat ’n mens in elk geval jou buurvrou se tuin moet kaalpluk. Ter viering van die lente-seisoen het ek besluit om te doen wat ek die beste doen naas praat oor kos, en iets maak met seisoenale blommetjies. Daar is heelwat blommeresepte daar buite: van laventel-sponskoek, kolwyntjies met roosblare, blomme


Wys meer
MOSSELTERTn Kleine Mosseltertjie gebak..sommer so uit my kop uit en ja heerlik gewees MOSSELTERTJIE **eie resep Helena** 1 k Koekmeel 2 t Bakpoeier 1 t Sout 1 eier 200ml Melk 2 e olie 2 Blikkies gerookte Mossels gedreineer in aparte bakkie en gemeng met bietjie Worcestersous en 1t Tamatiesous[die olie sousie in die blikkies] METODE Braai een uitjie en 2 sampioene in bietjie botter en laat afkoel[fyngekap] Sif meel, sout en bakpoeier saam Klits eier, olie en melk saam Meng met meel bestd. Meng stadig jou mossels deur die beslag Skep jou uie en sampioene in jou tert pannetjie Gevolg


Wys meer
Soutribbetjie 2018-09-05 09:29:28 Write a review Save Recipe Print Ingredients Soutribbetjie ½ koppie sout 2 eetlepels bruinsuiker ¼ teelepel salpeter 2 teelepels grofgemaakde swartpeper 3 eetlepels grofgemaalde koljander 1 lamsribbetjie Instructions Meng die sout, bruinsuiker, salpeter, swartpeper en 2 eetlepels van die koljander saam en vryf die ribbetjie goed in met die mengsel. Sit die ribbetjie in ʼn groot plastieksak, suig soveel as moontlik lug daaruit en knop dit toe. Laat die rib vir 2-3 dae in die yskas lê en draai die sak ʼn paar keer per dag om. Spoel die ribbetjie goed af onder lopende water en hang


Wys meer
Verskeidenheid Namaqua-wyne om van te kies en keur by Die Keldery Met ’n panoramiese uitsig oor die pragtige wingerde en die Maskamberg, is Die Keldery Restaurant die perfekte venue waar besoekers rustig kan ontspan. Geleë by Spruitdrift-wynkelders net buite Vredendal, bied Die Keldery ’n ontspannende omgewing – ’n ideale plek om terug te sit en ’n verskeidenheid van die Namaqua-wyne by hul proelokaal te geniet. Die Keldery nooi jou om daagliks van Maandag tot Saterdag tussen 09:00 en 17:00 die verskeidenheid Namaqua-wyne te beproef of om die wyne hier te koop. Jy kan die volgende wyne hier geniet met die


Wys meer
Week vyf: Kolwyntjies vir Ouerdag by die skool Eerste ouerdag by sussie (Maia) se skool en soos enige ma wat wil betrokke lyk, stem ek toe in om kolwyntjies te maak vir die dag. Mens het mos die ‘urge’ om te probeer lyk dat jy jou sh!t together het vir al die mense om jou, maar in realiteit hol jy net soos ‘n hoender wat se kop afgekap is rond. Maar die waarheid is ons almal doen, moenie vir jouself jok nie! En dis normaal. Want kids happen. En niks is weer dieselfde. En dis okay. So stuur ek man


Wys meer
60ml botter 60 ml kondensmelk 10 ml suurlemoensap Klits alles goed saam tot lig en styf Gebruik soos geklitse room
sorry no pic

Wys meer
In die aand as ek my kop neerlê, en my vriend, die droom weer sien, dink ek aan beesvleis stroganoff. Dan praat ek en my vriend oor hierdie wonderlike kos wat jare gelede as goedkoop en gewild gesien was. Ek is bevoorreg om die meeste van my drome te kan onthou. Hierdie besonderse droom was besonders stormagtig. Ek het rondgerol en gesweet onder die warm kombers. Warm as gevolg van my hitte daarin vasgevang en my gewete wat my laat rol. Ek dink aan die bestanddele: 907 g (2 pond) beesfilet 4 eetlepels buitensporige duur botter 1 groot ui, fyngekap
spaghetti-3176060_1920

Wys meer
RESEP: Stamp&Bone Met Rooster Groente Goeie ou winderige Stamp&Bone soos die ‘ou mense’ dit nooit geken het nie. Oondgeroosterde groente (en ‘n paar ander “maghêfftertjies”) verhef die vervelige en miskende reikhalsend na die verhewe. Die skakel gaan u neem na die artikel op my 'internasionale' blog: 5Flavours. Ongelukkig neem dit net te veel tyd in beslag om die resepte in beide


Wys meer
Die wind waai woes hier in Woodstock. Die Suidooster is deel van die Kaap, ja, maar hier by ons, voel ons sy woede soveel erger. Dis asof Tafelberg van die lastige keffertjie wat hier aan sy regter-skeen hap, wil ontslae raak en met bolwange blaas om van hom ontslae te raak. Na drie dae en drie bangmaak-nagte lyk dit darem asof hy nou tot bedaring gekom het. ‘n Mens raak die wind op ‘n manier gewoond. Hierdie tyd van die jaar weet jy om nie mense oor te nooi vir ‘n braai nie – tensy jy minstens ‘n bomskuiling vir


Wys meer
Recipe Make a phylo bowl with sheets of phylo that you brush generously with melted butter. Line a muffin tin or ramekin with the buttered phylo. Bake in the oven @180 degrees until golden brown. Take out of the oven and remove from muffin pan, let it cool down. Make a filling of either smoked snoek or balsamic biltong. You can serve any filling even a salad in the phylo bowl. Smoked snoek : Remove all the “bones” from the snoek. Flake the snoek, add cream cheese (not cottage cheese), fish spice,salt, freshly ground black pepper and lemon juice to
FD1

Wys meer
Die lente maak almal bietjie simpel. Wetenskaplikes reken dat die seisoenale toename in temperatuur ’n perifere vasodilatasie veroorsaak wat net genoeg bloed van jou brein af steel om jou effens hipoksies te laat. Dis hierdie suurstofnood wat volwasse mans sonder kouse laat werk toe gaan. Die ischemie wat volg het baie dieselfde effek as twee tot drie light biere en laat jou motorfunksie grootliks intak, maar los jou net-net kwesbaar genoeg om na jou ex te begin verlang of dalk selfs ’n vierde bier te drink. Vir die Barrel Boys was dit egter die eersgenoemde. Almal het ’n eerste liefde.


Wys meer
Toe ek en Henrico Coetzer​ ons klanktoets doen, om in die voorprogram op te tree, van DRIE VAN DIE BESTES, toe maak ek die grappie en se: “Dalk moet ons vanaand se vertoning aankondig as “VYF van die bestes,” aangesien ons so `n lekker verskeidenheid het, tussen ons 5 manne op die verhoog. Henrico Coetzer het weer eens betower met sy formidabele stem. Die mense het gestroom tydens pouse, om sy CD te koop. My eie bydrae (voor Henrico se vertoning) was kort en kragtig - meestal om mense op hulle gemak te kry en hulle voor te berei op


Wys meer
My ma het vandag vir my geglimlag. Verlede week het sy geslaap elke keer as ek gaan inloer. Hulle wil haar wakkermaak, maar ek sê nee wat, los maar, laat sy slaap. Dit ontstel haar net as sy wakker word en sy weet nie wie voor haar staan nie. Hierdie week het sy gestaar na […]


Wys meer
Hoofstuk 1 Basiese Reëls vir die generasie wat akademiese resepte wil lees Maak seker dat alle gemeenregtelike (ou reëls) en statutêre vereistes (die land se geskrewe reëls – ja, daar is so iets) nagekom word, onder andere, daardie vereistes (wat jy in of op of aan die resep moet kan sien) wat nagekom word om te verseker dat die resep bindend op die mense is (jy mag nie iets anders doen nie – die woorde bind jou vas soos ‘n tou wat om jou arms en lyf gaan), en dat die mense nie krimineel vervolg sal word nie (die resep
2017-08-01 08.54.37

Wys meer
This website is not active anymore, but you are more than welcome to visit our new website at www.planetwine.co.za and join our exciting journey of discovery and exploration into wine. We are also on Facebook with the link on Planet Wine’s cover page. Hierdie webtuiste is nie meer aktief nie, maar jy is meer as welkom om ons nuwe webtuiste by www.planetwine.co.za te besoek en aan te sluit by ons opwindende reis van ontdekking en verkenning van wyn. Ons is ook op Facebook met die skakel op Planeet Wyn se voorblad. END/EINDE


Wys meer
Met die winter wat sy yskoue greep op alles en almal versterk, nooi die Hartenberg-wynlandgoed buite Stellenbosch alle kos- en wynliefhebbers uit om die snerpende koue te kul met smaaklike en heilsame kos en uitmuntende wyn in die geselskap van ’n gesellige kaggelvuur.


Wys meer
BOONTJIE SOPBestandele1 Pakkie Bees Stew vleis1 ui3 Aartappels3 Wortels4 Preie Stingels (Leeks)1 Blik Tamatie en Uie Mix1 pakkie Bruin uie sop of 1 pakkie stew mix sop1 pakkie droe boontjies3 Lepels Worcestershire Sous3 Liters Water2 Blokkies Beef Stock Sout en Swart Peper.. Braavleis Speserye1 Koppie droe sopmengselMetodeKook boontjies vir n uur in water met sout. Spoel boontjies af in n vergieter. Hou eenkant.Braai ui en plaas vleis in pot.Voeg sout,peper,worcestershire sous en braaivleis speseryer by vleis. Meng beef stock in 2 liters water en voeg by vleis. Voeg boontjies en droe sopmengsel by vleis en kook vir nog n uur.


Wys meer
Die Windpomp Feesbord Hierdie feesbord was gelaai met die lekkerste plaaslike Karoo produkte - volstruisfrikkadelle, granate, vye, geroosterde brood, olywe, songedroogde tamaties, patee en die wonderlikste bonepatee wat ons gemaak het met IMBO-bone. Die resep kom ook van hulle af en ons het dit netso gemaak. Dié soort van eet is ek gaande oor en kan maklik gemaak word wanneer ’n mens die skares moet onthaal. Ingredients 250ml IMBO Red Speckled Beans 250ml IMBO Niertjiebone 250ml IMBO klein wit bone 1huisie vanilla essence or extractgerasper 20g aangemaakte NOMU lam-aftreksel 1 CLOVER-ongegeurde jogurtof na smaak sap en skil van een suurlemoen


Wys meer
Livi is skielik anemies verklaar en moet yster inneem. Nou Skoor is grootgemaak sonder die inname van organe, en ek weet lewer is ‘n uitstekende bron van yster. As mens die slim mense kan glo! Sit dan in die agtermiddag slentergang van die son en wonder hoe ek die lewers in haar gaan kry sonder om te moet proe aan my poging, en sonder dat sy enamel toe hol vir verligting. PeriPeri
chicken-livers1

Wys meer



Wys meer