blik.co.za   gebeure   meer   byvoeg  
Platforms en Merkers
kos: resepte, kookkuns, bak, bier, wyn, mampoer, witblits, brandewyn, hardehout, eetplekke
110 g donker sjokolade2 eetlepels water280 mℓ melk4 eetlepels strooisuiker3 druppels vanieljegeursel1 eetlepel meelblom2 eetlepels mielieblom28 g botter3 eiergele4 eierwittebietjie gesifte versiersuikerBerei ’n 17,5 cm soufflé-bak en stel dei oond op 190°C.Sny die sjokolade in baie klein stukkies en verhit in ’n kastrol saam met die water oor baie lae hitte, tot gesmelt. Voeg al die melk, behalwe 4 eetlepels, by. Bring melk en sjokolade tot kookpunt en voeg die suiker en vanielje by. Maak die kastrol toe en trek opsy.Meng die orige melk met meel- en mielieblom, voeg by die sjokolade en plaas terug op die hitte. Bring tot kookpunt en roer gedurig. Kook 2 tot 3 sekondes en trek dan opsy. Stip die oppervlakte met klein stukkies


Onlangse inskrywings

Suid-Afrikaanse chenin blanc is beslis besig om sy stem dik te maak in ’n baie mededingende wynmark. Die beste voorbeelde van hierdie “werkperd-na-skouperd”-kultivar in die pryskategorie R60 tot R120 is pas deur Winemag.co.za bekend gemaak. Die inskrywings is “blind” geproe deur ’n paneel van drie beoordelaars en punte is volgens die 100-punteskaal toegeken. “Hierdie ‘aspoestertjie’ het van ’n vervelige, betroubare werkperd ontwikkel in ’n ernstige aanspraakmaker in die wêreld van puik wyn,” lui ’n verklaring. “Aan die ander kant van die spektrum was bekostigbare chenin blanc nog nooit in ’n beter posisie nie, en dis duidelik dat mense daarvan hou.” Ken Forrester, ’n stigter en voorsitter van die Chenin Blanc-assosiasie, het onlangs hieroor gesê: “Verlede jaar was dit die enigste

Onlangse inskrywings

Cape, curry & koesisters Fatima Sydow & Gadija Sydow Noordien Human & Rousseau ISBN: 9780798177733 An interview on Cape, curry and koesisters. Fatima Sydow and Gadija Sydow Noordien talk to Naomi Meyer about their cookbook and TV show. Hi Fatima and Gadija! Congratulations on your new book, Cape, curry and koesisters. You were on TV recently in the Via cooking show, Kaap, kerrie en koesisters, and now also have a recipe book. Which recipes of those that viewers saw on TV are in the book? It is a beautiful combination of recipes that were made on our TV show and a few bonus ones added. Where did it all begin – the cooking process, the TV show,


Onlangse inskrywings

Rohanja Bestanddele 1 kg sopbene 500 g stowebeesvleis, in klein blokkies gesny 3 uie, fyn gekap 5 wortels, gekap 6 selderystele, gesnipper 2 lourierblare Handvol vars pietersielie, fyn gekap 4 liter water Sout en peper na smaak 1 x 410 g blik gekapte tamaties 250 ml (1 k) gort 10 ml (2 t) suiker Ekstra vars pietersielie en fyn gerasperde suurlemoenskil, om af te rond Metode Verhit die bene, vleis, uie, die helfte van die wortels, die helfte van die seldery, lourierblare, pietersielie, water en ’n bietjie sout en peper saam in ’n groot kastrol tot kookpunt. Bedek en prut stadig vir sowat drie uur, of tot die vleis sag is. Verwyder die bene en sit die vleis terug in

Onlangse inskrywings

Spek, eiers en kaas, maar veel anders as wat jy dit al ooit voorheen gemaak het!

Onlangse inskrywings

Maak kors van 1 pak Tenniskoekies, fyner gerol, gemeng met 4 E gesmelte margarine. Druk vas in groot tertbak. Klits 1 blik yskoue Idealmelk styf. Klits by: 2 pakkies aarbeijellie, opgelos in 1 k kookwater en 1 blik kondensmelk. Roer 1 houer [500 gr] aarbei jogurt by. Skep in koekiekors en verkoel in yskas. Bedien met vars of ingelegde aarbeie.

Onlangse inskrywings

Lamnekbredie 2019-07-17 09:02:33 Yields 4 Write a review Save Recipe Print Total Time 2 hr 30 min Total Time 2 hr 30 min


Onlangse inskrywings

From smokey guava BBQ-glazed skaapstertjies to citrus-cured snoek paté and the classic Beef Wellington... these gourmet meals are yours to make at home, thanks to recipe cards made by Lanzerac's executive chef, Stephan Fraser. The post Host your own chef’s table appeared first on Stellenbosch Visio.

Onlangse inskrywings

Wenner bederf keer op keer, min moeite en smul lekker 1 pak tennisbeskuitjies - gekrummel 4el botter 2ml vanilla geursel 1 blik kondensmelk 700g Jogurt - granadilla geur 1 blik pynappel "crushed" 3 pakkies jellie - suurlemoen, granadilla of pynappel 250ml kookwater 1 blikkie granadilla pulp Oor medium hitte smelt botter en voeg geursel en koekiekrummels by Roer aanhoudend tot krummels baie warm is Gooi oor na jou tertbak en druk jou kors vas met agterkant van eetlepel Plaas in yskas vir 40 min Maak 3 pakkies jellie aan met 250ml kookwater, hou eenkant en laat effe afkoel In 'n lekker groot mengbak, meng jogurt en kondensmelk Vou nou pynappelstukkies met sap en al


Onlangse inskrywings

Kyk, as daar nou 'n ding in die koswêreld is wat die lelik in baie mense kan uitbring, dan is dit afval. Gaan nog verder en onderskei afval in die verskillende soorte afval en sommige mense raak beserk.Hoenderpote en papHierdie bykans emosionele uitbarstings het my nog altyd gefasineer en amuseer ... hoe kan mense so aanmatigend, voorskriftelik, verontwaardig en beledigend raak oor kos?My kinderdae was fantasties maar my ouers was brandarm tot omtrent so om en by my tiende verjaarsdag. Daar was menige dae wat my ma moes raap en skraap om ons gesin kos te gee. Daar was nie wye keuses nie en jy moes eet wat op die tafel was. My ma was 'n streng vrou en van


Onlangse inskrywings

As a child, this was one of my all-time favourite winter desserts. It’s called a self-saucing citrus pudding and just what you need on a cold day. I can imagine the flavours as I am writing. The feather light batter on top has a sweet-sour sauce which forms underneath as it bakes and is quite a surprise element if you have never eaten this before. So, if you’re making this for the first time, don’t be alarmed when you dish up – this is how it’s supposed to be. The post Warm citrus pudding appeared first on HeleenMeyer.

Onlangse inskrywings

Die storie loop dat die enigste verslankingsdieet wat Jackie Onassis ooit gevolg het een was waar sy elke dag kaviaar en aartappel moes eet. Kaviaar was egter ver van my gedagtes toe ek agter ‘n baie besondere aartappel aan van vendeur na vendeur geloop het op die opelugmark in Rue Mouffetard, een van Parys se oudste strate. Nie dat ek alleen was in my soektog na die ondergrondse lekkerny nie, want in die lente is die gesogte Île de Ré eiland-aartappel met sy babafyn skilletjies en bekbederf-tekstuur op elke gourmand se tafel in Parys. Île de Ré is ‘n eilandjie skaars 30 km lank en 5 km breed aan die Franse weskus. Hier in die Poitou-Charente-streek word so passievol


Onlangse inskrywings

Wat gemaak as jy oorskiet tamaties, groot en klein het? Of jou tuintjie lewer dalk te veel vir wat jy kan gebruik? Wel, droog is die wonderlikste opsie en sodra jy dit benodig kan die tamaties hidreer word en die heerlikste disse daarvan gemaak word. In hierdie resep leer ek jou om tamaties te karameliseer tydens die droog proses asook ‘n heerlike smeer daarvan te maak. Droog proses 1 kg Roma / kersie tamaties in die lengte deur gesny medium growwe see sout Plaas die tamaties met die gesnyde kante na bo op ‘n bakplaat wat met olie gesmeer is of op ‘n silikoon matjie en sprinkel

Onlangse inskrywings

As jy enigsins in ’n Afrikaanse huishouding groot geword het, sal jy weet dat jy altyd een van dié boeke in die huis sal vind; Sasol Voëls van Suider-Afrika, die HAT, die Bybel (ekstra punte as dit nog in oud Nederlands is), en natuurlik, die Kook&Geniet. S.J.A. de Villiers se resepteboek het haar die moeder van die Afrikaanse huis en haard gemaak, en dis nie sommer net ’n boek wat ’n mens mee wegdoen nie. O nee! Dit word erfstukke. Elke generasie ontvang sy eie, splinternuwe, hersiende weergawe, en so sal jy heel moontlik met vier of vyf sit teen jou oudag – afhangend of jou skoonma genoeg van jou gehou het. My 2011 hardeband lê iewers in ’n boks,


Onlangse inskrywings

Die vel wat ek in my hande hou is eenvoudig lieflik. Maar skaars ‘n uitsondering. Want dis een van die baie lieflike velle wat net lê en wag om lief gehê en bewonder te word. Tog — hierdie een is nogal spesiaal. Hoe sal mens dit op papier beskryf? “‘n Glimmende donkerrooi, met wit vlekkies in ‘n uitsonderlike spikkelpatroon.” Maat die helfte is nog nie gese nie. Elke keer as ek ‘n vel byvoeg by die katalogus, doen ek my bes met die beskrywing, maar dit bly ‘n stryd. Die maklikste sou wees om bloot te se: Kom kyk vir jouself. Kom voel, kom hoor, en kom ruik hierdie lieflike Nguni-vel. Want ‘n goed-gelooide Nguni-vel is


Onlangse inskrywings

Hoender is ’n heel gawe dier. Hoenderpastei, heel hoender op die braai, hoender in witwyn… Gee vir my en ek gee my oor aan die lekkerte. Maar ai, vir hoenderborsies het ek nie juis ooghare nie. Eerstens is daar die tekstuur – daai sappige donkerder fyn vleisies van die boud en die been, dié het bors nie. Dis bra bleeksiel en stringerig. En dan’s daar die neiging na droogheid, soos Kaapstad die laaste drie jaar. Borsies maak sin vir my as ek hulle stop (soos met kruie en knoffelbotter Kiev-styl) of toedraai in ’n pancetta-kombersie. Maar waarskynlik my gunsteling ding om met ’n bors te doen is om hom katswink te slaan tot hy stil lê, en in ’n eier-en-krummelbad


Onlangse inskrywings




Onlangse inskrywings

Adri-Marie is juis ‘n voorslag vrou omdat sy dit nooit sal sê nie. Haar skugter ‘ek doen net my ding’ postuur het gemaak dat sy die afgelope tien jaar ‘n besonderse pad gestap het, met integriteit en moed… onder die radar. Nou aan die einde van hierdie tien-jaar hoofstuk het Betereinders dit goedgedink om haar te smeek en te oortuig om haar storie te vertel. Adri-Marie is een van die oorspronklike groep wat die Betereinder beweging help stig het. Hierdie is nou een persoon wat nie net praat nie en ons glo dat die aandagtige hoorder groot waarde uit haar vertelling sal put. Daar is lesse te leer by Adri-Marie en ons kan dit almal in ons eie konteks toepas.

Onlangse inskrywings

Wanneer laas het jy sommer net iets vir die lekker gedoen? Sommer net vir die pret? Daardie selfde lekkerte ervaar as wanneer jy diep uit jou maag uit lag . . . sommer oor niks. ‘n Mens raak so vasgevang in ‘n oorlewingstryd – want dis wat dit deesdae is om te sorg dat daar genoeg kos op die tafel en jou mense versorg is. En jy vergeet van die lag en die lekker, om sommer net pret te hê. Ek het nooit kinders gehad nie en was langer losloper as die drie kort tussenposes wat ek getroud was. Maar nóú leer ek wat dit is om te moet sorg. Ek het ‘n man van die straat af onder my


Onlangse inskrywings




Onlangse inskrywings

Beste sjokoladekoek ooitKlamste sjokolade koek en nie duur niehttps://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2019/05/gerty-se-klamste-sjokolade-koek.htmlKoek:Bestanddele3 kop koekmeelblom4 teelepels bakpoeier2 koppies suiker1 teelepel koeksoda80ml cocoaKnippie sout2 koppies kook water10ml vanilla50ml asyn1koppie olieStroop:1 kop water1 kop suiker5ml vanilla essensVersiering:1 kop suiker50ml koekmeelblom50ml cocoa375ml water50ml botterMetode:KoekMeng alles saamSkep in vierkantige panBak 20min @ 180°StroopKook alles saam net vir 1 mingooi oor koek sodra koek die uit oond komVersiering: fantasties en nie eens te soet nie!!!Meng alles saam en kook tot dikGooi oor koek.Bron: Gertryda Kotze - by n vriendin gekry


Onlangse inskrywings

Maak: omtrent 30Bereidingstyd: 30 minuteBaktyd: 10 minuteOondtemperatuur: 180 °C300 ml (165 g) koekmeel65 ml (55 g) strooisuiker135 ml (125 g) koue botter1 ml amandelgeursel125 ml (50 g) gemaalde amandels1 groot eiergeelVERSIERSEL250 ml (130 g) versiersuiker, gesif kos kleursel in die kleure van jou keuse.1 Meng die meel en suiker saam in 'n mengbak of voedselverwerker. Voeg die botter by en vryf of pols dit totdat die mengsel soos droë broodkrummels lyk. Meng die amandelgeursel, fyn amandels en eiergeel by.2 Maak 'n bol met die mengsel en bedek dit met kleefplastiek. Sit dit vir 30 minute in die yskas.3 Rol die deeg tussen twee velle waspapier uit tot 'n dikte van 5 mm. Gebruik 'n ravioli snyer of messie en

Onlangse inskrywings

Gaan luister saam op ons website !!! Die spesiale trial ending episode!! Ons beplan 'n bankrooftog. en bespreek ons planne vir 'n zombie apocalypse sowel as ons eie reallity tv show.

Onlangse inskrywings




Onlangse inskrywings

Die nuwe jaar het reeds afgeskop en daar is baie dinge om na uit te sien in 2019. Dit beteken ook dat dit weer tyd is vir Die Keldery se kraffiewyn-aand wat elke Donderdag plaasvind en vanjaar kan jy jou ook gereed maak vir tientalle ander opwindende gebeure by hierdie gewilde restaurant. Nie net kan jy uitsien na die smullekker geregte en heerlike wyne van die Namaqua-wynreeks wat elke Donderdagaand bedien word nie, maar vandeesmaand is daar ook ’n lekker verrassing vir musiekliefhebbers! Manie Jackson, country en Afrikaanse sanger en liedjieskrywer, besoek Die Keldery op Donderdag, 31 Januarie. “Ons is baie opgewonde om vanjaar weer vir Manie Jackson weer by ons te verwelkom. Dit gaan beslis ’n

Onlangse inskrywings

Portuguese Espetadas Wil bietjie vir julle ons Espetadas wys wat ons nou die dag met ‘n kampnaweek gemaak het. Julle kan dit gerus probeer. Dit is heerlik. Groot stukke rump, sirlion of fillet steak – in groot blokke gesny. Ons het hier Kudu fillet gebruik. MARINEER jou vleis 1 UUR VOOR JY BRAAI in knoffel, […]

Onlangse inskrywings

Sult / Brawn - Die resep word genoem: “Verneuk Sult” omrede dit aangepas is om soos sult te proe. Die resep is nou rêrig ‘n randrekker en die blikkie boelie bief word gerek tot waar hy nie meer kan nie! Vinnig en bekostigbaar. Bestandele: 1 blikkie boeliebief 3 & 1/2 eetlepels gelatien 1 medium ui, gerasper 4 hardgekookte eiers, in skywe gesny 2 eetlepels kerrie of na smaak 2 knoffel huisies skoon gemaak en fyn gedruk 1 teelepel borrie 1½ koppie koue water Ekstra 1/4 koppie warm water om gelatien mee aan te maak Meng boeliebief, kerrie, koue water en res van bestandele saam Laat dit stol in yskas en sny in skywe Nota: Maak die gelatien laaste


Onlangse inskrywings

60ml botter 60 ml kondensmelk 10 ml suurlemoensap Klits alles goed saam tot lig en styf Gebruik soos geklitse room


Onlangse inskrywings

Week vyf: Kolwyntjies vir Ouerdag by die skool Eerste ouerdag by sussie (Maia) se skool en soos enige ma wat wil betrokke lyk, stem ek toe in om kolwyntjies te maak vir die dag. Mens het mos die ‘urge’ om te probeer lyk dat jy jou sh!t together het vir al die mense om jou, maar in realiteit hol jy net soos ‘n hoender wat se kop afgekap is rond. Maar die waarheid is ons almal doen, moenie vir jouself jok nie! En dis normaal. Want kids happen. En niks is weer dieselfde. En dis okay. So stuur ek man winkel toe met die inkopielys vir skool se kolwyntjies (hy het nie geweet dis die afrikaanse woord vir cupcakes nie,

Onlangse inskrywings

In die aand as ek my kop neerlê, en my vriend, die droom weer sien, dink ek aan beesvleis stroganoff. Dan praat ek en my vriend oor hierdie wonderlike kos wat jare gelede as goedkoop en gewild gesien was. Ek is bevoorreg om die meeste van my drome te kan onthou. Hierdie besonderse droom was besonders stormagtig. Ek het rondgerol en gesweet onder die warm kombers. Warm as gevolg van my hitte daarin vasgevang en my gewete wat my laat rol. Ek dink aan die bestanddele: 907 g (2 pond) beesfilet 4 eetlepels buitensporige duur botter 1 groot ui, fyngekap 3 eetlepels meelblom 1 huisie knoffel, fyngestamp Sout en peper na smaak 2 blokkies vleisekstrak opgelos in ‘n koppe tamatiesous


Onlangse inskrywings

Die lente maak almal bietjie simpel. Wetenskaplikes reken dat die seisoenale toename in temperatuur ’n perifere vasodilatasie veroorsaak wat net genoeg bloed van jou brein af steel om jou effens hipoksies te laat. Dis hierdie suurstofnood wat volwasse mans sonder kouse laat werk toe gaan. Die ischemie wat volg het baie dieselfde effek as twee tot drie light biere en laat jou motorfunksie grootliks intak, maar los jou net-net kwesbaar genoeg om na jou ex te begin verlang of dalk selfs ’n vierde bier te drink. Vir die Barrel Boys was dit egter die eersgenoemde. Almal het ’n eerste liefde. Party mense is geseën met ’n voortreflike, ingebore, oordeel en vir hulle word dit ’n enigste liefde, maar meeste van

Onlangse inskrywings

The S5 Drop Down Panel is a slide down panel that will appear at the top of your site. The panel itself contains six module positions. You may publish any module that you wish into these positions. It comes packed with features so be sure to check out the list and screenshot below. Customize almost everything! Shadows, borders, gradient, opacity Contains 6 module positions drop_down_1, drop_down_2, drop_down_3, drop_down_4, drop_down_5 and drop_down_6 Auto adjust to the height of your content Set your own open and close text Auto collapse if no modules are published to it And many more features! Screenshot of Drop Down admin in template configuration


Onlangse inskrywings

Mix 1 tin john west mackrel in oil with a tin john west sardines in oil and about 3 john west anchovies…blend well and serve

Onlangse inskrywings

Hoofstuk 1 Basiese Reëls vir die generasie wat akademiese resepte wil lees Maak seker dat alle gemeenregtelike (ou reëls) en statutêre vereistes (die land se geskrewe reëls – ja, daar is so iets) nagekom word, onder andere, daardie vereistes (wat jy in of op of aan die resep moet kan sien) wat nagekom word om te verseker dat die resep bindend op die mense is (jy mag nie iets anders doen nie – die woorde bind jou vas soos ‘n tou wat om jou arms en lyf gaan), en dat die mense nie krimineel vervolg sal word nie (die resep mag byvoorbeeld nie se dat jy iets verkeerds moet gaan doen, soos om diere seer te


Onlangse inskrywings

BOONTJIE SOPBestandele1 Pakkie Bees Stew vleis1 ui3 Aartappels3 Wortels4 Preie Stingels (Leeks)1 Blik Tamatie en Uie Mix1 pakkie Bruin uie sop of 1 pakkie stew mix sop1 pakkie droe boontjies3 Lepels Worcestershire Sous3 Liters Water2 Blokkies Beef Stock Sout en Swart Peper.. Braavleis Speserye1 Koppie droe sopmengselMetodeKook boontjies vir n uur in water met sout. Spoel boontjies af in n vergieter. Hou eenkant.Braai ui en plaas vleis in pot.Voeg sout,peper,worcestershire sous en braaivleis speseryer by vleis. Meng beef stock in 2 liters water en voeg by vleis. Voeg boontjies en droe sopmengsel by vleis en kook vir nog n uur. Rasper aartappels, wortels en kap preie. Na n uur voeg aartappels,wortels, preie, blik tamatie en uie


Onlangse inskrywings

Die Windpomp Feesbord Hierdie feesbord was gelaai met die lekkerste plaaslike Karoo produkte - volstruisfrikkadelle, granate, vye, geroosterde brood, olywe, songedroogde tamaties, patee en die wonderlikste bonepatee wat ons gemaak het met IMBO-bone. Die

Onlangse inskrywings

Livi is skielik anemies verklaar en moet yster inneem. Nou Skoor is grootgemaak sonder die inname van organe, en ek weet lewer is ‘n uitstekende bron van yster. As mens die slim mense kan glo! Sit dan in die agtermiddag slentergang van die son en wonder hoe ek die lewers in haar gaan kry sonder om te moet proe aan my poging, en sonder dat sy enamel toe hol vir verligting. PeriPeri chicken livers. Klink soos daai destydse garnaal kelkie. Afgesaag en afgeleef en boooooring. Smaak kliere, verbeelding en kop begin werk, en ek dink my poging het demits goed uitgewerk. Probeer gerus. Ontvries en kyk dat al die senings en goed af van die lewers is.


Onlangse inskrywings

Advertisements

Onlangse inskrywings

Hierdie resep is baie lekker as dit met braaivleis voorgesit word 2 Pakke gemengde Seekos Halwe pak spinasie Lasagne 1 Blikkie room Aromat Stoom die seekos tot dit gaar is Kook die Lasagne pasta tot dit gaar is en sny dit dan in lang stroke ongeveer 1 cm breed Dreineer die water van die seekos terwyl dit nog warm is en meng dit saam met die warm, gedreineerde pasta Meng nou Aromat na smaak en die blikkie room ook by Bêre in die yskas tot dit ordenklik afgekoel het- verkieslik oornag Advertisements

Onlangse inskrywings

Hoekom die woordeboek van fudge praat as “twak praat” of bedrog sal ek nou nie weet nie. Al wat ek weet is, DIS LEKKER! Hier volg die resep van jare gelede – nog steeds ‘n wenner. 1 kg suiker 2oog stork margarine (bak) 3/4 koppie melk 1 blikkie gewone kondensmelk 1/2 koppie fyn gekapte gemengde neute en/of (gemengde droë vrugte opsioneel) van die wat jy in sakkies by die groentewinkel kan koop per gewig. Los die suiker op in die melk op lae hitte. Suiker moet gesmelt wees. Stel plaat hoër en voeg botter en kondensmelk by. Laat kook vir ongeveer 1/2 uur terwyl jy heeltyd roer en totdat die borrelende massa begin wegtrek teen


Onlangse inskrywings