blik.co.za   gebeure   meer   byvoeg  
Platforms en Merkers
kos: resepte, kookkuns, bak, bier, wyn, mampoer, witblits, brandewyn, hardehout, eetplekke
Suid-Afrikaanse wynprodusente het weer eens hul stem dik gemaak op die jongste International Wine and Spirit Competition in Londen en met nie minder nie as 38 goue medaljes weg geloop. Die goue medaljewenners, wat 95 punte of meer uit ‘n moontlike 100 aangeteken het, is: Puntetoekenning 97/100 Bartinney Cabernet Sauvignon 2015 De Grendel Shiraz 2017 Graham Beck Blanc de Blanc 2014 Nederburg The Winemasters Noble Late Harvest 2018 Pongrácz MCC Blanc de Blancs NV Puntetoekenning 96/100 Bartinney Skyfall Cabernet Sauvignon 2014 Constantia Glen FIVE 2015 De Grendel Op Die Berg Chardonnay 2018 Hidden Valley Hidden Gems 2016 Kaapzicht Steytler Vision 2017 Kanonkop Estate Cabernet Sauvignon 2006 Kanonkop Paul Sauer 2005 Kanu Shiraz 2017 Kleine Zalze Family Reserve Chenin Blanc 2017

Onlangse inskrywings

Dié dis is perfek as voorgereg vir ’n spesiale geleentheid.

Onlangse inskrywings

27 - 29 September 2019HermanusWalvisfees program >>


Onlangse inskrywings

Met van die land se topkunstenaars wat binnekort by Die Keldery, in Vredendal, in aksie beleef kan word, is dié venue beslis die plek om te wees. Die Keldery, amptelike proe-lokaal van Namaqua-wyne, is die perfekte plek om te ontspan en lekker saam met vriende en familie te kuier. Dit is hier waar eg-Namakwalandse gasvryheid en vriendelikheid van die personeel verwag kan word terwyl daar aan tradisionele geregte gesmul word. Om alles te kroon kan enige van die Namaqua-wyne hier geniet word. Die Keldery Restaurant bied ’n program met vermaak vanuit die boonste rakke aan en daar kan uitgesien word na drie groot optredes wat binnekort by dié topklas-restaurant sal plaasvind. Inwoners van en besoekers aan die Namakwalandse

Onlangse inskrywings

Bielie van 'n 'Brekfis Bakkie' - die naam sê als, Vir die stywepap: Jy benodig: 2 kop mieliemeel 3 kop water 1 tl sout Metode Gebruik 'n swaarboompot Voeg water in pot en bring tot kookpunt, voeg sot by Voeg die mieliemeel stadig by en roer heeltyd met 'n papvurk totdat die pap styf is. Sit deksel op, draai hitte op laagste stelling, laat dit vir 45 min stadig stoom Roer af en toe goed deur Vir die vulsel: 2 Blikkies Bull Brand Corned Meat (Bully Beef) 2 groot uie - opgekap 1 groot ryp tamatie - opgekap 1 tl kerriepoeier 80ml kookolie eiers - 1 per bakkie cheddar kaas - gerasper sout en


Onlangse inskrywings

The Yellowcap.com Makes 1 cup. (enough for 4 portions) INGREDIENTS: 1 cup All Gold Tomato Sauce 50ml Worcestershire Sauce 50ml Mrs Balls Original Chutney 1 tsp Aromat 1 tsp Vinegar (white or brown) 1 Can Stoney Ginger Beer Salt and pepper to taste METHOD: Whisk all ingredients together. Marinade your meat for 3-4 hrs before you braai. This recipe is great on chicken, ribs, lamb or steak! *** You can add 2 sprigs of thyme or rosemary to the ingredients as well. *** In stead of Stoney Ginger beer, you can use the following as well 1 can of Fanta Orange if you are using chicken. 1 can of Coke if you are looking

Onlangse inskrywings



Onlangse inskrywings

Die jaarlikse Tuin van Digtersfees het op 13 en 14 Februarie in die Breytenbachsentrum in Wellington plaasgevind. Vanjaar se tema, "wees (aan)dadig", is 'n skerpskepping van Breyten Breytenbach, wat by vanjaar se Tuin gehuldig is. Die maer man met die groen trui, Breyten Breytenbach (Foto: Willem S van der Merwe) Die fees het Vrydagaand met 'n stampvol gehoor en 'n baie spesiale program afgeskop. Danie du Toit, voorsanger en skrywer van Spoegwolf, het die gehoor met sy stem, stories en lirieke betower, waarna Andries Bezuidenhout, Yves T’Sjoen, Kerneels Breytenbach en Ampie Coetzee elkeen aan die lang man met die groen trui hulde gebring het. Spoegwolf se Danie du Toit (Foto: Willem S van der Merwe) Breytenbach het almal verras met


Onlangse inskrywings

‘Life’s too short to stuff a mushroom’ het Shirley Conran, in die sewentigs in haar boek Superwoman geskryf oor die lot van vroue wat buite die huis ook werk. My werk as inhoudsvaardiger en teksskrywer vir Kokkedoor lewer gelukkig baie kosvreugdes op, sodat ek geen probleem het om groente vol geur te vul nie. SPENS-TERAPIE Ek word nie net geinspireer deur wat die onthoukokke en kinkelkokke optower nie, maar ook deur die spens waaruit hul kook. Dis ‘n beeldskone gesig dié Kokkedoor-spens met sy mandjies en kratte vol van die begeerlikste, varsste, kleurvolste vrugte en groente en rakke wat kreun onder staple – en spesialisprodukte. Die volpak (en volhou) van die Kokkedoor Spens is die verantwoordelikheid van kombuishoof Toitnette


Onlangse inskrywings

Ek het nog altyd geld gespaar. Ek weet nie wat dit aangespoor het nie, niemand het my dit geleer nie. In laerskool sou ek my snoepie-geld in my Space Case spaar sodat ek op ‘n Vrydag genoeg geld sou hê vir ‘n ham-en-kaas-pastei en ‘n Coke. As ‘n volwassene werk ek nou met groter bedrae en groter bederfies. Sedert my eerste amptelike salaris het ek geld begin wegsit vir ‘n Euro-trip. Bietjie-bietjie elke maand. Ek het nie ’n spesifieke bestemming ingedagte gehad nie wat dinge moeilik gemaak het (eerste wêreld probleme, né?) Ek moes iewers ’n balans vind tussen waar ek nog nie was nie en waar ek mense ken (vriende se rusbanke en opblaasmatrasse is veel goedkoper as


Onlangse inskrywings

Sometimes I can imagine the flavours of a dish before I actually make it. That is exactly what happened with this salad. Citrus and cabbage works well and cabbage, cucumber and dill combines well together. Then, surely all four of them should work together? Allow the cabbage and cucumber to marinate in the sauce for a bit to give a slight pickle flavour, but it should still be fresh. That perfect balance between pickled and fresh makes this salad ideal with braaied chicken, pork or fish. The post Citrus & cabbage salad with dill appeared first on HeleenMeyer.

Onlangse inskrywings

Hoender en Mielie Brood 2019-08-13 17:22:51 Serves 4 Write a review Save Recipe Print Ingredients 1ui, gekap 4 gaar hoender filette, gevlok 2 Eiers 420g (1 blikkie)


Onlangse inskrywings

700g klein aartappeltjies 150 ml olyfolie (Ek het ‘n nuwe suurlemoen gegeurde olie) 30 ml heelkorrel mostert 70 ml suurlemoensap (of ‘n halfwe suurlemoen se sap) 2 ryp avokadopere Sout en swartpeper na smaak   Kook die aartappels sag maar nie pap nie Meng die olyfolie, mostert, suurlemoensap en sout en peper Sny aartappels in die helfte na gekook is en gooi sous oor terwyl dit warm is. Sny die avo in skywe en sit bo-op neer en bedien warm   Bon apetite

Onlangse inskrywings




Onlangse inskrywings

Kyk, as daar nou 'n ding in die koswêreld is wat die lelik in baie mense kan uitbring, dan is dit afval. Gaan nog verder en onderskei afval in die verskillende soorte afval en sommige mense raak beserk.Hoenderpote en papHierdie bykans emosionele uitbarstings het my nog altyd gefasineer en amuseer ... hoe kan mense so aanmatigend, voorskriftelik, verontwaardig en beledigend raak oor kos?My kinderdae was fantasties maar my ouers was brandarm tot omtrent so om en by my tiende verjaarsdag. Daar was menige dae wat my ma moes raap en skraap om ons gesin kos te gee. Daar was nie wye keuses nie en jy moes eet wat op die tafel was. My ma was 'n streng vrou en van


Onlangse inskrywings

Griekse kookkuns 1Traditionele Griekse Kersfeeskoekies.Melomakarona!!!😋https://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2019/07/griekse-kookkuns.html2 cups veg oil1/2 cup orange juice1/3 cup sugar1 tbspoon cinnamon2 cups plain flour4 cups self raising flourSyrup1 cup honey1 cup sugar1 cup water1 cinnamon stick1 tbspn grated orange rindPreheat oven to 180cCombine all wet ingredients. then add flour till dough becomes soft but not sticky.roll small balls and lay out onto tray.cool approx half hourBake for 30 mins and allow to cool.Bring water, sugar, orange rind and cinnamon to a simmer. Add honey and let cool down. Slowly add biscuits into syrup leave for a few seconds, then put on plate and sprinkle with crushed walnuts.Source: greek recipes.GRIEKSE KOOKKUNS 2 LAMB KLEFTIKO.https://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2019/07/griekse-kookkuns.htmlI leg of lamb (I used 4 lamb shanks)Marinade:4 (or more) cloves garlic


Onlangse inskrywings

Die vel wat ek in my hande hou is eenvoudig lieflik. Maar skaars ‘n uitsondering. Want dis een van die baie lieflike velle wat net lê en wag om lief gehê en bewonder te word. Tog — hierdie een is nogal spesiaal. Hoe sal mens dit op papier beskryf? “‘n Glimmende donkerrooi, met wit vlekkies in ‘n uitsonderlike spikkelpatroon.” Maat die helfte is nog nie gese nie. Elke keer as ek ‘n vel byvoeg by die katalogus, doen ek my bes met die beskrywing, maar dit bly ‘n stryd. Die maklikste sou wees om bloot te se: Kom kyk vir jouself. Kom voel, kom hoor, en kom ruik hierdie lieflike Nguni-vel. Want ‘n goed-gelooide Nguni-vel is


Onlangse inskrywings

Hoender is ’n heel gawe dier. Hoenderpastei, heel hoender op die braai, hoender in witwyn… Gee vir my en ek gee my oor aan die lekkerte. Maar ai, vir hoenderborsies het ek nie juis ooghare nie. Eerstens is daar die tekstuur – daai sappige donkerder fyn vleisies van die boud en die been, dié het bors nie. Dis bra bleeksiel en stringerig. En dan’s daar die neiging na droogheid, soos Kaapstad die laaste drie jaar. Borsies maak sin vir my as ek hulle stop (soos met kruie en knoffelbotter Kiev-styl) of toedraai in ’n pancetta-kombersie. Maar waarskynlik my gunsteling ding om met ’n bors te doen is om hom katswink te slaan tot hy stil lê, en in ’n eier-en-krummelbad


Onlangse inskrywings

Adri-Marie is juis ‘n voorslag vrou omdat sy dit nooit sal sê nie. Haar skugter ‘ek doen net my ding’ postuur het gemaak dat sy die afgelope tien jaar ‘n besonderse pad gestap het, met integriteit en moed… onder die radar. Nou aan die einde van hierdie tien-jaar hoofstuk het Betereinders dit goedgedink om haar te smeek en te oortuig om haar storie te vertel. Adri-Marie is een van die oorspronklike groep wat die Betereinder beweging help stig het. Hierdie is nou een persoon wat nie net praat nie en ons glo dat die aandagtige hoorder groot waarde uit haar vertelling sal put. Daar is lesse te leer by Adri-Marie en ons kan dit almal in ons eie konteks toepas.

Onlangse inskrywings




Onlangse inskrywings

Wanneer laas het jy sommer net iets vir die lekker gedoen? Sommer net vir die pret? Daardie selfde lekkerte ervaar as wanneer jy diep uit jou maag uit lag . . . sommer oor niks. ‘n Mens raak so vasgevang in ‘n oorlewingstryd – want dis wat dit deesdae is om te sorg dat daar genoeg kos op die tafel en jou mense versorg is. En jy vergeet van die lag en die lekker, om sommer net pret te hê. Ek het nooit kinders gehad nie en was langer losloper as die drie kort tussenposes wat ek getroud was. Maar nóú leer ek wat dit is om te moet sorg. Ek het ‘n man van die straat af onder my


Onlangse inskrywings




Onlangse inskrywings

Maak: omtrent 30Bereidingstyd: 30 minuteBaktyd: 10 minuteOondtemperatuur: 180 °C300 ml (165 g) koekmeel65 ml (55 g) strooisuiker135 ml (125 g) koue botter1 ml amandelgeursel125 ml (50 g) gemaalde amandels1 groot eiergeelVERSIERSEL250 ml (130 g) versiersuiker, gesif kos kleursel in die kleure van jou keuse.1 Meng die meel en suiker saam in 'n mengbak of voedselverwerker. Voeg die botter by en vryf of pols dit totdat die mengsel soos droë broodkrummels lyk. Meng die amandelgeursel, fyn amandels en eiergeel by.2 Maak 'n bol met die mengsel en bedek dit met kleefplastiek. Sit dit vir 30 minute in die yskas.3 Rol die deeg tussen twee velle waspapier uit tot 'n dikte van 5 mm. Gebruik 'n ravioli snyer of messie en

Onlangse inskrywings

Gaan luister saam op ons website !!! Die spesiale trial ending episode!! Ons beplan 'n bankrooftog. en bespreek ons planne vir 'n zombie apocalypse sowel as ons eie reallity tv show.

Onlangse inskrywings

Portuguese Espetadas Wil bietjie vir julle ons Espetadas wys wat ons nou die dag met ‘n kampnaweek gemaak het. Julle kan dit gerus probeer. Dit is heerlik. Groot stukke rump, sirlion of fillet steak – in groot blokke gesny. Ons het hier Kudu fillet gebruik. MARINEER jou vleis 1 UUR VOOR JY BRAAI in knoffel, […]

Onlangse inskrywings

60ml botter 60 ml kondensmelk 10 ml suurlemoensap Klits alles goed saam tot lig en styf Gebruik soos geklitse room


Onlangse inskrywings

Sult / Brawn - Die resep word genoem: “Verneuk Sult” omrede dit aangepas is om soos sult te proe. Die resep is nou rêrig ‘n randrekker en die blikkie boelie bief word gerek tot waar hy nie meer kan nie! Vinnig en bekostigbaar. Bestandele: 1 blikkie boeliebief 3 & 1/2 eetlepels gelatien 1 medium ui, gerasper 4 hardgekookte eiers, in skywe gesny 2 eetlepels kerrie of na smaak 2 knoffel huisies skoon gemaak en fyn gedruk 1 teelepel borrie 1½ koppie koue water Ekstra 1/4 koppie warm water om gelatien mee aan te maak Meng boeliebief, kerrie, koue water en res van bestandele saam Laat dit stol in yskas en sny in skywe Nota: Maak die gelatien laaste


Onlangse inskrywings

Week vyf: Kolwyntjies vir Ouerdag by die skool Eerste ouerdag by sussie (Maia) se skool en soos enige ma wat wil betrokke lyk, stem ek toe in om kolwyntjies te maak vir die dag. Mens het mos die ‘urge’ om te probeer lyk dat jy jou sh!t together het vir al die mense om jou, maar in realiteit hol jy net soos ‘n hoender wat se kop afgekap is rond. Maar die waarheid is ons almal doen, moenie vir jouself jok nie! En dis normaal. Want kids happen. En niks is weer dieselfde. En dis okay. So stuur ek man winkel toe met die inkopielys vir skool se kolwyntjies (hy het nie geweet dis die afrikaanse woord vir cupcakes nie,

Onlangse inskrywings

In die aand as ek my kop neerlê, en my vriend, die droom weer sien, dink ek aan beesvleis stroganoff. Dan praat ek en my vriend oor hierdie wonderlike kos wat jare gelede as goedkoop en gewild gesien was. Ek is bevoorreg om die meeste van my drome te kan onthou. Hierdie besonderse droom was besonders stormagtig. Ek het rondgerol en gesweet onder die warm kombers. Warm as gevolg van my hitte daarin vasgevang en my gewete wat my laat rol. Ek dink aan die bestanddele: 907 g (2 pond) beesfilet 4 eetlepels buitensporige duur botter 1 groot ui, fyngekap 3 eetlepels meelblom 1 huisie knoffel, fyngestamp Sout en peper na smaak 2 blokkies vleisekstrak opgelos in ‘n koppe tamatiesous


Onlangse inskrywings

Die lente maak almal bietjie simpel. Wetenskaplikes reken dat die seisoenale toename in temperatuur ’n perifere vasodilatasie veroorsaak wat net genoeg bloed van jou brein af steel om jou effens hipoksies te laat. Dis hierdie suurstofnood wat volwasse mans sonder kouse laat werk toe gaan. Die ischemie wat volg het baie dieselfde effek as twee tot drie light biere en laat jou motorfunksie grootliks intak, maar los jou net-net kwesbaar genoeg om na jou ex te begin verlang of dalk selfs ’n vierde bier te drink. Vir die Barrel Boys was dit egter die eersgenoemde. Almal het ’n eerste liefde. Party mense is geseën met ’n voortreflike, ingebore, oordeel en vir hulle word dit ’n enigste liefde, maar meeste van

Onlangse inskrywings

The S5 Drop Down Panel is a slide down panel that will appear at the top of your site. The panel itself contains six module positions. You may publish any module that you wish into these positions. It comes packed with features so be sure to check out the list and screenshot below. Customize almost everything! Shadows, borders, gradient, opacity Contains 6 module positions drop_down_1, drop_down_2, drop_down_3, drop_down_4, drop_down_5 and drop_down_6 Auto adjust to the height of your content Set your own open and close text Auto collapse if no modules are published to it And many more features! Screenshot of Drop Down admin in template configuration


Onlangse inskrywings

Mix 1 tin john west mackrel in oil with a tin john west sardines in oil and about 3 john west anchovies…blend well and serve

Onlangse inskrywings

Hoofstuk 1 Basiese Reëls vir die generasie wat akademiese resepte wil lees Maak seker dat alle gemeenregtelike (ou reëls) en statutêre vereistes (die land se geskrewe reëls – ja, daar is so iets) nagekom word, onder andere, daardie vereistes (wat jy in of op of aan die resep moet kan sien) wat nagekom word om te verseker dat die resep bindend op die mense is (jy mag nie iets anders doen nie – die woorde bind jou vas soos ‘n tou wat om jou arms en lyf gaan), en dat die mense nie krimineel vervolg sal word nie (die resep mag byvoorbeeld nie se dat jy iets verkeerds moet gaan doen, soos om diere seer te


Onlangse inskrywings

BOONTJIE SOPBestandele1 Pakkie Bees Stew vleis1 ui3 Aartappels3 Wortels4 Preie Stingels (Leeks)1 Blik Tamatie en Uie Mix1 pakkie Bruin uie sop of 1 pakkie stew mix sop1 pakkie droe boontjies3 Lepels Worcestershire Sous3 Liters Water2 Blokkies Beef Stock Sout en Swart Peper.. Braavleis Speserye1 Koppie droe sopmengselMetodeKook boontjies vir n uur in water met sout. Spoel boontjies af in n vergieter. Hou eenkant.Braai ui en plaas vleis in pot.Voeg sout,peper,worcestershire sous en braaivleis speseryer by vleis. Meng beef stock in 2 liters water en voeg by vleis. Voeg boontjies en droe sopmengsel by vleis en kook vir nog n uur. Rasper aartappels, wortels en kap preie. Na n uur voeg aartappels,wortels, preie, blik tamatie en uie


Onlangse inskrywings

Die Windpomp Feesbord Hierdie feesbord was gelaai met die lekkerste plaaslike Karoo produkte - volstruisfrikkadelle, granate, vye, geroosterde brood, olywe, songedroogde tamaties, patee en die wonderlikste bonepatee wat ons gemaak het met IMBO-bone. Die

Onlangse inskrywings

Livi is skielik anemies verklaar en moet yster inneem. Nou Skoor is grootgemaak sonder die inname van organe, en ek weet lewer is ‘n uitstekende bron van yster. As mens die slim mense kan glo! Sit dan in die agtermiddag slentergang van die son en wonder hoe ek die lewers in haar gaan kry sonder om te moet proe aan my poging, en sonder dat sy enamel toe hol vir verligting. PeriPeri chicken livers. Klink soos daai destydse garnaal kelkie. Afgesaag en afgeleef en boooooring. Smaak kliere, verbeelding en kop begin werk, en ek dink my poging het demits goed uitgewerk. Probeer gerus. Ontvries en kyk dat al die senings en goed af van die lewers is.


Onlangse inskrywings

Advertisements

Onlangse inskrywings

Hierdie resep is baie lekker as dit met braaivleis voorgesit word 2 Pakke gemengde Seekos Halwe pak spinasie Lasagne 1 Blikkie room Aromat Stoom die seekos tot dit gaar is Kook die Lasagne pasta tot dit gaar is en sny dit dan in lang stroke ongeveer 1 cm breed Dreineer die water van die seekos terwyl dit nog warm is en meng dit saam met die warm, gedreineerde pasta Meng nou Aromat na smaak en die blikkie room ook by Bêre in die yskas tot dit ordenklik afgekoel het- verkieslik oornag Advertisements

Onlangse inskrywings

Hoekom die woordeboek van fudge praat as “twak praat” of bedrog sal ek nou nie weet nie. Al wat ek weet is, DIS LEKKER! Hier volg die resep van jare gelede – nog steeds ‘n wenner. 1 kg suiker 2oog stork margarine (bak) 3/4 koppie melk 1 blikkie gewone kondensmelk 1/2 koppie fyn gekapte gemengde neute en/of (gemengde droë vrugte opsioneel) van die wat jy in sakkies by die groentewinkel kan koop per gewig. Los die suiker op in die melk op lae hitte. Suiker moet gesmelt wees. Stel plaat hoër en voeg botter en kondensmelk by. Laat kook vir ongeveer 1/2 uur terwyl jy heeltyd roer en totdat die borrelende massa begin wegtrek teen


Onlangse inskrywings

KULTUURSTOKERSGILDE MAMPOERFEES 4 JUNIE 2016, MET MAMPOER-KAMPIOENSKAPPE OP DONDERDAG 2 JUNIE. Inleiding: Ons nooi alle kultuurstokers en Artikel 116 stokers in Suid Afrika om deel te neem aan die Nasionale Mampoerkampioenskappe te Willem Prinsloo Landboumuseum, Rayton Pretoria, vanaf 1 Junie tot 4 Junie 2016. Die doel van die mampoerfees is om die gehalte van die drank wat deur bogenoemde gestook word te verbeter. Volgorde van gebeure: Woensdag 1 Junie – Dranklokaal word voorberei vir beoordeling vanaf 10h00. Donderdag 2 Junie – Beoordeling van drank vind plaas Vrydag 3 Junie – Van 07h00 tot 10h00 word uitslae op die bottels aangebring. Van 10h00 tot 13h00 word ‘n Kursus in “Basiese Stookbeginsels” deur die hoofbeoordeellaar Lofty Ellis aangebied Die

Onlangse inskrywings